Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Tesóm bunkó, mit lehet tenni?

Tesóm bunkó, mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Tesóm sokszor mogorva és bunkó, amióta az új munkahelyén dolgozik. Azt mondja fáradt, túl van pörögve és nem tud pihenni eleget. Amikor hazajön akkor csak becsukózkodik a szobájába, ha bemegyek kérdezni tőle vagy mondani valamit akkor is alig várja, hogy elmenjek, rövid válaszokat ad. Hiámyzik a laza testvérem, akivel lehetett jókat röhögni..
2018. júl. 24. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Majd talán ha hozzászokik az új munkahelyéhez, de most nyilván fásztó még neki.
2018. júl. 24. 20:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Hát ha ez hosszú távon így lesz és megteheti lehet olyan munkát kéne keresnie amit szeret. De lehet cs idő kell Neki
2018. júl. 24. 21:05
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
"...mit lehet tenni?" - nem ráerőltetni kéretlen segítséget, toleránsnak, türelmesnek és elfogadónak maradni. Segítőkésznek lehet lenni, de erőszakosnak nem célszerű.
2018. júl. 24. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tűnik bunkónak csak fáradtnak ahhoz, hogy laza felfogású testvérével foglalkozzon, akkor amikor nincs hozzá energiája az pedig nem éri meg őt.

Ez nem bunkóság.

2018. júl. 24. 22:09
 5/10 A kérdező kommentje:
Szokott mondani is olyanokat, hogy mit gondolsz miert csinalom (ezt vagy azt)..? Mit gondolsz, hogy fogom en ezt megtenni stb.
2018. júl. 24. 22:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Csak fáradt.Ha megszokja az új helyet laza lesz újra.Addig meg hagyd had pihenjen.
2018. júl. 24. 22:41
 7/10 anonim ***** válasza:

Hagyd békén, meg kell szoknia az új helyet.

Párom már 3 éve olgozik a cégnél, jó munkahely de néha van, hogy hetekig hazajön, eszik és gépezik vagy filmezünk, mert fxa kivan a kollégái általi sok elszúrt dologgal, ami miatt ő sem tud érdemi munkát végezni.

Nagyon fárasztó más után takarítani a szart - átvitt értelemben.

2018. júl. 25. 08:10
 8/10 anonim ***** válasza:
Hagyd békén. Leírás alapján is frászt kapok tőled, bocsi. Örülök, hogy laza tesóm van, aki tiszteletben tartja, ha magányra van szükségem. Majd ő eldönti, megszokik-e ott, vagy megszökik.
2018. júl. 26. 05:05
 9/10 anonim ***** válasza:
Nezd, egy uj munkahely, jarhat ilyesmivel(stressz, faradtsag), idővel majd egyenesbe jön a tesód. Ha meg nem, akkor alighanem mas miunkahelyet keres, ha tud.Mindenesetre, ne erőltesd a dolgot, legyel egy kicsit türelmes.
2018. júl. 27. 22:56
 10/10 anonim ***** válasza:

Sajnos nagyon is átérzem a tesód helyzetét. Az első munkahelyem, ahová rögtön suli után mentem, borzalmas volt. Bekerültem egy összeszokott csapatba, ahol mindig éreztették, hogy kívülálló vagyok. Sokszor hangosan beszéltek ki, amikor kimentem a mosdóba, és mindent hallottam, de nem érdekelte őket. Kiközösített voltam. A közvetlen főnök pedig egy arrogáns segg fej volt, aki rokona által lett főnök, és mindenkinél nagyobb embernek hitte magát, és úgy beszélt az alkalmazottakkal, mint a kutyával. A többiek persze összefogtak, fedezték egymást, így sokszor olyan dolgokért is rajtam csattant az ostor, ami nem az én hibám volt, csak engem nem védett be senki.

Ezek után gondolhatod mennyi életkedvem volt, minden reggel gyomorgörccsel mentem munkába, és alig vártam, hogy végre leteljen a munkaidő. Amikor hazaértem, én is csak bezárkóztam a szobámba.

Pár hónap alatt ez odáig fajult, hogy rosszul lettem az emberek közelségétől. Nem találkoztam a barátaimmal, a családdal se nagyon kommunikáltam, csak ültem egymagamban a szobámban, és azt akartam, hogy mindenki békén hagyjon. A családi eseményeket is kihagytam, egyszerűen már attól rosszul voltam, ha valaki csak rám nézett.

Szerencsére anyukám felismerte, hogy baj van, így elrángatott pszichológushoz, és persze rögtön felmondtam ezen a pokoli helyen. Pár hónap alatt rendbejöttem, ma már sokkal jobb az életem.

Kérdező, figyelj oda a tesódra, hogy meddig tart ez az állapot, mert ha nem javul, akkor lehetséges, hogy neki is segítség kell majd, vagy minimum egy új munkahely.

2018. júl. 28. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!