Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Teljesítenétek ezt az utolsó...

Teljesítenétek ezt az utolsó kérést?

Figyelt kérdés
Húgom(22) másfél éve lett leukémiás. A doki a napokban mondta, hogy az utolsó stádiumban van, a karácsonyt talán megéri. Ma mentem hozzá délelőtt, egyedül volt otthon, a barátja dolgozik. A végrendeletét írta, és a temetését tervezi (szereti az életet, kihasználja mindenpercét, de ha egyszer elmegy akkor a temetése legyen olyan amilyet szeretne). Láttam az eltervezést, milyen virágok legyenek és a zenék. Húgom szeretné, hogy a kedvenc dala szóljon, amit a barátja el is tud gitározni. Tudja, hogy nehéz lesz a barátjának azok a napok, de szeretné ha elgitározná. Persze belegondolt abba, hogy ez neki milyen rossz érzés lehet-meg nem "neki" lett írva, de mindenképpen szeretné, hogy szóljon a temetésén. Végső elkeseredésében gondolhatta ezt csak? (költői kérdés) tudom nem gondolja komolyan, meg nem is olyan lány aki csak úgy várná a halált.
2017. okt. 26. 14:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
44%

20,

Egy hozzád hasonló agyatlantol ezt inkább boknak veszem.

2017. okt. 28. 16:34
 22/26 A kérdező kommentje:

Mindenki válaszát köszönöm! Legyetek szívesek ne hordjátok egymást, mindenkinek meg van erről a saját véleménye. 19es, köszönöm, hogy bemásoltad a magyar szövegét. Én még nem hallottam ezt a számot, csütörtökön hallottam először. Ma is mikor beszélgettwm a húgommal mondta, hogy ha a barátja nem lenne képes rá, nem erőlteti. Neki nagyon tetszik a dal, szólni mindenképp fog a temetésén.

Esküvőt a nyáron szerettek volna, de az egészségiállapota nem engedte meg, őszre, télre nem akarnak ilyennel vesződni, mert a barátjának ez az időszak nagyon zsúfolt, idejük sem lenne rá. Most mindenképp az a fontos nekünk, hogy húgom jól érezze magát, ne érezze azt, hogy számunkra teher lenne, ami egyáltalán nem így van.

2017. okt. 28. 20:34
 23/26 anonim ***** válasza:
69%

"a barátjának ez az időszak nagyon zsúfolt"? "nem érnek rá"?

Miről beszélünk? Mintha azt írtad volna, hogy a karácsonyt ha megéri! MI MÁS DOLGA VAN ilyenkor a családnak?

Meg fogjátok bánni, és majd úgy kell nektek. Ide ne írogassatok majd, hogy jaj, de nagyon sajnáljátok!

Ahelyett, hogy elintézné, hogy örömmel haljon meg a szerelme, mi a fenével foglalkozik?

Vagy kamu a kérdés, mert ilyen család nem lehet, nem hiszem el..

2017. okt. 28. 21:32
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is van gondom a kérdéssel erősen. A leukémia fiatalkorban is gyógyitható, ha nem is mindig, de érdemes küzdeni, mert nem esélytelen. Egy végstádiumos viszont szerintem állandó ápolásra szorul, többnyire kórházi ellátásra... nem elég csak látogatni időnként, hanem anyuka otthagyja a munkahelyét, a testvér halaszt az egyetemen, hogy birja a segitségnyujtást, stb... sajnos az ismeretségi körömben volt ilyen, iszonyu energiákat követelt a családtól, kezelésekre, vizsgálatokra hordani, étkezés, mosás, stb., stb. , szerencsére ő meggyógyult. Három hónappal a halála előtt egy leukémiásra azt irni, hogy "kihasználja az élet minden percét, mert szereti"... szóval nem tudom. ÉS "egyedül van otthon"... hát, nem életszerű. Bakker, rosszul van, lábra állni alig bir, legyengült, gyógyszerezik, nem szokás egyedül hagyni, stb.
2017. okt. 29. 02:26
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Oh, de hülye vagy kérdező, saját magad alatt vágta el a fát. Szegény barátnak zsúfolt az őszi téli időszak, nem érnek rá az esküvőre, de majd a temetésre Igen.
2017. okt. 29. 06:52
 26/26 A kérdező kommentje:
Családunkban sajnos nem húgom az egyetlen leukémiás. Nagybátyánk 3 éve halt meg, halála előtt tervezte, hogy még elutazik egy barátjához, amint úgy érzi, hogy mehet és engedik a dokik. Ő félévig nem szenvedett sokat. Nem volt könnyű a csládnak, de mindenben támogattuk, miattunk legalább mutatta azt, hogy képes lesz legyőzni a betegségét. Sajnos nem sikerült neki. És húgom nincs egyedül, mindig van mellette valaki, akár a barátja tesója vagy mi. A barátja mindig is ősszel volt a legelfoglaltabb, most amíg tud itthon marad vele, de húgom makacs, nem akarja, hogy a munkájában bármi probléma legyen. Nem kell elhinni, lehet kamunak nevezni, de ilyennel nem viccelnék.
2017. nov. 1. 13:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!