Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnék segíteni a...

Hogyan tudnék segíteni a húgomnak?

Figyelt kérdés

Nemrég értem haza, és a szobájában sírva találtam a húgomat. Azt mondta, hogy az iskolában senki nem akar barákozni vele, és most már edzésen (tánc) sem, mert állítólag van egy lány, aki "lopja a személyiségét", és mindenben utánozza őt, és szerinte emiatt nem barátkozik vele senki.

Pedig nem visszahúzódó, hanem régebben kifejezetten vagány kislány volt, de mióta ez van, csupa ideg és szomorúság.

Nem tudom, hogyan tudnám megvigasztalni, van valami ötletetek?

(a húgom 12 éves)

2018. nov. 28. 20:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
20%
Bocsi, engem*:D
2018. nov. 28. 21:25
 12/30 A kérdező kommentje:

#11: elmondása szerint ugyanúgy öltözködik, ugyanolyan zenéket hallgat, ugyanolyan könyveket olvas, ugyanolyan frizurát csináltatott és, ami talán a legnagyobb baj: ugyanolyan jól táncol (?).

Legalábbis a húgom szerint. De nem vagyok benne biztos, hogy objektív rálátása van a dologra.

2018. nov. 28. 21:28
 13/30 anonim ***** válasza:
78%

Sajnos nálunk nem divat a lelkizés meg a problémak közös megoldása/megbeszélése. Én így kellett, hogy felnőjek, ezért is szeretnék segíteni a húgomnak.

Gratulálok a szüleidnek eldő körben érzelmi analfabéták..

Valoszinu a hugodnak a szerető család hiányzik a többi csak erre rakodik rá,nem lehet pénzzzel kompenzálni ha a szülő leszarja a gyerekeit,gondolom vele se sokat törödik anya apa csak kergetik a pénzt és utazgatnak ti meg magatok vagytok.. Te sem fogod tudni ezt megoldani egyedül...

40N

2018. nov. 28. 21:34
 14/30 anonim ***** válasza:
95%

Dicséretes dolog, hogy ennyire szíveden viseled a húgod baját.

Előttem már említették, én is csatlakozom hozzájuk, hogy a húgodnak alighanem egészen más a baja, mint amiket a 12. alatt említettél. Idős férfiként csak a hasonló öltözködést látom "sértőnek", ha ezt egyáltalán annak lehet venni. Magyarázd meg neki (szép szóval, szeretettel), hogy ennek inkább örülnie kell, hiszen ő a példakép. Azt is magyarázd el neki, hogy csöppet se törődjön azzal, hogy a másik leány mit hallgat és mit olvas! Gyerekes dolog ilyen miatt aggódni és sírni. Ne beszéljen senkinek arról, hogy mit hallgat és olvas. Bizonyára másnak is tetszik az a zenekar (zene) és könyv, ami a húgodnak. Most akkor senki nem hallgassa, olvassa, mert a húgod ezeket kedveli? Ami a táncot illeti, hát - javuljon meg a húgod a táncban. Utóvégre - el kell ismerni, ha az a másik bármiben is, jobb mint én. Kérdés, hogy valóban jobb-e, vagy csak féltékenysége diktálja ezt a húgodnak? Végül kérdezd őt meg, hogy MÁS OKA nincs-e a sírásának??? Szerintem VAN!

2018. nov. 28. 22:01
 15/30 anonim ***** válasza:
96%

“#11: elmondása szerint ugyanúgy öltözködik, ugyanolyan zenéket hallgat, ugyanolyan könyveket olvas, ugyanolyan frizurát csináltatott és, ami talán a legnagyobb baj: ugyanolyan jól táncol (?).”

Öltözködés: viszonylag egységes divat van

Zenék, könyvek: ez is nagyjából egységes mainstream vonal

Frizura: oké, ezek kb mind olyan dolgok, amiket húgod felsorolt, amik... ennyi miatt nem fognak vele nem barátkozni, gondolj csak bele.

Egyértelmű, hogy a probléma mélyebben gyöleredzik.

Utolsóban van amúgy valami. Lehet úgy érzi, hogy letaszították őt a piedesztálról, és már nincs középpontban emiatt, elvették tőle ezt a fontos dolgot.

Amit tisztáznod kellene vele, mert lehet, hogy még ő is elhiszi: nem a külsőségek miatt barátkoznak/ utálják meg az embert;

Nem ér kevesebbet, mert más is ugyan olyan ügyes, mint ő;

2018. nov. 28. 23:08
 16/30 anonim ***** válasza:
75%

A 14-es hozzaszolonak igaza van.

Magyarazd el neki,mit jelent ha utanozzak.

Mond azt neki,hogy a masik lany csak egy masolat hisz lemasolja ot.

Es tanitsd bolcsessegre,arra,hogy,ha valaki valamiben jo,attol tanulni kell,felfigyelni ra.

Mond neki,hogy legyen buszke arra,hogy ot masoljak...

Vagy valtoztasson stilusan poenbol es figyelje a masik lanyt,hogy utanozza,mint egy kis majmocska...

Bar a masikat sem szabad bantani...

csak bolcsen tisztelettel eljarni...

2018. nov. 28. 23:09
 17/30 anonim ***** válasza:
78%

"Minden ember egyedinek szuletik,de a legtobben masolatkent halnak meg...

Merj egyedi lenni es a sajat eletedet elni". (Szabo Peter).

2018. nov. 28. 23:16
 18/30 anonim ***** válasza:
90%

A #14 szépen összefoglalta.

Az én gyerekeim már nagyobbak a húgodnál de az a meglátásom, hogy itt nem csak az "utánzásról" van szó.

A könyves, zenés megjegyzésen kicsit mosolyogtam, mert eszembe jutott, hogy pár éve mindenki Harry Pottert és társait olvasta a kamaszok körében. Gondolom most is van valami hasonló "trendi" könyv a fiatalok, gyerekek körében. Zene is olyan, hogy bárkinek tetszhet az ami a testvérednek.

Itt a sírás egyéb ok miatt törhetett ki a húgodon. Nem tudom ismered-e a barátnőit, mert érdemes lenne náluk kérdezgetned, hogy mi történhetett.

2018. nov. 29. 04:50
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Egyáltalán nem érett a húgod, sőt. Nézd már meg min kezd el bőgni....hogy lenne érett.
2018. nov. 29. 08:15
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom is 12, és gyakran szomorú a barátnők miatt.Nagyon nehéz természete van.Tanácsot is nehéz adni.

Én mindig azt mondom neki, hogy álljon az elé akivel problémája van, kérdezzen konkrétan, beszéljen nyíltan.

Próbálom neki felvázolni a következményeket, hogy el tudja dönteni melyik a helyes út.

Nem oldhatom meg a konfliktusait, de meghallgatom, véleményezem, próbálok tanácsot adni, de a többi az ő dolga.

Egyszer egy osztálytársának az anyja bement a suliba és kérdőre vonta a lányokat, hogy miért nem barátkoznak az ő lányával.Ez nagyon gáz...ezt nem lehet erőltetni.És 8gen is meg kell vívniuk a saját kis harcaikat.Meghallgatni, mellette állni, tanácsot adni és hagyni, hogy ő oldja meg.Persze a szélsőséges esetekben lépni kell, pl. bántalmazás.

2018. nov. 29. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!