Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen a viszonyod a testvéred...

Milyen a viszonyod a testvéreddel? Gyermekkorotokban milyen volt?

Figyelt kérdés
Van egy kisfiam aki 4 éves, és mostanában kezdett el foglalkoztatni, hogy lehet jó lenne neki egy testvér. Viszont sokszor elbizonytalanodom, amikor rengeteg helyen olvasom a testvér harcokat stb...hogy felnőtt korban nem tartják a kapcsolatot stb. Tényleg ennyi rossz testvéri kapcsolat lesz mikor felnő az ember? Meseljetek akiknek van testvérük!

2018. júl. 23. 13:32
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 20 vagyok a nővérem 27 néha össze veszünk de hát semmi sem tökéletes de egyébként semmi gond nincs össze tartunk régebben mikor együtt laktunk akkor azért voltak harcok veszekedések így hogy már 6 éve el ment így sokkal jobb össze tartunk.
2018. júl. 23. 23:21
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos én csak a rossz példát tudom igazolni.

Én vagyok a legidősebb, van egy 7 évvel fiatalabb hugom, és egy 14 évvel fiatalabb öcsém (ő féltestvér).

A hugommal együtt nőttünk fel, de sosem jöttünk ki igazán. Én amíg egyke voltam, csendes, visszahúzódó gyerek voltam, aki tök jól eljátszott egyedül is, nem igényelte, hogy folyamatosan vele foglalkozzanak. Amikor viszont megszületett a hugom, ez megváltozott. Ő pont az ellentétem, igazi hisztis, akaratos gyerek volt, aki nem bírta elviselni, ha nem minden és mindenki körülötte forog. Mivel nekem pedig nem esett jól az, hogy a szüleink többet foglalkoztam emiatt vele, ezért én is elkezdtem felhívni a figyelmem magamra, így örökösen ment köztünk a rivalizálás, féltékenykedés. Plusz amit még nagyon utáltam, hogy mindig oda kellett neki adnom a cuccaimat, mert hisztizett, ha nem kapta meg, viszont utána tönkretette, mert ő semmivel sem tudott szépen játszani, én pedig mindenemre vigyáztam. Amikor pedig ez történt és kiakadtam rá, akkor a szüleim mindig annyiban hagyták, hogy "ez csak egy tárgy, emiatt nem szabad haragudni a testvéredre".

Szerintem egyébként pontosan ebben hibáztak a szüleim. Hogy ha veszekedtünk, mindig csak annyit mondtak, hogy "nem szabad veszekedni, kérjetek bocsánatot, mert a testvéreknek szeretnie kell egymást". Sosem próbáltak meg igazságot tenni, vagy kideríteni h min vesztünk össze egyáltalán. Csak legyintettek, hogy "majd benő a fejük lágya".

De nem lett igazuk, kamaszként még durvább lett ez a háborúskodás, volt időszak amikor el akartam költözni itthonról miatta a rokonokhoz.

Aztán felnőttünk. A viharoknak vége lett ugyan, de a viszont nem javult. Most már nem élünk együtt, és egyáltalán nem is tartjuk a kapcsolatot. Fogalmam sincs, hogy mi van vele, kik a barátai, mit csinál szabadidejében stb. Már nem gyűlölöm, hanem inkább teljesen semleges számomra, mint egy idegen. Ezzel szerintem ő is így van. Ha családi eseményeken találkozunk, nem bunkózunk meg semmi, de a köszönésen kívül nincs is más mondanivalónk egymás számára.

Az öcsémről pedig sok mindent nem tudok mondani. Vele sosem éltem együtt, csak akkor láttam, amikor anyámnál voltam látogatóban, meg néha vigyázni kellett rá. Vele is elég semleges a kapcsolatom, de szerintem főleg a nagy korkülönbség miatt, meg hogy nem is találkozunk sokat.

2018. júl. 24. 13:51
 13/15 anonim válasza:
Én is sajnos csak rosszat tudok mondani. 15 éves lány vagyok, öcsém 11. Folyamatosan veszekszünk, néha verekednünk is. A szüleim sokszor azzal fenyegetőznek hogy nem visznek el minket sehova mert leégetjük őket. Mindenki aztmondja majd felnőttkorunkban jobb lesz. Nem hiszem. Öcsém elkényeztetett, önfejű, nyavajgós anyámasszony katonája. Néha azt kívánom bárcsak egyke maradtam volna.
2018. júl. 27. 11:09
 14/15 anonim ***** válasza:

13-nak:

12-es vagyok. Nálunk is mindig ez volt, a szüleink azzal nyugtattak minket (bár sztem inkább saját magukat), hogy mire felnövünk már jobb lesz, és ha nem együtt fogunk élni, akkor szeretni fogjuk egymást, és majd örülünk ha találkozunk. Nem lett igazuk, a veszekedésekkel együtt a minimális kommunikáció is megszűnt köztünk. A szomszédomról többet tudok, mint a hugomról. Szerintem ez már így is marad.

2018. júl. 27. 12:43
 15/15 anonim válasza:
Nekem 2 van pedig egyet sem akartam. Felnottkent szinte kozombos a viszonyunk. Neha panaszkodunk egymasnak a szuleinkrol meg parjainkrol. Amig egyutt eltunk utaltuk egymast.
2018. júl. 27. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!