Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Teljesítenétek ezt az utolsó...

Teljesítenétek ezt az utolsó kérést?

Figyelt kérdés
Húgom(22) másfél éve lett leukémiás. A doki a napokban mondta, hogy az utolsó stádiumban van, a karácsonyt talán megéri. Ma mentem hozzá délelőtt, egyedül volt otthon, a barátja dolgozik. A végrendeletét írta, és a temetését tervezi (szereti az életet, kihasználja mindenpercét, de ha egyszer elmegy akkor a temetése legyen olyan amilyet szeretne). Láttam az eltervezést, milyen virágok legyenek és a zenék. Húgom szeretné, hogy a kedvenc dala szóljon, amit a barátja el is tud gitározni. Tudja, hogy nehéz lesz a barátjának azok a napok, de szeretné ha elgitározná. Persze belegondolt abba, hogy ez neki milyen rossz érzés lehet-meg nem "neki" lett írva, de mindenképpen szeretné, hogy szóljon a temetésén. Végső elkeseredésében gondolhatta ezt csak? (költői kérdés) tudom nem gondolja komolyan, meg nem is olyan lány aki csak úgy várná a halált.
2017. okt. 26. 14:12
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
89%
Tényleg marha önző mikor mindjárt meghal szegény. A barátja előtt még ott az élet. Egyébként mindenkiben ott fog maradni a tüske utólag aki nemet mond. Most még nem érzi de ha már nem lesz bánni fogja szerintem.
2017. okt. 27. 10:33
 12/26 anonim ***** válasza:
7%
Nézd utolsó, a temetés nem a halottnak van, hanem az elonek. A halottnak már úgyis mindegy, nem lát, nem érez, nem tapasztal belőle semmit. Nyilván vannak dolgok, amiket az ember megpróbálja tiszteletben tartani, pl nem rendez neki világraszóló 100 tagú cigányzenekaros temetést és nem egy csicsa mauzóleumban temeti el, ha az hamvasztast és szetszorast szeretne. De azt kikötni, hogy milyen virágot vigyenek önzés -tudod, ez is ajándék és aki ajándékot ad, az majd el dönti, hogy mit akar adni. Az meg, hogy azt követeli, hogy a barátja majd ott mindenki elott gitározni el a kedvenc dalát bunkó, egoista és minden együtt érzést nélkülöző idióta kívánság. Elég nagy trauma lesz szegény huszonéves srácnak, ha meghal a barátnője, meg azzal nem kellene terhelni, hogy fellépjen a temetesen. Épeszű, ép érzelmű ember ezt fel tudja fogni.
2017. okt. 27. 11:23
 13/26 anonim ***** válasza:
85%
12-es: egy 22 éves lány, akinek jó esetben van még 3 hónapja az életből, szerinted az egészségesek normális észjárásával gondolkodik? Hát nem. Arról pedig, hogy a halott mit lát és mit nem, nem mindenkinek ugyanaz a véleménye, mint neked. Nem, nem mindegy neki. Ha a fiúja úgy érzi, hogy nem tudja élőben elgitározni, akkor vegyék föl előre CD-re és azt játsszák le a temetésen. És rakjanak a koporsójára olyan virágot, amilyet kér, hát akkora nagy kérés ez? Nem, a temetés nemcsak az élőknek szól. Egyáltalán nem. Elég szörnyű, hogy egy 22 évesnek a saját közeli temetéséről kell gondolkoznia.
2017. okt. 27. 14:26
 14/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm 13 és 14-es, meg MINDENKINEK a válaszokat! Húgom azért is "tervezi", mert tudja, hogy az anyjának milyen, és mekkora fájdalmakkal fog ez járni, még fizetné is a magáét, csak hogy anyánknak könnyebb legyen. És a barátját nem kényszeríti! Csak egy hirtelen, depressziós ötlet volt. Nem is tud róla. És tudja, hogy nehéz lesz mindenkinek, a barátjának és nekünk is, de mondta, hogy mindenki akkor lépjen tovább mikor tud, úgy érzi. Ha már esküvője nem lehet, akkor legalább a temetése "legyen szép" (már amennyire "szép" egy temetés).

Senkinek nem kívánom azt az érzést, hogy a temetését keljen szervezni! Szegény húgom sem tudja, hogy mi legyen. Próbál pozitív maradni ameddig tud, küzd azért, hogy ne a dokiknak legyen igaza.

