Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Már nem szimpatikus a húgom...

Már nem szimpatikus a húgom barátja (okok lent), de a búcsúzáskor nagy meglepetést kaptam. Ki mit tenne most?

Figyelt kérdés

Két részre is bonthatjuk a kérdést, csak a második felére vonatkozó válasz is jó.

Idáig jól megvoltam a sráccal,de az utóbbi 2 hétvége berongált. Ő pesti mi Kelet Magyarországon lakunk,a testvérem diploma után pesten maradt.

Srácnak van egy egyedi bmwje(ez a baj forrása). Tipikus autó bu.. bunkó pesti bmws.( Tisztelet a kivételnek de felénk ez fogalom.) Rokoni összejövetelre voltunk hivatalosak,az ő autójával mentünk. Hamár olyan büszke rá menjünk azzal. A " narancssárga lámpákon" sokszor átment. Az még elment. (Lagzis menet).

Az étteremnél már auto bu.. volt, beállt a főbejárathoz ahová közelebbi rokonoknak illett volna. Mert a parkolóba biztos hozzá nyúlnak(nem is a 100 másik kűlföldi rendszámoshoz). Aztán hajnalba részegen haza akart vezetni(szüleimhez),mert az ő autója....Akkor még nem tudtuk milyen bunkón vezet józanul,bár autópályán mentem utána egy széria e46 316al nem mertem bevállalni amit ő pedig 5éve teherautózom ,de nehezen lebeszéltük.

Fontos! Közben elvették a jogsim.(egyszer hibáztam baleset lett belőle a vétlen autóban 8+nap sérült egy idős beteg nő).

Múlt hétvégén meghìvtak pestre. A srác lakásában szálltam meg. Teherautó vezető vagyok, autó versenyeztem,stb...De amit a két nap alatt átéltem majdnem remegve szálltam ki. Első nap másik bmwvel belvárosi lámpa-lámpa verseny. Lámpánál a srác elgondolkodott merre menjen,megelőzték agresszívan vissza vágott elé,arcoskodott Este Jobbról akart előzni belvárosban,nem engedték be100km/h val majdnem belecsapódtunk egy teherautóba.

Másnap egy piroson átmenve,szövegelt hogy mernek rávillogni.

Parkolás kb 15-20perc mert ő nem áll parkolóházba autó mindenhol felakad.

2sör után simán vezet.

Eldöntöttem nem kell ennyire barátkozni.

Indúlok haza,kaptam egy pizza utalványt tőlük. Egy a bibi pizzautalvány =milánói repjegy. Már rég eldöntötték ez lesz az ajándék.Tesóm nagyon szìvesen adta,neki sincs pénze nagy dolog tőle. Húgom csehországi kirándulást kér születésnapjára. Ha most elfogadom adósuk leszek . Ja baleset miatt csóringer vagyok,pénzbüntetés hitel stb...

2018. szept. 16. 18:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%
De jó neked...így kell élni
2018. szept. 16. 19:34
 12/17 A kérdező kommentje:
11???mire gondolsz??
2018. szept. 16. 19:49
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én elfogadnám. Ha már felbosszantott, legalább egy jó utad legyen. :D Ettől nem leszel az adósa. Ha ajándékot kapsz, azért nem tartozol semmivel, az nem adósság, nem kölcsön.

Nekik pedig higgadtan, kedvesen elmondhatod, hogy te nem szeretnél ilyen módon utazni, mert félted az életed. A húgoddal kettesben is beszéld meg ezt, hogy talán ő is vigyázhatna magára jobban.

Mindazonáltal teljesen felesleges győzködni. Sajnos nagyon sok az ilyen vagány, sofőrök is meg utasok is, akik a saját életükkel meg másokéval sem törődnek, meg vannak róla győződve, hogy ők mehetnek akármennyivel, akárhogyan, mindenki más hülye, stb.

Gyorsmotoros ismerőseim nagy részének sem lehet pl. megmagyarázni azt, hogy talán nem kéne 220-al kerülgetni a kocsikat szlalomban. Volt aki megmondta egyenesen, hogy tudja, hogy egyszer bele fog halni, de ő ezt választotta.

A baj az ugye, hogy az ilyen sofőrök okozzák sokszor vétlenek halálát is, vagy súlyos balesetüket.

De hogy ez ellen hogyan lehetne hatékonyan fellépni, mivel lehetne őket meggyőzni, arra még én sem jöttem rá.

2018. szept. 16. 20:27
 14/17 anonim ***** válasza:

Én inkább attól félnék, hogy a húgom beül mellé az autóba. A repjegyet elfogadnám, attól, hogy szarul vezet a csávó, még lehet jó fej (pl. a bevállalós haverjaid is ilyenek voltak, nem?)

Amiatt meg ne általánosíts, hogy "tipikus autóbu...i pesti BMW-s", egyrészt nem minden BMW-s bunkó, másrészt ehhez nincs köze annak, hogy pesti a fazon, nálunk Miskolcon is mindig a BMW-sekkel van baj.

2018. szept. 16. 22:42
 15/17 anonim ***** válasza:
26%
Régen nekem is volt egy pesti barátom,éjjel mentek a rodeózások az utakon ismeretlenekkel is pirosból elindulva,ez volt az életük,nem sokáig voltam vele :) Utálom ha más vezet,igaz nekem is elvették a jogsim.A repjegyet elfogadnám,a közös utazást meg valamilyen indokkal elutasítanám.
2018. szept. 17. 01:20
 16/17 anonim ***** válasza:
69%
"Régen nekem is volt egy pesti barátom,éjjel mentek a rodeózások az utakon ismeretlenekkel is pirosból elindulva,ez volt az életük,nem sokáig voltam vele" Aha, akkor minden "pesti" ilyen lehet, csak mert te egy tahóval jártál.
2018. szept. 17. 17:25
 17/17 A kérdező kommentje:

14es! Ha figyeltél nekem is volt egy. E46 316 (1,8butított) de én tudtam vele normálisan nyugodtan menni. Nem mondom pályán nem zavartam meg 180al de!!!!senki elé nem vágtam be nem utolsó pillanatban fékeztem. Pesten tudom szokás "haladni". Átment a piroson ok!! De hogy neki áll feljebb ha levilligják az nem ok!

Vannak Pesten túl határozottan vezető emberek,(Miskolcon pl nem jut eszembe durva kereszteződés. Nem annyira ismerem a várost a tiszai előtt meg a volt marx térnél van 1,egerben is csak a malom sarok jut eszembe) vannak bmwvel kemény vagyok nem indexelek ha csúnyán nézel rám megütlek emberek,vannak a (sufni)tunningolt autóval városi forgalomban versenyzők(jelzem az éjszakai ipartelepi gyorsulási versenyekkel semmi bajom,vagy parkolo drifttel ahol mindenki saját felelőségére van.) Említett srác túl konkrét pesti és ráadásúl túl isteníti a bmwt(jelzem falun minden putri előtt szétrothadt bmw áll N... P... rendszámmal,tehát én se néztem többe az enyémet,munt egy 2005ös vw golfot/toledot octáviát/a4et,toyota corollát,...

2018. szept. 17. 21:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!