Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nektek mi a véleményetek erről?

Nektek mi a véleményetek erről?

Figyelt kérdés

Férjem eddig nagyszerű férj és apa volt, azóta lett ilyen mióta kiderült, hogy a húga babát vár. Nekünk már van egy 10 hónapos kisfiúnk. A húgával mindig is nagyon jól kijöttek, nagyszerű testvérek. Én is imádom a lányt, viszont most annál jobban kezdem megutálni. 6 hetes terhes volt, amikor elmondták nekünk a hírt. Azóta férjem minden este felhívja őket, hogy hogy vannak, 1 órát beszélnek, hogy mikor-milyen vizsgálatra megy, mit csinált ma otthon stb. Mivel már 38 hetes terhes és gyakorlatilag bármelyik percben jöhet a baba, még inkább hívogatja és itthon is csak erről beszél, hogy vajon egyben vannak-e még és mikor születik a baba. El hiszem, hogy izgatott és az első unokaöcséről van szó, de ez már túlzás. Ami még idegesít az az, hogy sógornőm 8 hetes kora óta nem dolgozik, csak táppénzt kap és eléggé megvannak most így szorulva, mert albérletben laknak és a kicsinek is meg kell venni a dolgokat. Erre férjem felajánlotta, hogy majd mi odaadjuk a mi kiságyunkat, babakocsit, légzésfigyelőt... mindent. Mondom és a mi 10 hónapos fiúnk hol fog aludni, miben tolom majd??! Majd megvesszük! Hát persze azért mi se állunk olyan jól, hogy a több százezres kocsi és kiságyat újra megvegyük. Végül abban állapodunk meg, hogy akkor neten veszünk használtan nekik babaholmikat, pl. a kiságyat férjem vitte el nekik kocsival, ő vette meg vidéken. Ami még nagyon rosszul esik, hogy hazajön a munkából és nem magunkról és a kisfiúnkról beszélünk, hanem a húgáról, hogy majd milyen lesz a baba?, mikor születik már meg?, dicsérgeti állandóan a húgát, hogy milyen ügyesen viseli, mennyire büszke rá, ha a húga panaszkodik akkor sajnálgatja, hogy "jaj szegény nem tud rendesen aludni". Engem terhességem alatt egyszer se sajnált vagy mondta volna, hogy ügyes vagyok. Ráadásul én 37. hétig dolgoztam és este 6 után mikor hazaértem akkor főztem és takarítottam. De most a húga a sztár, hogy milyen ügyes, terhesen főz és takarít, persze mert egész nap otthon van 8 hónapja. Húgát folyton el akarja kísérni az ultrahang vizsgálatokra, én könyörögtem neki, hogy jöjjön el velem.

Normális ez szerintetek? Szerintem nem. Hazajön és lóg a telefonon hónapok óta. Ha megszületik a baba, gondolom ugyanez lesz, hogy mit csinál most baba?, hogy bírjátok a babával? Az, hogy én meg már kikészülök az nem számít. Semmi segítségem nincs, egyedül látom el a fiam és a háztartást. Férjem meg csak telefonálgat és heti egyszer megyünk is a testvéréhez.

A húgának a pasiját nem zavarja az érdeklődés, többnyire akkor beszélnek, amikor a pasi dolgozik este. Engem viszont már nagyon zavar. Mikor a húgánál vagyunk akkor jól eljátszik a tesója a fiúnkkal, férjem ebből arra következtet, hogy jó anya lesz, még akár jobb mint én. Hát azért ne tévesszük már össze azt, amikor 2-3 órán keresztül játszol egy gyerekkel vagy pedig 0-24-be vele vagy segítség nélkül és hulla fáradt vagy, mert éjjel 5-6-szor kel és nem aludtál napok óta.

Beszéltem a férjemmel erről, hogy akkor éljen együtt a húgával, ha ő olyan szuper és jó anya már most. Szerinte túlreagálom és minket szeret. De akkor miért nem foglalkozik velünk? Többször megbeszéltük, hogy csökkenti majd a hívások számát és azt, hogy folyton róluk bszél, de eddig semmi változás. És ismétlem eddig jól meg voltunk, kb. havonta beszélt a testvérével, most meg a baba teljesen elvette az eszét. Amivel nem lenne baj, mert én is örülök neki, csak azért ne törődjön már vele többet mint a saját fiával. Vagy rosszul látom?

