Mi lenne a helyes döntés?
Húgom, aki 12 éves, nyáron szeretne menni egy iskola által szervezett kirándulásra, ahova 1 hétig mennek Romániába. Anyukám és apukám nem engedi el, mert: ha valami baja van, nem tudnak érte menni, akármi baj történhet, stb. Mondtam anyukámnak, hogy szerintem el kéne engedni, hogy szórakozhasson és élményeket szerezzen, de tiltakozik tovább.
Ti elengednétek a saját lányotokat, ahol lesz több tanár is?
A helyes döntés az lenne, ha nem menne Romániába és még felnőttként sem!
A szülőkkel maximálisan egyetértek.
Én sem engedném el a saját lányomat, mert hiába van több tanár, ha netán valami baj lesz, akkor is a szülőnek kell érte menni és ráadásul meg amilyen ócska buszok vannak, már maga az ilyenekkel való közlekedés is közveszélyes!
(Lásd veronai buszbaleset.)
Amúgy sem értem, miért nem lehet csak 1 napos és belföldi kirándulásokat szervezni az iskoláknak?!
Magyarországon is rengeteg csodaszép hely van és ha netán gáz lesz, akkor bárhonnan haza lehet jönni és gyorsabban érte lehet menni.
Mi ez a sok h*lyeség, hogy "Romániába nem - még felnőttként sem"???
Rendszeresen járok, soha semmi baj nem volt, sőt, sokkal "gazdagabb" lettem tőle!
Abban egyetértek, hogy ha a szüleid azt mondják valamiért, hogy "külföldre nem". Pl. a baj esetén nem tudnak érte menni teljesen érthető indok. Bár szerintem egy iskolai kirándulás megfelelően megszervezve megbízható pedagógusokkal és normális diáktársasággal nem egy nagy kockázatú valami, de ezt csakis a szüleidnek van joga megítélni.
Szoval romaniaba meg felnottkent sem...
De bezzeg, nemetbe, anglia, franciak, netan amerika, kanada vagy azsiai orszagokba meg gyalog is elkuldenetek igaz? Mert ott biztos nem tortenik semmi.
7.-ben, tehát 13 évesen vettem részt a Határtalanul programon, ami arról szól, hogy 7.-es diákok kirándulhatnak külföldre az iskola szervezése által.
Mi is Erdélybe mentünk, 1 hétre. 2 iskola jött, mindkettőből mind a 2 osztály, tehát kb voltunk vagy 50-en, egy buszon. Kísérőtanár kb 6 volt+buszsofőr. Szülő egy sem volt.
Az égvilágon semmi baja nem lett senkinek, pedig volt hogy egész nap buszoztunk, sokszor nem kicsit kanyargós utakon.
Nem értem, mi ez a sok "Romániába még felnőttként se", a világon bárhol előfordulhat olyan baleset, mint pl a Veronai (igen, még a Nagy Nyugaton is), ez sajnos benne van a pakliban, de szerencsére ezek borzasztóan ritka esetek.
Én nagyon élveztem Erdélyt, szerintem ne fosszátok meg ettől az élménytől a húgod. A sok kísérőtanár pedig nem véletlenül lesz ott:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!