Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Jogosan esik rosszul, hogy a...

Jogosan esik rosszul, hogy a tesóm elvárná, hogy ő kapjon lakást helyettem csak azért, mert gyerekei vannak? Szerintetek beszélnem kéne a szüleinkkel, elmondani a véleményemet?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy nagyon szerencsés vagyok, hogy lakást kapnék, és hogy másnak ezért sokszor egész életében dolgoznia kell, és csak hitelekkel engedheti meg magának. Nem hisztizek, nem szeretnék kioktatást/okoskodást/ "húzzál dolgozni és élj meg magad" típusú kommenteket. Aki csak rosszindulatú szeretne lenni, kérem ne tegye.

Úgy volt, hogy kapok egy lakást, mert a szüleimnek anyagilag belefér, és mivel Budapesten fogok tanulni, ott is képzelem el a jövőmet, sokkal jobban megéri, mint albérletet fizetni, máshoz alkalmazkodni, stb. Viszont a nővéremtől válik a férje, és azt akarja, hogy azt a pénzt, amit a szüleim nekem szántak, ő kapja meg. Mert a ház a férjéé, neki nincsen semmije és hogy hova menjen két gyerekkel. Csakhogy anno ő is kapott egy szintén elég nagy összeget, viszont ő nem lakást akart, hanem egy jó autót, és arra költötte, meg utazott belőle (akkor már együtt volt a férjével, hozzáköltözött). Tehát elherdálta, ha úgy tetszik, merthogy tudott hol lakni és nagyon szerelmes volt, nem gondolta, hogy egyszer koppanni fog. Viszont most ez lett, és kétségbe van esve, hogyan tovább. Szerinte nekem nem kell lakás, mert fiatal vagyok, tanuljak és dolgozzak érte, de ő két gyerek mellett mégis hogy tegyen félre egy lakásravalót. Ezeket nem nekem mondta, hanem a szüleinknek, ők ezen eléggé kiakadtak, meg volt veszekedés is, hogy ő is anya, van két gyereke, mégis hogy gondolja, hogy ekkora különbséget tegyenek közöttünk. Szóval ők azért átlátják ezt, de félek, hogyha sokáig mondogatja, megesik rajta a szívük. Pl. ide is simán költözhetnének amúgy, mert megüresedik az én szobám, itt van az ő szobája is, és van egy vendégszobánk, tehát lenne 3 emberre 3 üres szoba.

2018. dec. 9. 14:12
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
86%

14.27-es, nem akkor igazságos egy szülő, ha mindkét gyerekének ad 10-10M Ft-ot, ugyanis az se mindegy, melyiknek mikor adja oda a pénzt?

Gondolj bele, ha a nővér pl 5 évvel ez előtt kapott annyi pénzt, amiből akkor lakást tudott volna venni, akkor a kérdezőnek most sokkal több pénzt jár, hogy ő is megvehesse a lakást, tehát akkor igazságos a szülő, ha az inflációt is figyelembe veszi és nem, a nővér aért nem kap több pénzt, mert elherdálta. Tanuljon a hibájából és örüljön, ha visszafogadják a szülői házba.

Sajnos van az ismeretségi körömben olyan, ahol az idősebb gyerek is kapott egy ugyanolyan lakást, mint a fiatalabb évekkel később, csak az már dupla annyiba került, így az idősebb testvér elkezdett hisztizni, hogy akkor neki még jár pénzt. Hát nem járt.

Sajnos nem figyelt oda matekórán, amikor azt tanították, a pénznek van jelenértéke is.

2018. dec. 9. 15:40
 22/46 anonymousreview60 ***** válasza:
74%
Fifty-fifty. Ő is kapott pénzt, most te vagy a soros. Állj ki magadért!
2018. dec. 9. 15:54
 23/46 anonim ***** válasza:
67%

Sose értettem miért kell milliókat adni a gyereknek. Nővérednek 1 milliárd is kevés lenne és ha te csupán 10 millát kapnál belőle még azt is elszedné tőled...

Költözzön a szüleidhez, ő elbaxta a pénzét a tiedet ne fájjon a foga, ha haragszik ha nem ennyi. Maximum megengedhetne neki, kapjon a részekből egy kis pénzt a gyerekek javára.