2018. febr. 8. 09:53
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
94%

Kisgyerekes apa vagyok és teljesen egyetértek veled.

1. "Azóta férjem minden este felhívja őket, hogy hogy vannak, 1 órát beszélnek..."

OK, telefonáljon minden nap, de ne 1 órát. 10, max. 15 perc alatt nem igaz, hogy ne lehetne egyetlen nap történéseit megbeszélni. Vagy miért nem telefonál a munkahelyéről? Akkor nem a családjától venné el az időt.

2. Odaígér kiságyat, egyebet, amit a ti gyereketek is használ. Ez iszonyatos bunkóság! A saját gyerekét rövidítené meg? Hogy meri magát az ilyen alak apának nevezni???? Ha ebből óriási cirkuszt csináltál volna, azt is megérteném (pedig amúgy utálom a hisztiket otthon).

Sőt, én még azt is túlzásnak tartom, hogy ti vesztek nekik használt (tehát sokkal-sokkal olcsóbb) babakocsit, egyéb dolgokat. Albérletbe szül, táppénzen van 8 hetes tehát kb. két hónapos terhes korától. Ha a táppénz mögött nincs komoly orvosi indok, akkor nagyon úgy néz ki, hogy mindenki mástól elvárja a segítséget, csak nehogy neki erőfeszítést kelljen tennie. Én egy ilyen embert nem segítenék.

3. "Húgát folyton el akarja kísérni az ultrahang vizsgálatokra, én könyörögtem neki, hogy jöjjön el velem."

Na, ez megint teljes joggal akaszt ki! Megint kibukik, hogy nem egyenlő mércével mér titeket, pedig egy terhes nőt pont elsősorban a párjának kellene segítenie, kísérnie, ha igényli.

4. És igen, joggal zavar, hogy este nem a ti gyereketek a fő téma, hanem az ő húgának a terhessége.

Nagyon úgy néz ki, mintha még mindig nem téged és a gyereketeket tekintene a családjának, hanem a testvérét (és gondolom a szüleit, ha élnek).

Hogy mit tegyél, arra nehéz tanácsot adni.

Mindenesetre tudatosítsd benne, hogy normális embernek első a saját gyereke és házastársa.

Esetleg mutasd meg neki az itteni válaszokat. Az összeset, hadd lássa a megoszlást is, hisz nem mindenki gondolkodik ugyanúgy.

2018. febr. 8. 11:27
 12/28 anonim ***** válasza:
90%

ja és nekem is mosolyogni kellett ehhez és asszisztálni hogy igen szegény sógornő,de ha szóba került hogy pl. megkértem, hogy ne a szőnyegen cseréljen előttem pelust miközben eszünk, és amúgy is fél méterre van egy komplett pelenkáztató is, akkor mondta, "hogy de az olyan nehéz azon pelenkázni és amúgy is miért ne tehetné"(talán azért nem mert evés közben nem a kakis pelenka szagát akarom érezni), kérdezte "akkor szerinted rossz anya vagyok?" mindenki hallotta ahogy sajnáltatja magát és próbál engem bemártani. Gondoltam ha így játszik, akkor én is így és közöltem vele, hogy igen. Na onnantól kezdve én voltam a féltékeny nő, csak mert nem loholtam a sógornő után lestem minden kívánságát. Ha viszont közelítettem felé akkor egyből támadt.

Neked az a szerencséd, hogy sógornőd nem csatlakozik ehhez a játékhoz és nem bánt meg téged csak szimplán élvezi a tesó szeretetét.

