Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgom bolond kutyamániás?

A húgom bolond kutyamániás?

Figyelt kérdés
A húgom kapott a barátjától két kutyát fél éve. Azóta éjjel nappal ők teszik ki az idejét, munkahelyre nem viszi őket ugyan, de ha elugrik a boltba vagy a kávezóba biztos, hogy a kutyákat nem hagyja otthon. Rengeteg pénzt költ a kajájukra (több tízezerért vesz tápot), az ivartalanító műtét, a játékok stb. Facebookra is felrakott jó pár képet, gyakran fotózza őket meg a kutyákkal alszanak egy ágyban! Úgy csinál mintha a gyerekei lennének dajkálja, puszilgatja őket. Ami még durva, hogy egy közös barátnőnkkel képes volt összeveszni, mert a lány elletni akarja a saját kutyáját, húgom meg szaporítónak nevezte és veszekedett vele. Persze én is tudom, hogy ha valaki nem igazi tenyésztő nem igazán jó elletni a kutyát. De nem normális, hogy a barátságai is rámennek a kutya imádatra. Hogy magyarázzam el neki, hogy beteges amit csinál, és hogy állatként viszonyuljon a kutyákhoz ne úgy mint a gyerekekhez?

2018. aug. 26. 09:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
91%

Ezentúl én is oda fogok figyelni arra, hogy még véletlenül se vegyek olyan kozmetikumot, amit állatokon teszteltek. Üdvözlöm a húgodat és üzenem neki, hogy nagyon jó értékrendje van és egy cseppet se törődjön azokkal, akik hülyének meg érzelmileg labilisnak próbálják beállítani.

Mert tudod, kérdező, egy dolog nem egyetérteni valakivel és más bunkó módon leszólni meg dehumanizálni valakit, ahogyan te teszed. Az előbbivel nekem semmi problémám nincs, nem kötelező mindenkivel mindenben egyetérteni, az emberek sokfélék, sokféleképpen gondolkodnak. Az utóbbi viszont gáz, ne csodálkozz, ha megszólnak miatta vagy egyszerűen ignorálnak, mert nem tartanak vitára érdemesnek.

2018. aug. 26. 11:52
 52/67 anonim ***** válasza:
61%

Mondjuk nem szeretni a gyerekeket, meg nem akarni gyereket az egy dolog, agresszívan fröcsögni meg féregnek lárvának nevezni meg egy másik. Rendkívül intelligens ember lehetsz ha neked ezt külön magyarázi kell.

Amúgy meg de, beteg vagy.

A tengerimalacokat én spec csípem, de ilyen vergődős gyűlölködős fröcsögést le nem művelnék mint itt te.

Szóval a hiba nálad van, meg a kérdezőnél.

Kérdés miféle elnyomott frusztrációtok van, de ez elmeorvosi ügy.

2018. aug. 26. 12:14
 53/67 anonim ***** válasza:
83%

Ugyanúgy gondolom, mint a húgod. Ha van kutyája, akkor a megfelelő körülmények megteremtése és az állat jól tartása (táp, ivartalanítás, foglalkoztatás) szerintem alap. A saját szabályainak betartása (ágyban alvás, puszilgatás, stb.) már az ő dolga, ha végeredményben jól szocializált, szófogadó kutyái vannak, akkor ebbe kár belekötni, amíg nem a te ágyadban akarja altatni őket.

Más gyerekének ajnározása és lájkolgatása nem minősíti őt vagy az említett gyerekhez fűződő viszonyát. Szeretheti a barátnő kisfiát anélkül, hogy teleszórná vele internetet. Nagyon is okos, hogy nem babaképekkel foglalkozik, ha az a gyerek felnő, majd eldönti, mit oszt meg és hol. Addig pedig nem bazári majom, akit mutogatni kell, hogy "őt szültem, imádjuk együtt".

Amint saját gyerekei lesznek, azonnal át tud kapcsolni és ők lesznek a legfontosabbak. A kutyák helye a sorrendben továbbra is az ő dolga.

Utolsó megjegyzésem az, hogy gondolkodj el azon, hogy neked le tudná-e bárki nyomni a torkodon a tiéddel ellentétes meggyőződését csak azzal az érvvel, hogy szerinte beteg és hülye vagy?

2018. aug. 26. 12:25
 54/67 Locutus_03 válasza:
88%

Kedves kérdező! Egy vicc vagy.

"Rengeteg pénzt költ a kajájukra (több tízezerért vesz tápot)"

Ezzel speciel, semmi gond sincs. Én sem szeméttel etetem a kutyám.

"Facebookra is felrakott jó pár képet."

Képzeld, én is felraktam egy pár képet a kutyámról. Akkor én is beteg vagyok?

"Hogy magyarázzam el neki, hogy beteges amit csinál, és hogy állatként viszonyuljon a kutyákhoz ne úgy mint a gyerekekhez?"

Sehogy, mert nem a te dolgod. Miért fáj neked, hogy ő szereti a kutyáit? Én sem nézegetem más gyerekeit, az olyan egyének követéset leállítom, mert nem érdekel más gyereke. A húgodat pedig tisztelem, hogy nem olyab termékeket vásarol,

2018. aug. 26. 12:31
 55/67 anonim ***** válasza:
12%

Egyetlen dologban értek egyet a húgoddal, hogy nem használ állatkísérletekkel tesztelt kozmetikumot.

