Ti belemennétek egy ilyen alkuba?
Testvéremnek van egy háza amibe van két lakás. Az egyikbe ő lakik a másik meg üres de felújításra szorul.Viszont felajánlotta nekem , hogy ha felújítom valamennyire akkor lakhatok benne 5 évig mert addig úgyse tervezi eladni. Miután pedig eladta azt a pénzt amit belefektettem a felújításba azt kifizetné nekem.
Mit gondoltok jó ötlet? Ha igen mire ügyeljek ilyenkor ?
Ha jó testvérek vagytok és becsületes emberek, akkor nem kell figyelned semmire.
Ha viszont már eleve felmerülnek benned kétségek, hiszen itt kérsz tanácsot, akkor menjetek ügyvédhez.
Én mindenesetre ha tennék a testvéremnek egy ilyen felajánlást és így reagálna, azonnal elhajtanám és fordítva is igaz, de mi tényleg jó testvérek vagyunk.
A testvéred nyugodtan kiadhatná másnak a felújítás fejében és még vissza sem kellene adnia a pénzt!
Mivel úgy szól az alku, hogy eladás után visszakapja a befektetett pénzt, elvileg ingyen lakik.
Ha ez így igy lesz, akkor miért ne érné meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!