Hogy fogadna el a lányom egy új apát?
Hat éve váltam el a férjemtől, a legkisebb lányom még csak tizenegy éves. Nagyon szereti az apját, aki néha meg is látogatja. De az életemben feltűnt egy új férfi, a munkatársam, akivel egy ideje nagyon kerülgetjük egymást. Megért engem és hasonló cipőben jár, mint én.
Nem mondtam még el a kislányomnak, miért váltunk el az apjával. Az exférjem sokszor bántalmazott, lelkileg és fizikailag is. Rengeteg veszekedés volt köztünk. A kis Orsi viszont rettentően ragaszkodik hozzá. A nagyobbik lányom tizenöt éves, ő mindent tud, nem is áll szóba a volt férjemmel.
Nagyon jól érzem magam a kollégám mellett, és bár még semmi egyértelmű nem történt köztünk, egyenlőre csak nagyon jó barátok vagyunk, de látom rajta és érzem, hogy ő többet akar. Én is szeretnék végre egy társat magam mellé. Szerintetek hogyan viselné el a kisebbik lányom, ha nem az apja lenne mellettem?
Én is elvált szülők gyereke vagyok, és anyukám 3x házasodott, szóval azt tudom mondani, h: NE akarj nekik új "apukát". Semmilyen gyerekkel kapcsolatos döntésbe ne vond be az új ffit!!! SOHA. Ha bármi konfliktus van mindig neked szóljon a párod, és majd te beszéld meg a lányokkal. A párod sose konfrontálódjon velük, ne apáskodjon. Kvázi haveri viszony legyen köztük, de még véletlen se kapjon döntési jogot a ffi.
Ez a béke záloga. És h a ffi legyen laza. Ekkor nem lehetnek olyan nagy gondok, és persze eleinte ha esetleg összeköltöznétek, mindig a te gyerekeidnek kedvezz pl h milyen kaja legyen. Csak eleinte persze de ha azzal kezded, h körbeugrálod az új párod, meg átalakítod az életeteket miatta abból bakhé lesz, főleg a nagy lánnyal. Az a fontos, h a lányok életében ne változzon semmi.
ráérsz még erről gondolkodni fél-egy év múlva!!
amikor már tudod h ki-kivel van..és mit akar:)
Lehet hogy meg fogja viselni egy kicsit, de szerintem semmiképp sem úgy add be neki hogy ő az új apuka, mert ez neki is rosszul eshet, és szerintem a férjeddel is igazságtalan, hiszen végül is ő az apja.
Szerintem ne hagyd ki a lehetőséget, mert 15 éves gyerek mellett gondolom már nem vagy fiatal, és lehet hogy ez az utolsó esélyed a boldogságra. (Úgy értem párkapcsolatban)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!