A többiben veled értek egyet, teljes mértékben.

2018. aug. 26. 12:31
 56/67 anonim ***** válasza:
89%

"De akkor se normális, hogy egy kiskutya előbb megmozgatja, mint egy gyerek!"

Nincs olyan, hogy "normális". Ami nekem normális, lehet, hogy neked elképzelhetetlen. És vicaversa.

Az emberek többségét elöbb megmozgatja egy kisállat, mint egy gyerek. Kérdezd csak a reklámkészítőket. Például engem is. Pedig nekem gyerekem is van, és a kutyákat sem kedvelem különösképpen.

A húgodnak nincs is gyereke, mi a csudáért kellene megmozgassa jobban egy neki idegen kisgyerek, mint a saját állata?

"Ahogy az sem, hogy képes az állatok miatt vitatkozni."

Mi van? Az emberek többsége képes olyan dolgokról is vitatkozni, ami nem érinti őket személyesen. Miért baj ez?

"csak olyan kozmetikumot vesz amit nem teszteltek állatokon. Őszintén ez mire jó?"

Én is csak olyant veszek. Az egész családom is. Hogy mire jó ez? Tényleg ennyire tudatlan vagy? Vagy ennyire nem érdekel, ha érző, lélegző élelőlényeket kínoznak, hogy neked olyan samponod legyen, ami nem csípi ki a szemed?

Hogy mire jó? Egyre több ember visszautasítja azokat a termékeket, amelyektől állatok szenvednek és halnak meg. És ha nem veszik, majd ezek a cégek is felhagynak az állatkísérletekkel, vagy belebuknak.

"Munkahelyén is kinevették ez miatt."

Az én munkahelyemen senki nem vásárol olyan termékeket, amelyeket állatokaon tesztelnek. Azt néznék ki, aki ezt teszi.

"Tanácsot kértem, hogy értessem meg vele"

Sehogy. Az ő élete, az ő kutyái. Ameddig nem a te ágyadban altatja őket, semmi közöd hozzá.

2018. aug. 26. 12:38
 57/67 anonim ***** válasza:
83%

"csak olyan kozmetikumot vesz amit nem teszteltek állatokon. Őszintén ez mire jó?"

Kérdező, van neked fogalmad arról, hogy ez az egész honnan indult és hol tart most? Lehet, hogy te csak a húgodtól hallottál erről és valami fura hóbortnak gondolod, de ez egy világméretű mozgalom, ami az állatkínzás ellen lép fel. Helyesen teszi a húgod és mindenki, aki nem vesz ilyen kozmetikumokat. Egyénileg mindenki hozzá tud járulni ahhoz, hogy csökkenjen a világon az állatkísérletek száma.

Persze ha téged pont nem érdekel, az a te dolgod, de csak a saját butaságodat bizonyítod, ha egy vállrándítással értelmetlennek és fölöslegesnek próbálod beállítani.

2018. aug. 26. 12:54
 58/67 anonim ***** válasza:
86%
Kérdező, te beteg vagy. Betegesen irányítani akarod a húgodat. Ne tedd, vagy hátat fordít neked, és teljesen jogosan. Fordulj pszichológushoz!
2018. aug. 26. 13:06
 59/67 lizzi77 ***** válasza:
88%

Először is: másszunk már ki a sötét középkorból, ahol annyi volt az állattartás, hogy amíg volt hasznuk, addig így-úgy gondoskodtak róluk.Hasonlítsunk össze egy Ausztriát mondjuk egy Romániával, Ahol az előbbinél gyakorlatilag nincs kóbor kutya, mert felelősen viselkednek, míg az utóbbiban kilövetik az össze-vissza szaporodni hagyott, városok utcáin kóborló kutyákat...

Az ,hogy olyan kozmetikumot igyekszem venni, ahol nem kínoznak halálra mondjuk egy beaglet(amilyen az imádott kuytám volt)mindenféle halálos gőzökkel, lehet,hogy nem váltja me a világot, de ha elég sokan így tesznek, akkor minden nagyvállalatot rá lehet kényszeríteni lassan.Gyerek vs kutya: mindkettőre ugyanaz érvényes részemről: vannak idegesítő és vannak szeretnivaló példányok,rossz neveléssel lehet mindkettőből szörnyeteget csinálni.És az fb-vel kapcsolatban: talán még nem mindenki a szerint értékeli magát az életben, hogy egy-egy képe hány like-ot, meg megosztást kapott... a törzskönyv,felmenők,és egészségügyi előzmények nélküli elletés pedig igenis szaporítás.Semmi szükség újabb,ilyen-olyan genetikai betegségektől szenved "faj"tiszta kutyákra, amíg tele vannak a menhelyek egészséges, tündéri keverékekkel.Miért van olyan érzésem, hogy itt megint a kérdező a zseni, mi pedig, az szerény többség, vagyunk helikopterek?

2018. aug. 26. 13:09
 60/67 anonim ***** válasza:
88%

"Szerintem senki nem nevetné ki pár pelenkás kép miatt a gyereket nagy korában sem."

Hát azért képzeld el, milyen lett volna, ha tízéves korodban az összes pucér fenekű, pelenkás meg bilin ülős képedet látta volna minden osztálytársad, a legtöbb ilyen szülőnek ahhoz sincs esze, hogy privátra állítsa a megosztásait.

2018. aug. 26. 16:41
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!