Egy gyerek miért javítana a családi kapcsolaton?
Van egy bátyám, 40 éves, 3 éves a lánya. Sosem voltunk jó testvérek a 10 év korkülönbség miatt, miután elköltöztünk otthonról nem is tartottuk a kapcsolatot. Nem vagyunk rossz viszonyban de nem kérdeztük meg sosem hogy van a másik és nekem nem is hiányzik, sosem kötődtem hozzá. Valahogy mintha közünk sem lenne egymáshoz.
Neki időközben lett egy párja meg egy gyereke. Eleinte, amikor meglett a gyerek akkor érdeklődött milyen a munkám, de olyan erőltetettnek tűnt az egész, nem volt közös téma. Kérdeztem a gyerekről mert így illik, de ebben ki is merült a kommunikáció. Ami zavar az az, hogy ünnepekkor jön ez a kötelező ajándékozósdi. Egész évben 2 szót ha beszélünk de ilyenkor előkerülnek, hogy épp milyen játék kell a gyereknek. Nincsenek nagyon elengedve anyagilag így sajnálom is egy kicsit a kislányt. Eddig kötelességtudóan, illemből megvettem ami kellett de őszintén szólva olyan, mintha egy szomszédnak kéne vennem valamit. Ha meg nem adok semmit akkor persze bunkó vagyok. Én nem kapok tőlük semmit, szülinapra se köszöntenek fel meg semmi ilyesmi, szóval tényleg nem vagyunk kapcsolatban, de nekem ez nem esik rosszul és nem is várom el, hiszen nem így alakult a kapcsolatunk az évek során.
Más is van hasonló helyzetben, hogy olyan rokonokkal kell jópofizni akikhez egyébként emberileg nem köt semmi? Ti hogyan élitek meg?
Figyelj én a helyedben azért tartanám a szokást,hogy veszek a kislánynak valamit. Nyilván ne drága dolgot max olyan 5ezer Ft értékben vennék egy babát,plüss macit vagy akármit. Csak azért is ,mert egyszer neked is lesz családod és biztosan jól fog esni,ha a gyereket meglátogatják tesódék.
Mivel neked nincs családod így te tényleg furcsának érezheted ezt a dolgot,mert neked nem lenne rá igényed,de ha gondolsz a jövődre akkor beláthatod,hogy a családi kapcsolatok jól fognak jönni pl amikor neked is lesz sajátod. Próbálj meg nyitni felé pl ne csak karácsonykor keresd fel. Esetleg a születésnapodon hívd át őket egy ebédre,és biztosan visznek majd valami ajándékot.
Itt mindenki annyira érzékeny, amikor a gyerekekről van szó. Nem, nem kell venned annak a kislánynak semmit, mivel az általad elmondattak alapján egy idegen, nem több. Aki így gondolkozik, az vegyen minden kiskorú személynek valamit, hiszen gyerek, megérdemli!
Egyébként a bátyádék anyagi helyzete nem tartozik rád, és a tiéd sem rájuk. Senki sem tartott pisztolyt a fejükhöz, hogy úgy vállaljanak gyereket, hogy "nincsenek nagyon elengedve anyagilag", szóval ne te legyél már köteles megvenni neki azt, amit ők nem tudnak.
Rövidre zárva: leírtad, hogy kötelességtudatból, illemből stb. vettél valamit, sajnálod rájuk a pénzt (ami miatt nem tudlak elítélni). Ha nem szívből adod, felesleges ezt erőltetni szerintem.
"Örülj neki, hogy van testvéred, más összetenné a kezét, ha lehetne egy bátyja. Kezdj el közeledni, ő is fog, hidd el. Valakinek meg kell tenni az első lépéseket."
De pont ez az, hogy nincs igénye rá. Ezt amúgy miért nem lehet megérteni?
"de ha gondolsz a jövődre akkor beláthatod,hogy a családi kapcsolatok jól fognak jönni pl amikor neked is lesz sajátod."
Mondjuk ez sem így van, én úgy látom, hogy sokszor egy jó barát többet jelent.
Nem kell venni a gyereknek, ha nem akarsz.Miért kéne megfelelned mindenkinek??
Éld az életed úgy ahogy neked jó, ha nem akarsz velük semmit, akkor nem.Nehogy már még ajándékozgass, mert ez a divat vagy mert itt azt mondják...
Sokkal felszabadultabb és nyugodtabb leszel, ha lezárod az ilyen visszahúzó kapcsolataidat.Tapasztalat.Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!