Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti belemennétek egy ilyen alkuba?

Ti belemennétek egy ilyen alkuba?

Figyelt kérdés

Testvéremnek van egy háza amibe van két lakás. Az egyikbe ő lakik a másik meg üres de felújításra szorul.Viszont felajánlotta nekem , hogy ha felújítom valamennyire akkor lakhatok benne 5 évig mert addig úgyse tervezi eladni. Miután pedig eladta azt a pénzt amit belefektettem a felújításba azt kifizetné nekem.

Mit gondoltok jó ötlet? Ha igen mire ügyeljek ilyenkor ?

2018. márc. 9. 11:26
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
93%

Ha jó testvérek vagytok és becsületes emberek, akkor nem kell figyelned semmire.

Ha viszont már eleve felmerülnek benned kétségek, hiszen itt kérsz tanácsot, akkor menjetek ügyvédhez.

Én mindenesetre ha tennék a testvéremnek egy ilyen felajánlást és így reagálna, azonnal elhajtanám és fordítva is igaz, de mi tényleg jó testvérek vagyunk.

A testvéred nyugodtan kiadhatná másnak a felújítás fejében és még vissza sem kellene adnia a pénzt!

2018. márc. 9. 13:43
 22/27 anonim ***** válasza:
63%
albérlet 50ezerx12x5, az 3 millio!!!! es albiban is mindent kell cserelni 5 év után!!! ki kell festened, ha a konyhabutor szar azt fel kell ujitani, stb stb stb
2018. márc. 9. 17:24
 23/27 anonim ***** válasza:
88%
Arra ügyelj, hogy meg ne gondolja magát!:)
2018. márc. 9. 17:30
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Papírozzátok le, az a tiszta
2018. márc. 9. 19:53
 25/27 anonim ***** válasza:
37%
Attól függ mennyibe kerül a felújítás,nem biztos hogy ez annyira megéri.
2018. márc. 22. 03:57
 26/27 anonim ***** válasza:

Mivel úgy szól az alku, hogy eladás után visszakapja a befektetett pénzt, elvileg ingyen lakik.

Ha ez így igy lesz, akkor miért ne érné meg?

2018. márc. 22. 07:35
 27/27 anonim ***** válasza:
Szerződés nélkül semmiképp. Legalább két példány, bár én a formaságát ennek nem ismerem, meg hogy kell-e tanú vagy sem, de a "szó elszáll, az írás megmarad", és ez a lényeges.
2018. ápr. 1. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!