2018. dec. 9. 15:59
 24/46 anonim ***** válasza:
95%

Nincs igaza a nővérednek. El sem tudom képzelni, hogy az egyik gyerekemnek két lakásnyi összeget adjak a másikat meg jóformán csupasz fenékkel dobjam ki 18-19 évesen. Senkit sem érdekel, hogy van két gyereke. Másnak is van és más is megoldja. Ha nem tudja eltartani őket, akkor a gyerekek élhetnek az apjukkal is, mert a 21. században nem magától értetődő, hogy a nőnél legyenek elhelyezve.

A szüleiddel nyugodtan beszélj róla. Kérdezd meg őket, hogy mit gondolnak. Mivel a szüleid sem a nővéred pártján vannak ezért most nem kell aggódnod, de ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne beszélgetni erről.

2018. dec. 9. 16:01
 25/46 anonim ***** válasza:
91%
Évenként drágulnak a lakás árak minimum 10%-ot, úgyhogy azzal sem vagy kisegítve nagyon, ha ugyanannyit kapsz mint ő pl. 5 évvel ezelőtt, mert a vásárlóértéke mostani 5 milliónak kb. most annyi mint 5 éve 2,5 milliónak.
2018. dec. 9. 16:45
 26/46 anonim ***** válasza:
22%

A helyedben nekem is nagyon rosszul esne ha a nővérem kétszer kapna és én meg egyszer sem.

Viszont a szülő nem kőteles pénzt adni a gyerekének. Tehát azt is el kell fogadnod ha nem kapsz egy fityinget se, mert ez a szüleid döntése amibe nincs beleszólásod.

Javaslom: mondd a szüleidnek hogy egyenlően kéne támogatni mindkettőtöket, mert úgy lenne igazságos. Meggyőzés közben utalj arra hogy a nővérednek adott pénznek már hűlt helye (magyarán kidobták az ablakon). Ha Te kapsz lakást akkor a tesód a gyerekekkel költözzön a szüleidhez (már ha engedik).

Abba semmiképpen ne menj bele hogy most adnak a tesódnak és majd sok sok év múlva az örökségből rendezitek.

2018. dec. 9. 17:19
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

Senkinek nem "jár" semmi. A szülők adhatnak, ha akarnak, és tudnad, annyit és úgy, ahogy jónak látják.

De normális szülő normális esetben nem tesz különbséget a gyerekei között.

Segítenék a válófélben lévő lányomnak, de nem a másik rovására, főleg, ha így is meg tudom oldani, hogy egyikük se kerüljön lehetetlen helyzetbe.

2018. dec. 9. 21:01
 28/46 anonim ***** válasza:
100%
Tesó és a gyerekek mehetnek a szülőkhöz (a gyerekek maradhatnának az apánál is). Innentől kezdve a kérdés eldőlt, a tesód semmivel sem érdemli meg jobban azt a pénzt, mert nem fog az utcára kerülni.
2018. dec. 9. 21:33
 29/46 anonim ***** válasza:
0%
Anyám micsoda válaszok.. szóval a szülő vegye figyelembe az inflációt. akkor egy gyors kérdés: ha te lennél az idősebb testvér, és te kapnál tízmilliót, a kisebb testvéred meg erre a marhaságra hivatkozva tizenhármat, az hogy esne neked?
2018. dec. 9. 22:26
 30/46 anonim ***** válasza:
83%

Már miért lenne marhaság az infláció?? Nyilván, akinek fingja sincs az egész inflációról és hatásairól, annak csak egy marhaság lesz, értelmesebb emberek viszont tudják, hogy ez valós probléma és igen is úgy lenne igazságos, ha ezt is figyelembe vennék a szülők!! Azért pl 5 évvel ezelőtt 3 millió, az ma már marhára nem ér ugyanannyit!

Ja és maximálisan igazad van kérdező, a nővérednek nem a gyerekeire hivatkozva kéne elvárnia, hogy amit a szüleid pénzt neked szántak, inkább neki adják. Ő is kapott, amit elvert hülyeségekre, hát most így járt. Felnőtt ember, oldja meg az életét egy maga! A gyerekeket meg ott kell szépen hagyni apukánál, ha ő nem tudja megfelelően ellátni őket, ennyi..

2018. dec. 10. 00:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!