Ti belemennétek egy ilyen alkuba?
Testvéremnek van egy háza amibe van két lakás. Az egyikbe ő lakik a másik meg üres de felújításra szorul.Viszont felajánlotta nekem , hogy ha felújítom valamennyire akkor lakhatok benne 5 évig mert addig úgyse tervezi eladni. Miután pedig eladta azt a pénzt amit belefektettem a felújításba azt kifizetné nekem.
Mit gondoltok jó ötlet? Ha igen mire ügyeljek ilyenkor ?
Arra is gondolni kell, hogy a tesód az évek során hányszor fogja hozzád vágni, hogy "bezzeg ingyen laksz/laktál az én házamban"...
Persze Te ismered a testvéredet, lehet, hogy tök jó fej, normális és tényleg csak segíteni akar.
Nem jó ötlet, felejtsd el.
95%-ban NEM fog kifizetni téged.
Alapesetben nem túl jó ötlet az ilyesmi.
De ha belemennél, akkor is elötte rendes szerzödést írjatok, amiben benne van az, hoyg 5 évig ott lakhatsz a felújítás fejében és kiköltözéskor visszakapod a felújítás anyagköltségét. A szerzödésen ezen kívöl fel kell tüntetni mindkettötök szemelyes adatait és két tanu elött írni alá, akiknek szintén ott vannak az adatai.
Enélkül semmi esetre sem, mert a végén az lesz, hogy mire felújítod, meggondolja, hogy mégsem maradhatsz 5 évig és a ráfordított összeget sem akarja megtéríteni, mert azt lelaktad.
Ha neked ez megfelel, (és szerintem jó ötlet), mindenképpen rögzítsetek írásban mindent ügyvéd által. Pont hasonló helyzetben vagyok, két lányomnak adtam egy házat, ők azt mondták, nem kell ügyvéd, adott x. milliót a kisebbik lányomnak, de az ajándékozási szerződésnél az ügyvéd felhívta a figyelmet, hogy igenis rögzítve legyen, mert soha nem tudni, mit hoz az élet, meg is romolhat a viszonyuk. Nyilván most nem számít nekik, nagyobbik lányom hülyeségből azt mondta, majd kap két taslit. Aha, persze! Egyébként tényleg jó testvérek, nem is taknyosorrúak, egyikük 30, a másik 27 éves.
Szóval mindenképp ügvéd!!!!
Előző vagyok. Az lemaradt, hogy az egyik lány kapta a házat, a másikat (húgát) kifizette készpénzben a ház értékének megfelelő arányban. Így talán érthetőbb.
Papír nélkül semmit! A mai világban nem szabad.
Mindenképpen írjatok szerződést, de olyat, amibe bele van foglalva, hogy te most lényegében 5 évig ott fogsz élni, különben az első veszekedés után kitehet, mint a macskát :D
Persze, így papíron kiszámolva baromi jól hangzik, hogy akkor is mennyit fogsz spórolni, ha nem adja vissza a pénzed... mi is belementünk ebbe, csak anyóséknál. Tök különálló házat újítottunk fel a telkük végén aztán beköltöztünk, mint "szomszédok".
Olyan jól kijött a lépés, hogy gyakorlatilag három hónapot laktunk ott, aztán szabályosan menekültünk. Megromlott a viszony anyós és após között, szóval apósom elkezdett kitúrni minket minden lehetséges eszközzel - pl. fűnyírás Vasárnap hajnali 5-kor, épp az ablakunk alatt... -, anyós meg 0-24-ben a nyakunkra járt panaszkodni, ha nem jött át, akkor telefonált. Persze, hogy nem bírtuk sokáig cérnával. Amint kitettük a lábunk, após fogta magát és átköltözött a helyünkre...
Ingyen kapsz egy lakást, és évekkel később te elkérnéd a testvéredtől a ráfordított pénzt? Mikor elköltözöl, ugyanúgy kell újítani rajta...
Persze függ attól, hogy mennyit kell rákölteni és jelenleg milyen körülmények között élsz.
Az a néhány év jó lenne arra, hogy egy sajátra gyűjtögess...addig sem kell albérletet meg hasonlókat fizetni.
Milyen a viszonyod a testvéreddel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!