Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek miként ösztönözhet...

Szerintetek miként ösztönözhetném az öcsêm a tanulásra? (7. osztályos és meg fog bukni)

Figyelt kérdés

Sajnos egyáltalán nem érdekli a tabulás, ha a szüleim vagy én leülnénk vele tanulni, el kezd hisztizni, étsd: sír, direkt nem csinál semmit.

A leckét, és a jegyeit is eltitkolja, órákon nem figyel.

A közös tanulás nem hat, elbeszélgetni nem lehet vele, mert sír, volt, hogy olyan szinten bőgött, mint egy 4-5 éves gyerek. Ekkor persze eléri a célját, és az lesz amit ő akar. Ha pedig nem sír, akkor csak hallgat, bólogat...

Most konkrétan 1db kettes kivételével csak egyesei vannak matekból, fizikából is bukásra áll, törin is rezeg a léc, ha a következő dogája 1-es, akkor bukta, nyelvtan is pont 2-es.

Könnyen lehet, hogy évet kell ismételnie, ha nem változtat normális középiskolába sem fogják felvenni.

2018. jún. 6. 17:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
88%
Én azt derotenim ki h milyen lelki problémája van,az szokott kihatni a tanulásra mindenre. Csak hallgat bologat,sir,romlanak a jegyei,közömbös az egésszel,veletek,itt vmi nagyon nem kerek..
2018. jún. 6. 17:38
 2/14 A kérdező kommentje:

#1 Pedig a családi háttér rendben van, én most érettségiztem, és jó tanuló voltam, mint általánosban, mint középiskolában, és a felsőoktatásban is tudok majd teljesíteni.

A húgom is jó tanuló, de ő már nem próbál segíteni, nincsenek jóba az öcsémmel.

2018. jún. 6. 17:44
 3/14 anonim ***** válasza:
63%
De ő már nem próbál segíteni, nincsenek jóba az öcsémmel. Akkor annyira még sincs rendben az a háttér. Vmi biztos h van v ő vele trtént vmi vmikor,és utána lett ilyen nem törödöm semmivel..
2018. jún. 6. 17:47
 4/14 A kérdező kommentje:
#3 Az, hogy nincsenek jóban kb. 6 hónapja van, de az öcsém, már 5. óta egyre rosszabbul tanul.
2018. jún. 6. 17:53
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Vigyétek el nevelési tanácsádoba,beszéljetek osztályfőnőkkel tud vmit h érte e vmi az iskolában stb,pszichologus,,más opciom nincs. :(
2018. jún. 6. 17:55
 6/14 anonim ***** válasza:
93%
Én is a nevelési tanácsadást javaslom, onnan lehet pszichológushoz küldik. Lehet történt valami trauma, amit nem tudott feldolgozni.
2018. jún. 6. 18:00
 7/14 anonim ***** válasza:
92%
A suliban nem bántják?
2018. jún. 6. 18:38
 8/14 anonim ***** válasza:
31%

Már réges rég el kellett volna vinni a pedagógiai szakszolgálathoz! Diszkalkulia, diszlexia simán lehet. Meg depressziós is. Nem ösztönözni kell a tanulásra, nem ló ő, hogy sarkallják, hanem megérteni, hogy mi a problémája.

Ha titkolózik, akkor nyilvánvaló, hogy messze nincs minden rendben otthon, fél a szüleitől. A közös tanulás biztosan nem támogató, hanem lehülyéző, az elbeszélgetés nem nyitott kíváncsiság, hanem számonkérés!

Semmi baja nem lesz, ha évet ismétel, jobb, mint végigtanulni a nyarat 2 tantárgyból.

2018. jún. 6. 18:47
 9/14 anonim ***** válasza:
20%
Az lenne a legjobb, ha évet ismételne, nyáron magántanárral be lehet hozni a lemaradást és szeptembertől tiszta lappal indulni.
2018. jún. 6. 19:04
 10/14 anonim ***** válasza:
79%

Leiras alapjan nincs rendben a családi hatter.

Siman el tudom kepzelni, hogy alapvetoen romlott valamennyit az atlaga, mert kamasz es kevesbe erdekli a suli, erre folyamatosan elkezdtetek piszkalni, gondolom te voltal a kovetendl pelda, aki mindig jol tanult.

Ha amugyis rossz az osztalykozosseg, szekaljak vagy egyeb lelki gond van a hatterben, akkor a folyamatos noszogatastol, masokkal osszehasonlitastol fekete baranynak fogja erezni magat, emellett folyamatos kudarcok erhetik a suliban is.

Sok tantárgy van, aminel ha az alapokat nem, vagy pedig rosszul tanulta meg, akkor hiaba ultok le vele megbeszélni az arra epulo dolgokat. Nem is mindenki tud szulokkel, testverekkel tanulni, foleg ha turelmetlenek, kioktatoak is.

Nevelesi tanacsadoba erdemes elvinni, ha egyebkent sincsenek baratai, zarkozottabb is lett, akkor talan pszichologushoz is. Ok segithetnek nektek is, hogy ugy tudjatok tanulni vele, ami tenyleg segit rajta es nem kontraproduktiv.

2018. jún. 6. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!