2017. okt. 27. 16:24
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképpen teljesíteném bárkinek az utolsó kérését. Ez nem az a szituáció, amiben veszekedni kellene, egy haldokló kívánságai sokkal fontosabbak, mint az élők kényelme. Egy haldoklót nem terhelnék a saját problémáimmal, bőven elég neki a saját helyzetét feldolgozni, nem szabadna rátenni még azt a terhet is, hogy érzékeltetitek vele, hogy mennyi fájdalmat okoz a szeretteinek a halálával, egy olyan dologgal, ami ellen még tenni sem tud. Persze nektek is biztosan hihetetlen nehéz feldolgozni ezt a tragédiát, de legalább annyival segíthetitek még, hogy mindent megtesztek, hogy az utolsó napjai/hetei teljes boldogságban, nyugalomban teljenek. Szerintem az lenne a helyes megoldás ebben a helyzetben, hogy biztosítjátok arról, hogy a temetésen minden úgy fog történni, ahogy ő eltervezte, és igyekeztek, hogy így is legyen, aztán amikor ott lesztek, akkor meglátjátok, hogy mennyire sikerül betartani az ígéreteket. Nyilván mindenki meg fogja érteni, ha esetleg nem sikerül mindent betartani, senki nem tudhatja előre, hogy milyen hatással lesz rá a gyász.
2017. okt. 27. 17:41
 16/26 anonim ***** válasza:
Miért ne lehetne esküvője? Ha azt szeretné, beszélj a barátjával, és legyen.
2017. okt. 27. 19:23
 17/26 anonim válasza:
megkérdezhetem, hogy mi a dal címe?
2017. okt. 27. 19:31
 18/26 A kérdező kommentje:
https://www.youtube.com/watch?v=A7ry4cx6HfY Avenged sevenfold-So far away
2017. okt. 27. 21:02
 19/26 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon szép dal. Itt a szövege magyarul: Nagyon végigondolt kivánság ez. Teljesiteni kell. Annyira sajnálom szegény lányt, ismeretlenül is.

"Sosem féltett semmit

Sosem szégyenkezett semmiért

Egy élet, mi mindazzal gyógyította összetört szíved, amivel csak tudta

Annyira vég nélkül élte az életét

Látta, amit mások megjósoltak

Megpróbáltam mindazzal meggyógyítani összetört szívedet, amivel csak tudtam

Maradni fogsz?

Távol tartod magad örökre?

Hogyan élhetek azok nélkül, kiket szeretek?

Az idő még mindig forgatja annak a könyvnek a lapjait, mit megégetett

Hely és idő még mindig a fejemben van

Annyi mindent el kell mondanom, de oly' messze vagy

Azon tervek, miket a jövőnk tartogat

Az öregedés ostoba hazugságai

Úgy tűnik, mintha halhatatlanok lennénk

De az igazság oly' rideg

Egy végső dal, egy utolsó kérés

Egy végső fejezet, mit eltemettek

Néha próbálok keresni egy helyet az elmémben

Ahol maradni tudsz

Ahol távol maradhatsz örökre

Aludj jól, én nem félek

Azokat, kiket szeretünk, itt vannak velem

Egy távoli helyre helyezzetek

Mert amint végzek, folytatom az utam

És örökké élni fogok

Hogyan élhetek azok nélkül, kiket szeretek?

Az idő még mindig forgatja annak a könyvnek a lapjait, mit megégetett

Hely és idő még mindig a fejemben van

A fényt elhagytad, azonban oly' nehéz maradni

Annyi mindent el kell mondanom, de oly' messze vagy

Szeretlek

Te készen álltál

A fájdalom erős és fokozódik

De még látjuk egymást

Ha hagyod

A fájdalmad elmúlik, s a kezeid kitárulnak

Oly' messze vagy

És azt tudnod kell

Oly' messze vagy

És szükségem van rád

Ezt tudnod kell

2017. okt. 28. 15:03
 20/26 anonim ***** válasza:
35%

"Avenged sevenfold-So far away"

Nagyon jó választás. Sok erőt kívánok nektek a továbbiakhoz, kérdező.

#12-es, továbbra is egy húgyagyú, érzéketlen barom vagy.

2017. okt. 28. 15:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!