Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ti mit csinálnátok a helyemben...

Ti mit csinálnátok a helyemben? (többi lent)

Figyelt kérdés
Testvérem megkért, hogy vegyek fel helyette hitelt, mert ő nem tud, és majd ha munkába áll (eddig gyesen volt), akkor megváltoztatjuk a szerződést. Nekem az nagyon kockázatos, arról nem is beszélve, h ő a 3. lakását venné, én meg albérletben lakom még. Nem szeretném, ha megromlana a viszonyunk, de ilyen ügyletbe belemenni azért nem szeretnék...

2018. jan. 9. 21:47
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
100%
Hú, de fontos információk derültek ki a 22.02-es kommentedből! "Ő áll hozzám legközelebb" hát ez komoly baj! "Fenyegetőzik, lelkileg zsarol - na gondold ezt át! Ez az ember nem a testvéred, ez az ember az ellenséged! Neked ő jót nem akar - magának annál inkább! Aki képes a saját testvérét megfenyegetni, attól jó, segítség nem várható! "Lehet, hogy a kapcsolatunk bánja, ha szükségem lesz segítségre". Hát csak bánja, inkább a kapcsolat, mint hogy te. Ez ugyanis nem kapcsolat, ha ezt elveszted, azzal nem vesztesz, hanem nyersz. Komolyan. Ne félj a testvéredtől, hanem kerüld!
2018. jan. 9. 22:15
 12/38 anonim válasza:
100%
Szia. Olyan nincs, hogy egy meglévő hitelszerződést módosítanak ez felejtsd el erről a testvéred hazudott és ha így kezdődik akkor már gyanús. Mond meg a testvérednek udvariasan, hogy várja meg ameddig elkezd majd dolgozni mert te nem vagy hajlandó felvállalni a kockázatot az esetleges fizetésképtelensége miatt legyen az halál / baleset stb... ezt neki kell vállalnia. Megvárja a ház.
2018. jan. 9. 22:21
 13/38 A kérdező kommentje:

Mondtam neki, h dolgozzon, de nem akar, egyelőre. De lakás most kell neki, mert aggódik, h mi lesz a megtakarított pénzével, vagy feljebb mennek a lakásárak stb.

Utolsó: igen, ezt több ismerősöm is mondta. Amúgy tényleg sokat segített a múltban, pl adott kölcsön, amikor kellett, de visszafizettem mindent. Meg azt hozzá kell tennem, h ő abban a szerencsés helyzetben volt, h x ideig tudott nagyobb összeget hiányolni. Én ezt kicsit nagy szívességnek érzem, és mint írtam, visszafizettem a tartozásom felé.

2018. jan. 9. 22:22
 14/38 A kérdező kommentje:
Annyi mindent megtudtam, köszönöm szépen! Ezeket a dolgokat nem is mondta a testvérem, vagy ő se tudott róla. Szomorú :( főleg, h tőle nem számítottam ilyen dologra. A másik problémám, h van egy kislánya, nagyon közel állunk egymáshoz, lányomként szeretem, és nem szeretném, h esetleg a vele való viszonyom is megbánja ezt az egészet...
2018. jan. 9. 22:25
 15/38 anonim ***** válasza:
89%
Ha nagyon most kell neki a hitel, akkor vegye fel türelmi idővel. Meg lehet adni hány évvel, vagy honappal később kezdi a törlesztést. Amúgy, most, ha nincs szüksége házra, akkor pénzkidobás ingatlant venni. Az árak az egekben vannak. Valőszínűleg nemsokára megint le fognak menni. Vegyen akkor házat.
2018. jan. 9. 22:31
 16/38 anonim ***** válasza:
20%

Én azt mondom, bátran vedd fel! Amire a többiek nem gondoltak: a bank csak úgy ad hitelt, hogy a hitelfelvevő a tulajdonos. Tehát veszteni valód nincs. Ha nem fizet, ő lesz az, aki bukja az önerőt!

De azt az összeget mindenképp kérd el, ami az első lakáshoz jutók kedvezménye, ugyanis attól el fogsz esni, ha magadnak veszel lakást.

2018. jan. 9. 22:44
 17/38 anonim ***** válasza:
84%
Mért nem vesz fel ő?
2018. jan. 9. 22:46
 18/38 A kérdező kommentje:

Abból még nagyobb baj lenne, ha nem tudná fizetni. Abba nem menne bele, h használjam a lakását.

Ő azért nem vesz fel, mert nem tud. Nem dolgozik. Úgy ne lehet.

2018. jan. 9. 22:51
 19/38 anonim ***** válasza:
100%
18: Dehogyisnem, nem csak jövedelemre, hanem meglévő vagyonra is lehet! Vegyen fel a 2 lakására!
2018. jan. 9. 22:52
 20/38 anonim ***** válasza:
92%

18: Egyébként mért nem ad ki 3 ingatlanból 2-t? Abból még hitelt is lehet fizetni.

Egyébként miből fizetné a hitelt, amíg nem dolgozik és a tied a hiteltartozás?

2018. jan. 9. 22:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!