Ti figyelmeztetnétek a testvéreteket, ha szerintetek a vesztébe rohan, ha a jelenlegi barátnőjével tervez hosszútávon?
Olyan egyszerű irigységet feltételezni...
Az miért nem elképzelhető, hogy valaki tényleg nem irigy, hanem csak tényleg félti a testvérét egy olyan rossz lépéstől, ami az egész életébe belerondíthat?
Ez, amit leírtál, szomorú és egyenlőtlen, de messze nem az a kategória, ahol veszélyeztetve van a testvéred. A helyedben maximum csak a véleményemet mondanám el a testvéremnek, azt is csak akkor, amikor kérdezi. Meg biztosítanám arról, hogy bárhogy alakul a helyzet, számíthat rám.
Az én családomban is akadnak egyenlőtlen dinamikájú párkapcsolatok. A legutóbb az egyik ilyenben élő férfi rokonomnak felajánlottuk (mivel előzőleg nála béreltünk egy házrészt, amíg nem költöztünk sajátba), hogy ha romlana a viszonya a pénzéhes, sárkány nejével, esetleg költöznie kell, mi átmenetileg szívesen látjuk. Ennyit tudunk tenni érte. A házasságába nem szólunk bele, a feleségével nem konfrontálódtunk. Az egész rokonság tudja, hogy papucs, de a döntés az övé, ezt tiszteletben kell tartanunk.
Én is tudok olyan kapcsolatokról, ahol csak az egyik fél akarata érvényesül 90%-ban. De ott az elnyomott félnek semmije sincs, míg az uralkodó fél gazdag. És el is tartja félig-meddig vagy teljesen a másikat.
Nem lehet, hogy a testvérednél is ez a felállás, kérdező?
El sem tudom képzelni, hogy mivel tudja zsarolni ez a nő a testvéredet különben. Ha lennének gyerekeik, akkor igen, tudná, azzal fenyegetve, hogy elválik, stb. De így, hogy még gyerek sincs, mégis mi a jó istennel zsarolható egy férfi? :D Hacsak tényleg nem az a helyzet, hogy el van tartva a pasi, nem lenne hol laknia, nem tudna egyedül megélni.
"így, hogy még gyerek sincs, mégis mi a jó istennel zsarolható egy férfi?"
Nem kell, hogy zsarolható legyen. Azzal is remekül vissza lehet élni, ha csak szerelmes, és nem lát a rózsaszín ködtől.
"messze nem az a kategória, ahol veszélyeztetve van"
Nem is mondta senki, hogy a "vesztébe rohan" ugyanazt jelenti, mint a "veszélyeztetve van".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!