Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan csábítsuk el húgomat a...

Hogyan csábítsuk el húgomat a gép elől legalább mára?

Figyelt kérdés
Hétfői programként beterveztük hogy ma ellátogatunk családostul a nagymamáékhoz. Viszint húgom nem akar. Amióta van számítógépe (kb 2 hete) folyamatosan azon játszik, ha itthon van. Folyton fortniteozik és mivel ma valami új update jön bele ezért ma egész nap ezzel akar játszani. Alapból is egész hosszúhétvégén csak ezzel játszott, ki sem mozdult a lakásból. Szüleim tehetetlenek az üggyel kapcsolatban, de egyedül mégsem hagyhatjuk itt. Nincs itthon semmi étel (mondjuk nem mintha sokat enne, a gép fontosabb neki....) és 8 éves gyerekre kéne vigyáznia valakinek. De olyan hisztiket levág hogy én szégyellem el magam konkrétan szüleim helyett. És kéne az egész család a tanyára segíteni, különben étel nélkül maradunk. Valami ötletek?

2018. ápr. 30. 10:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
82%

Most biztos 0%-ra leszek pontozva, de az ilyen szülőnek, aki - egy adott határpont átlépése után, miután szépszóval elmagyarázta - nem tudja az akaratát hatalmi szóval, vagy akár , és szerintem megint le leszek pontozva, egy-két jól irányzott pofonnal (ami nem a te feladatod lenne, testvérgyermek, hanem a szülőké) érvényesíteni, annak nem való gyerek, de talán még kutya sem, mert nem tudja betölteni a szülői szerepet.

Márpedig a szülői szerepnek nem csak a gyermekről való ilyen-olyan gondoskodás, hanem ilyen és ehhez hasonló helyzetekben az akaratérvényesítés (lsd. Egyszerüen kerek perec megmondani, hogy: "Tetszik, nem tetszik, most ez lesz és punktum, végeztem, jőssz velünk és kész!") is része pont ugyanúgy, ahogy kiskorban a pelenkázás, nagyobb korban (16-17 évesen) meg mondjuk az, hogy mondjuk teszem azt max. éjfélig engedlek el bulizni és nem tovább...

2018. ápr. 30. 11:13
 12/30 A kérdező kommentje:
Sajnos 11 igazad van....
2018. ápr. 30. 11:21
 13/30 anonim ***** válasza:
77%

Akkor meg internet kihúz. Aztán meg tegyen érte valamit, ha újra játszani szeretne. Nehogy már egy 8 éves gyerek mondja meg mi lesz. Azt se értem, hogy a szülők, hogy nem tudnak hatni rá.

Kapott egy számítógépet, mert gondolom nem magának vette. Akkor majd most meg elvéve lesz. Egyszerű. Aztán ha nem tetszik neki akkor mi van? Nem mindig az lesz amit ő akar.

2018. ápr. 30. 11:31
 14/30 A kérdező kommentje:
Most már mindegy, elmentünk, otthon maradt apával. Köszi a válaszokat, egyenes út innen már lefele.....
2018. ápr. 30. 11:37
 15/30 anonim ***** válasza:
91%
Tesómat is így kezelték. Most felnőttként is olyan, mint egy követelőző tinisrac. Sajnálom kösd fel a gatyád, mert sokkal rosszabb lesz.
2018. ápr. 30. 12:10
 16/30 anonim ***** válasza:
93%
Azon csak röhögni tudok, hogy egy 8 éves becsicskítja az egész családját. 2 pofon, gép elvesz, majd ha kell az iskolához, akkor használhatja. Bocs kérdező, de meg is érdemlitek, ha egy szaros kölyöknek ezt hagyjátok.....
2018. ápr. 30. 12:47
 17/30 anonim ***** válasza:
77%

Végigolvastam mindent. Erre szokták mondani:

Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát.

Majd játszik tovább, ha hazaértek. Egy idő után úgyis lecseng nála. A hisztit biztos, hogy nem tűrném el.

Jóhogynem egy 8 éves ugráltatja a családot... Elég hihető.

2018. ápr. 30. 13:51
 18/30 anonim ***** válasza:
83%

Jaa, pont a válaszod maradt ki (a legutóbbi, hogy apád otthon maradt vele).

Akkor még jobban nyomatékosítom a véleményem, amit az előbb leírtam. Pff.

2018. ápr. 30. 13:52
 19/30 anonim ***** válasza:
89%

Nehezen hiszem, hogy vannak ilyen idióta szülők, akik egy 8 éves gyereket nem tudnak megnevelni. Ott vagytok 3an és inkább ide írsz ki kérdést, minthogy kikapcsolná valaki a számítógépet. Ha meg hisztizik, akkor hisztizzen, majd abbahagyja, ha meg nem, akkor (bár ellene vagyok az erőszaknak) 1-2 nevelési célú pofont kioszthatnának a szüleid, hogy tudja hol a helye. A másik, hogy biztos van otthon étel. Esetleg főzni kéne.

Amúgy már a kérdés címéből is levágható, hogy te vagy az, aki a 8 éves húgával kapcsolatos kérdéseket írja.

2018. ápr. 30. 14:12
 20/30 anonim ***** válasza:
76%

17-18. vagyok.

19.! Az a nagyon durva (nem tudom, mióta vagy itt), de volt egy srác, aki ugyanebben a kategóriában segítséget kért, és feltett pár videót.

Én konkrétan el voltam ájulva a videó láttán, hogy tényleg vannak ilyen gyerekek, mondjuk ott az anyja is üvöltözött a gyerekkel, a 9 éves körüli meg ordított, mint akit megszállt a démon, ha el akarták hozni a géptől. Ajtócsapkodástól elkezdve minden..., belerúgott a bátyjába, ütötte-verte, a lüke kérdező meg tűrte.

Elvileg nem tudom, miért törölték, de ha nem magam látom, esküszöm, nem hiszem el.

Innen a GYK-ról valószínűleg azért, mert nem a saját videója volt a kislány bátyjának, amit ide feltöltött, de borzalmas volt látni, mit művelnek a kis szarosv.alaúgak.

2018. ápr. 30. 15:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!