Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ha van féltestvéred, ő ugyanol...

Ha van féltestvéred, ő ugyanolyan "értékű" mintha édestestvéred lenne?

Figyelt kérdés
Apámmal nem beszèltem több mint 10 ève, nem keresett, èn meg nem vagyok ebből kifolyólag kivàncsi rà. Èn màr huszon èves vagyok, van egy közèpsulis öcsèm apai ágon, aki most felkeresett. Ezèrt van a kèrdèsem, mivel nem tudom jó e az nekem/nekünk ha fogadom a közeledèsèt.
2017. okt. 24. 07:19
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Èn nem vàgyok erre, olyan semmilyen az ezzel kapcsolatban èrzett èrzelmeim.

Nekem bőven elèg, hogy megkeresett, ha akar valamit akkor el tud èrni. Nem vágyok a mindent elsöprő testvèri kapcsolatra, pedig a fèltesómat leszámìtva egyke vagyok.

2017. okt. 24. 12:04
 12/15 anonim ***** válasza:
56%

2 féltesóm van. 1 anyai és 1 apai ágról.Az apai ágról (nővérem), szóba sem áll velünk, illetve Apukámmal sem. Mintha nem is léteznénk. Én ezt eleinte nagyon sajnáltam. Ő idősebb tőlem kb. 12 évvel. Mikor kicsi voltam még, nem nagyon találkoztunk, nem ismertem (mi külföldön éltünk akkor), de mindig imádkoztam érte is. Egyszer egy nagyobb családi összejövetelen találkoztunk, akkor az ölében is ültem emlékszem. Aztán rögtön jött egy fordulat és azóta sem találkoztunk. Hallottuk, hogy mi mindannyian halottak vagyunk számára. Nem volt Apám egy minta apa, de én szerettem volna ha tartjuk a kapcsolatot. Anno meg sem fordult a fejemben ez, hogy féltesó vagy sem. tesó és kész. Sajnálom, hogy ez igy alakult, de még kicsi voltam, amikor ő igy döntött...

Olyant hallottam, hogy Apum volt felesége, tehát az ő Anyukája uszitotta ellenünk..

Anyukám feléről a tesóm viszont teljesen más. Mindig összetartottunk, pedig ő is másik országban élt. Amikor csak adódott a lehetőség akkor találkoztunk. Nagyon szeretjük egymást és szóba sem került soha ez a téma, hogy féltesó. Testvérek vagyunk, ugyanúgy mintha mindkét szülőnk azonos lenne.

Mellette van még édes tesóm is, és tényleg elmondhatom, hogy nem teszek különbséget köztük.

2017. okt. 24. 12:22
 13/15 anonim ***** válasza:
36%

Nekem is van egy több mint 10 évvel idősebb féltestvérem, de annyiban más a helyzet, hogy én abban a tudatban nőttem fel, hogy mi édestestvérek vagyunk, aztán ahogyan idősebb lettem, akkor jöttem rá, hogy más az apánk. Igazából semmit nem változtatott a helyzeten, ugyanolyan maradt a kapcsolatunk is, hiszen együtt nőttünk fel (bár nagy köztünk a korkülönbség, és messze tanult úgyhogy ritkábban találkoztunk).

Szerintem adj neki egy esélyt, nyilván nem lesz olyan kapcsolatotok, mint azoknak, akik együtt nőttek fel és kiskoruk óta ismerik egymást, de ha találkoztok és beszélgettek, jobban megismeritek egymást, akkor lehetséges abból még szinte bármi lehet. Lehetséges, hogy tök jó fej, szimpatikusak lesztek egymásnak és onnantól fogva tartjátok a kapcsolatot, összebarátkoztok, de az is lehet, hogy ő nem is szeretne semmi komolyabbat csak kíváncsi rád és beszélni szeretne veled. Szerintem egy próbát megér.

2017. okt. 24. 15:56
 14/15 anonim ***** válasza:
53%

Én 30 évesen ismertem meg a féltestvérem. Nyilván nem egyenértékű a tesómmal akivel együtt nőttünk fel, de nem zárkóztunk el az ismerkedés elől.

Tartjuk a kapcsolatot, jóban vagyunk. Egy próbát szerintem nálatok is megér a dolog.

2017. okt. 24. 16:21
 15/15 anonim ***** válasza:
Ugyanolyan.
2017. okt. 25. 22:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!