2018. febr. 8. 11:33
 13/28 A kérdező kommentje:
Eddig tényleg nagyon jó apa volt, hazajött: játszott vele, foglalkoztatta, fényképezte-videózta stb. De most ezt az időt másra fordítja. Az ultrahangokra azért nem akart jönni, mert akkor szabadságot kell kivennie amunkahelyén (amit meg is értettem, mert ma már a munkáltatók nem mindig veszik jónéven a hiányzást), viszont most nem baj, hogy szabadságot kell kivenni? Azt is mondta, hogy szülés után kivesz 2 hetet, hogy tudjon segíteni nekik, nálunk csak az apa napokat volt otthon, mert nehogy problémázzon a főnöke. Egyébként tényleg nagyon aranyos, kedves a sógornőm, nagyon szeretem őt, mintha az én nővérem is lenne. Csak most lett elegem, hogy semmiről nem tudunk beszélni csak róla, pedig ezer teendő van a fiúnk körül.
2018. febr. 8. 12:11
 14/28 anonim ***** válasza:
96%
akkor ezeket a gondolatokat szépen oszd meg a kedves férjeddel.Vagy üljetek le a hugicával is és ott együtt találjatok egy megoldást.
2018. febr. 8. 12:21
 15/28 anonim ***** válasza:
94%

"Azt is mondta, hogy szülés után kivesz 2 hetet, hogy tudjon segíteni nekik, nálunk csak az apa napokat volt otthon, mert nehogy problémázzon a főnöke."

Mi a f.... van???????????????

De hát a húgának párja is van!!!

Hogy jutott ez egyáltalán eszébe?

Hááát, ezek után a férjed épelméjűségét is megkérdőjelezném.

Figyelj, nagyon csúnyát mondok: csinálj B-tervet, hogyan fogod megoldani az életedet (anyagilag és szervezésileg is), ha egyedül neveled a gyerekedet.

Talán nem fajulnak odáig az események, de legyen ott a fejedben a B-terv. Ezt nagyon komolyan tanácsolom!

2018. febr. 8. 12:26
 16/28 anonim ***** válasza:
94%

1-esnek: Nem, baromira nem normális dolog.

Akkor lenne ez még úgy ahogy elfogadható, ha a pasinak nem lenne saját felesége, saját gyereke, és így a hugán lógna.

Nem érv az, hogy a hugát régebb óta ismeri. Igen, de a felesége a választott élete párja.

De tudod mit? Neked hogy esne ugyanez, (ha a kérdező helyében volnál?) Megértően bólogatnál?

2018. febr. 8. 12:36
 17/28 anonim ***** válasza:
98%

Amúgy szerintem klinikai eset a pasi.

Mindig így össze volt fonódva a hugával?

Nálunk van a családban ugyanilyen, csak ott a pasi és a lánytesó (aki nemrég szült), szóval ők ikrek. A pasi ott is inkább hagyja a saját családi programját, és rohan az ikertesóhoz, pedig ott is van férj, aki tetejébe segítőkész is.

2018. febr. 8. 12:41
 18/28 anonim ***** válasza:
98%

Odaígért kiságy, légzésfigyelő, stb-ra reagálnék:

Kérdező, mi van, ha tegyük fel még ti is akartok másik gyereket? Én már ezért is kiakadnék az odaígéréstől (akkor is, ha a mostani gyerekem már kinőtte volna ezeket).

2018. febr. 8. 12:43
 19/28 anonim ***** válasza:
95%
Keressetek fel szakembert,mert ez már beteges.Nekem ia van bátyám és egy nővérem is.Sok mindent kaptam tőlük,de nem a gyerekük alól vették ki,és nem hinném,hogy náluk én lettem volna a téma.
2018. febr. 8. 12:51
 20/28 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező! (Már ha nem kamu ez a topic...)

A sógornőd férje hol van ilyenkor? Ő tátott szájjal nézi ezt? Gondolom, apa szabit ő is kivesz majd szülés után, és meg is szokták ezt toldani az apukák, a munkahely általában megértő. Ő is simán otthon lehet két hetet a szülés után.

Férjedet rá kellene ébreszteni, hogy ő ott egyébként zavaró tényező lesz.

Komolyan, szerintem valami baj van neki a "dobozban".

2018. febr. 8. 12:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!