Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miként fogadna egy ilyen...

Miként fogadna egy ilyen kérést? /bővebben lent/

Figyelt kérdés
Van egy nagyon idős rokonom. Nem vagyunk valami jóban, mert ritkán találkozunk - de azért a családi szeretet ott van :) -, de engem nagyon érdekelnek a régebbi korok - arra gondoltam, megkérem őt, meséljen arról, milyen is volt még annak idején. :) De vajon hogyan fogadná a kérdésemet? Tekintve, hogy nem szoktunk beszélgetni, ha találkozunk, hogyan tegyem fel a kérdésemet, hogy kezdjek vele beszélgetni?
2010. febr. 8. 10:01
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem örülne. Hátha ettől jobb lenne a kapcsolatototk.
2010. febr. 8. 10:04
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
nagyon örülne neki. erről, a régi dolgokról szeretnek beszélni az idősek. és számodra is biztos érdekes lesz
2010. febr. 8. 10:06
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Hú, ezen én is szoktam gondolkozni. Múltkor a gyógyszertárban álltam sorba, nagyon lassan haladt a sor, és a hátam mögött 3 idős néni beszélgetett arról, hogy milyen élményeik voltak a háborúban. Melyik utcán hol voltak tömegsírok, az emlékek stb. Érdekes volt, de nem fordultam hátra, mert olyan személyesnek tűnt az az egész, én meg pont ott álltam, és halottam.
2010. febr. 8. 10:11
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a nagymamámat próbáltam rávenni, hogy beszéljen a háború alatti élményeiről, mert én nem tudok semmit arról az időkről, akkor ő nagylány volt, és vándorolniuk kellett, hogy ne vigyék el őket hadifogságba (ezt apám mesélte). Ezért gondoltam, szívesen elmesélné, meg azt, hogy éltek, milyen volt az élet.

Azt mondta, nem akar erről beszélni....

Ilyen is van.

2010. febr. 8. 10:12
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
biztos örülne neki, idősebbek általában szeretnek a fiatalságukról mesélni. mondjuk vannak kényes témák...pl. a nagypapám orosz hadifogságban volt, és ugye erről nemigazán szabadott beszélni sokáig, apunak nem is beszélt róla soha, nekünk már igen (a kilencvenes évek közepén már mert).
2010. febr. 8. 10:15
 6/10 anonim ***** válasza:
Talán örülne, de mintha Te "kicsivel" jobban ismernéd őt nálunk...
2010. febr. 8. 10:15
 7/10 anonim ***** válasza:
Biztosan örülne a társaságodnak, és a beszélgetésnek is. Csak kérdezd nyugodtan.
2010. febr. 8. 10:23
 8/10 anonim ***** válasza:
Kérdezd meg nyugodtan, ha nem akar úgysem fog válaszolni. Valami semleges témából kiindulva próbáld elkezdeni, pl. ebédnél (régen milyen ételek voltak), vagy a kertben, hogy milyen növényeik voltak régen, vagy épp amihez ozzá bírod kapcsolni!
2010. febr. 8. 10:28
 9/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is örülne! Az igazán idősek már az emlékeikből élnek, néha teljesen elfeledkeznek magukról, amikor beszélnek, és gyakran bocsátkoznak ismétlésekbe. Az is lehet, hogy a végén már te menekülnél:)
2010. febr. 8. 10:30
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az összes választ, hát akkor a legközelebbi ebédnél remélem sikerül majd beszélgetnem vele. ;)
2010. febr. 8. 11:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!