Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nektek mi a véleményetek erről?

Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Férjem eddig nagyszerű férj és apa volt, azóta lett ilyen mióta kiderült, hogy a húga babát vár. Nekünk már van egy 10 hónapos kisfiúnk. A húgával mindig is nagyon jól kijöttek, nagyszerű testvérek. Én is imádom a lányt, viszont most annál jobban kezdem megutálni. 6 hetes terhes volt, amikor elmondták nekünk a hírt. Azóta férjem minden este felhívja őket, hogy hogy vannak, 1 órát beszélnek, hogy mikor-milyen vizsgálatra megy, mit csinált ma otthon stb. Mivel már 38 hetes terhes és gyakorlatilag bármelyik percben jöhet a baba, még inkább hívogatja és itthon is csak erről beszél, hogy vajon egyben vannak-e még és mikor születik a baba. El hiszem, hogy izgatott és az első unokaöcséről van szó, de ez már túlzás. Ami még idegesít az az, hogy sógornőm 8 hetes kora óta nem dolgozik, csak táppénzt kap és eléggé megvannak most így szorulva, mert albérletben laknak és a kicsinek is meg kell venni a dolgokat. Erre férjem felajánlotta, hogy majd mi odaadjuk a mi kiságyunkat, babakocsit, légzésfigyelőt... mindent. Mondom és a mi 10 hónapos fiúnk hol fog aludni, miben tolom majd??! Majd megvesszük! Hát persze azért mi se állunk olyan jól, hogy a több százezres kocsi és kiságyat újra megvegyük. Végül abban állapodunk meg, hogy akkor neten veszünk használtan nekik babaholmikat, pl. a kiságyat férjem vitte el nekik kocsival, ő vette meg vidéken. Ami még nagyon rosszul esik, hogy hazajön a munkából és nem magunkról és a kisfiúnkról beszélünk, hanem a húgáról, hogy majd milyen lesz a baba?, mikor születik már meg?, dicsérgeti állandóan a húgát, hogy milyen ügyesen viseli, mennyire büszke rá, ha a húga panaszkodik akkor sajnálgatja, hogy "jaj szegény nem tud rendesen aludni". Engem terhességem alatt egyszer se sajnált vagy mondta volna, hogy ügyes vagyok. Ráadásul én 37. hétig dolgoztam és este 6 után mikor hazaértem akkor főztem és takarítottam. De most a húga a sztár, hogy milyen ügyes, terhesen főz és takarít, persze mert egész nap otthon van 8 hónapja. Húgát folyton el akarja kísérni az ultrahang vizsgálatokra, én könyörögtem neki, hogy jöjjön el velem.

Normális ez szerintetek? Szerintem nem. Hazajön és lóg a telefonon hónapok óta. Ha megszületik a baba, gondolom ugyanez lesz, hogy mit csinál most baba?, hogy bírjátok a babával? Az, hogy én meg már kikészülök az nem számít. Semmi segítségem nincs, egyedül látom el a fiam és a háztartást. Férjem meg csak telefonálgat és heti egyszer megyünk is a testvéréhez.

A húgának a pasiját nem zavarja az érdeklődés, többnyire akkor beszélnek, amikor a pasi dolgozik este. Engem viszont már nagyon zavar. Mikor a húgánál vagyunk akkor jól eljátszik a tesója a fiúnkkal, férjem ebből arra következtet, hogy jó anya lesz, még akár jobb mint én. Hát azért ne tévesszük már össze azt, amikor 2-3 órán keresztül játszol egy gyerekkel vagy pedig 0-24-be vele vagy segítség nélkül és hulla fáradt vagy, mert éjjel 5-6-szor kel és nem aludtál napok óta.

Beszéltem a férjemmel erről, hogy akkor éljen együtt a húgával, ha ő olyan szuper és jó anya már most. Szerinte túlreagálom és minket szeret. De akkor miért nem foglalkozik velünk? Többször megbeszéltük, hogy csökkenti majd a hívások számát és azt, hogy folyton róluk bszél, de eddig semmi változás. És ismétlem eddig jól meg voltunk, kb. havonta beszélt a testvérével, most meg a baba teljesen elvette az eszét. Amivel nem lenne baj, mert én is örülök neki, csak azért ne törődjön már vele többet mint a saját fiával. Vagy rosszul látom?

2018. febr. 8. 09:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
94%
19-re: Én is azt mondom. Szerintem a huga életét éli. Doki kellene neki, első körben pszichológus talán.
2018. febr. 8. 12:52
 22/28 anonim ***** válasza:
81%
Nekem az utolsó kérdező-kommentről rögtön az jutott eszembe, hogy bűntudata volt/van a férjnek, hogy nem tudott annyi időt a feleségével és a gyerekével lenni. Emiatt is csinálhatja ezt, hogy elszámoljon saját magával. Szerintem egy őszinte beszélgetést megkéne lejteni, amiből nem engeded a férjed kibújni.
2018. febr. 8. 14:19
 23/28 anonim ***** válasza:
100%
Azt írod eddig jó apa/férj volt, csak mióta terhes a húga... ok, de ha jól értem ő 8 hós terhes, a fiad 10 hónapos. Akkor 2 hónapig volt "jó" apa? Miközben uh-ra nem akart elkísérni, otthon nem akart maradni az újszülöttel veled...stb. Ne haragudj, de csak áltatod magad, itt előtte se volt minden rendben. Próbáld megbeszélni vele, hogy ne feledkezzen meg a saját gyerekéről, neki van igazán szüksége az apjára. Bízd rá többször a gyereket, hátha akkor jobban kialakul köztük valami kapocs.
2018. febr. 8. 14:38
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lennének tesók, azt mondanám, a férjed csinálta fel.
2018. febr. 8. 18:34
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
Van ilyen nagyon erős kötődés, ami már klinikai eset, de inkább fiú-lány ikerpárnál.
2018. febr. 8. 19:59
 26/28 anonim ***** válasza:
89%

24-re:

Én meg pont azon gondolkodtam már egy ideje, hogy talán több van köztük a testvéri szeretetnél ... és tényleg ő az apja a húga gyerekének.

Ezen kívül csak azt tudom elképzelni, hogy elmebeteg a férj.

2018. febr. 8. 22:32
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Nem csodalkoznek, ha a szulesnel is bent akarna lenni.
2018. febr. 10. 19:17
 28/28 anonim ***** válasza:
100%
Na mi lett azóta? Van baba a hugicánál? Férjed hogy viselkedik?
2018. febr. 23. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!