Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti belemennétek egy ilyen alkuba?

Ti belemennétek egy ilyen alkuba?

Figyelt kérdés

Testvéremnek van egy háza amibe van két lakás. Az egyikbe ő lakik a másik meg üres de felújításra szorul.Viszont felajánlotta nekem , hogy ha felújítom valamennyire akkor lakhatok benne 5 évig mert addig úgyse tervezi eladni. Miután pedig eladta azt a pénzt amit belefektettem a felújításba azt kifizetné nekem.

Mit gondoltok jó ötlet? Ha igen mire ügyeljek ilyenkor ?

2018. márc. 9. 11:26
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
91%
Ezt nehogy egy ügyvéddel beszéld meg. Majd itt a tinik összeokoskodják neked.
2018. márc. 9. 11:28
 2/27 A kérdező kommentje:
Azért kérdeztem , hogy mi a helyes intézkedés ilyenkor hogy aztán ne legyen gond. Mert nem ismerem a jogi oldalát ennek
2018. márc. 9. 11:29
 3/27 anonim ***** válasza:
76%
Nem,hülyére vesz, te most felujitod, pénzért, ő meg többért eladja majd,és az se biztos h kifizeti v csak a töredékét,te meg mehetsz albérletbe. Jo tesók vannak.
2018. márc. 9. 11:31
 4/27 anonim ***** válasza:
86%
És mégis hogy gondolta? Veszel egy m2 csempét, elteszed a blokkot, felrakja egy ismerős vmilyen szívességért cserébe, te megsaccolod a munka értékét és beírod egy füzetbe, majd miután elkelt a lakás, összeszámoljátok az egyes tételeket és mindketten boldogan távoztok? Sértődés, veszekedés lesz a vége bármilyen jó testvérek vagytok.
2018. márc. 9. 11:33
 5/27 anonim ***** válasza:
93%
Testvérrel soha sem jó így uzletelni, mert ugyis cirkusz a vége.
2018. márc. 9. 11:35
 6/27 A kérdező kommentje:
Egyedül az anyagköltséget számolom fel.
2018. márc. 9. 11:36
 7/27 anonim ***** válasza:
89%
Ebben neked mi a jó? Kiveszel egy felújított albérletet, nem kínlódsz minka mellett a felújítással, a fölösleges pénzt félreteszed.
2018. márc. 9. 11:41
 8/27 anonim ***** válasza:
97%
Mindenképpen írjatok erről szerződést!
2018. márc. 9. 11:43
 9/27 anonim ***** válasza:
98%

Azt senki nem vette észre, hogy ingyen lakhatna ott...5 évig?

Az ha 30 ezer albival számolsz, 1.8 milliót spórol meg a testvér...

Ha nekem a tesóm felajánlaná, hogy ingyen ottlakhatok egy kis lakásában, csak fel kell kicsit újítanom, nekem nem lenne pofám visszakérni az egész összeget, az biztos.

Össze kéne tenned a két kezed, hogy van olyan rendes a nővéred, hogy ingyen lakhatsz ott és még a pénzed is visszaadja a végén...nem is számolva azzal, hogy használod az egész házat, tehá mindennek az értéke romlik is eközben, hiszen minden kopik.

Derítsd ki, mennyiért lehetne kiadni a lakást albiba 5 évre. Számold ki, mennyibe kerül a felújítás. Ha a javadra billen a mérleg, én szépen csöndben maradnék a helyedben és nem azon gondolkodnék, hogy a nővérem át akar verni, mert épp most kínálta fel, hogy segít.

2018. márc. 9. 11:57
 10/27 anonim ***** válasza:
95%
9#-essel egyetértek. Még annyit tennék hozzá, hogy szerződést mindenképp írjatok!
2018. márc. 9. 12:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!