Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A húgom bolond kutyamániás?

A húgom bolond kutyamániás?

Figyelt kérdés
A húgom kapott a barátjától két kutyát fél éve. Azóta éjjel nappal ők teszik ki az idejét, munkahelyre nem viszi őket ugyan, de ha elugrik a boltba vagy a kávezóba biztos, hogy a kutyákat nem hagyja otthon. Rengeteg pénzt költ a kajájukra (több tízezerért vesz tápot), az ivartalanító műtét, a játékok stb. Facebookra is felrakott jó pár képet, gyakran fotózza őket meg a kutyákkal alszanak egy ágyban! Úgy csinál mintha a gyerekei lennének dajkálja, puszilgatja őket. Ami még durva, hogy egy közös barátnőnkkel képes volt összeveszni, mert a lány elletni akarja a saját kutyáját, húgom meg szaporítónak nevezte és veszekedett vele. Persze én is tudom, hogy ha valaki nem igazi tenyésztő nem igazán jó elletni a kutyát. De nem normális, hogy a barátságai is rámennek a kutya imádatra. Hogy magyarázzam el neki, hogy beteges amit csinál, és hogy állatként viszonyuljon a kutyákhoz ne úgy mint a gyerekekhez?

2018. aug. 26. 09:16
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 A kérdező kommentje:
Nem utalom a kutyákat! Aranyosak és okosak az övéi is. De akkor se normális, hogy egy kiskutya előbb megmozgatja, mint egy gyerek! Ahogy az sem, hogy képes az állatok miatt vitatkozni. Van neki sok ilyen állatos dolga ami miatt nem csak én tartom bolondnak, de más is. Pl. csak olyan kozmetikumot vesz amit nem teszteltek állatokon. Őszintén ez mire jó? Munkahelyén is kinevették ez miatt. Tanácsot kértem, hogy értessem meg vele, de én lettem az állatgyűlölő hülye..
2018. aug. 26. 10:16
 22/67 anonim ***** válasza:
88%

100% ugyanolyan vagyok, mint a húgod de engem senki nem tart ezért bolondnak 🤔 Kultúr körökben ezt nevezik “felelős állattartásnak”. Amit felsoroltál abból mind normális és követendő viselkedés. A Fb-ra való posztolás nem feltétlen de ahhoz meg senkinek semmi köze nincs, magánszféra mint a bugyi színe.

A gyerekekkel is pont úgy vagyok, mint ő, egyáltalán nem érdekel a másé. És akkor mi van? Neked mit fáj az, hogy ő szereti a gyerekeket vagy sem? Én például heteken belül megszülöm a kisfiam és TERMÉSZETESEN szeretni fogom. És nem, nem fogok róla fotókat kitenni mert a kutyával ellentétben neki vannak személyiségi jogai, fel fog majd nőni és majd eldönti mit oszt meg magáról és mit nem.

2018. aug. 26. 10:18
 23/67 anonim ***** válasza:
82%
#26: Veled van a probléma, nem a tesóddal.
2018. aug. 26. 10:20
 24/67 anonim ***** válasza:
86%

Teljesen normális a húgod.

Van olyan barátnőm, nem kutyás, de kiejelntette, hogy ő utálja a babákat és kisgyerekeket. Érzelmileg totál rendben van.

Sokkal kisebb dolgok miatt is vesznek össze barátnők, mi ebben a fura?

Semmi gond nincs a húgoddal, szereti a kutyáit, ami egy nagyon jó dolog, és te rögtön kiborulsz, mert egy kisbabáért, nem lelkesül így. Képzeld, én is jobb szeretem a kutyáimat, mint mások babáit.

Üdv, egy két kutyás lány, aki üdvözletét küldi a húgodnak.

2018. aug. 26. 10:21
 25/67 anonim ***** válasza:
89%
Kinevetik azért, mert nem használ olyan kozmetikumok az ami miatt ÁLLATOKAT KÍNOZNAK HALÁLRA?? Fel fogod te ki a francokat beszélsz? A húgod egy remek ember, te meg egy ignoráns idióta vagy aki szarik mindenre a cuki kisbabás fotókon kívül.
2018. aug. 26. 10:24
 26/67 A kérdező kommentje:
27-es: szerintem semmi nincs rossz abban, ha valaki felrak képeket a gyerekéről, hiszen büszke rá. Ha nem írtad volna, hogy terhes vagy akár azt is hihettem volna, hogy a tesóm ír, mert megdöbbentően hasonlítanak az érveitek! De ezek nevetséges indokok, ki előtt lenne ciki egy aranyos babafotó ? Szerintem senki nem nevetné ki pár pelenkás kép miatt a gyereket nagy korában sem. Sőt az ember ismerősei kiváncsiak a babájára elvegre megis csak egy uj eletet hozott a vilagra! Ellenben a kutyás képek szerintem senkit nem érdekelnek..
2018. aug. 26. 10:26
 27/67 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem egy babás és egy kutyás kép ugyanannyira cuki.

Sőt, ha lesz/van gyereked róla egy kép sem érdekel. Az viszont igen, hogy a húgodnak milyen fajta kutyái vannak.

Borzasztó értékrended van.

2018. aug. 26. 10:27
 28/67 anonim ***** válasza:
86%

A hiba a te készülékedben van, nem a húgodéban.

Minden egyes érve maximálisan megállja a helyét, a tiéddel szemben.

2018. aug. 26. 10:29
 29/67 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező, nem tudom miért várod el a tesódtól, hogy IDEGEN babáktól dobja el az agyát. Attól még a sajátját -ha majd lesz neki- igenis szeretheti, nem kell mindenkinek elcsöppenie ha lát egy gyereket. Miért is baj, ha nem akar fotókat majd kitenni a közösségi oldalra a gyerekéről?? Egyrészt magának szüli nem azért hogy kirakatmajmot csináljon belőle. Másrészt senkit nem érdekel más gyereke töménytelen mennyiségben, harmadrészt sok a beteg ember. Miért is tegye kis ennek bárki a gyerekét?

A kutyájával meg persze hogy foglalkozik. Miért mit kellene velük csinálni? Éheztetni és rájuk se nézni? Tudod állatot normális ember akkor tart, ha igénye is van azokkal törődni. Ugyanis az állat nem egy dísztárgy, amit kiteszel a polcra.

2018. aug. 26. 10:29
 30/67 anonim ***** válasza:
87%

"Van neki sok ilyen állatos dolga ami miatt nem csak én tartom bolondnak, de más is. Pl. csak olyan kozmetikumot vesz amit nem teszteltek állatokon. Őszintén ez mire jó? Munkahelyén is kinevették ez miatt."

Ezért komolyan bolondnak nézik a munkahelyén? Én is csak olyant használok és rajtam kívül még rengetegen, akár a munkahelyen, akár baráti körömben és senki nem nevet ki ezért. Ha meg kinevet bárki az tehet egy szívességet. Ez csak simán felelősségteljes gondolkodás. Üdvözlöm a húgod és üzenem neki, hogy remek ember. Remélem hamar kiszabadul abból a környezetből, ahol ez ciki (bár szerintem csak te állítod, hogy ezért rajtad kívül bárki kinevetné).

2018. aug. 26. 10:30
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!