Mit tegyek most?
Én Budapesten élek, a családom vidéken. Facebookon összevesztem a hugommal, aki a veszekedésünk végén azt mondta, hogy nincs senkije, akire számíthatna, fogalma sincs, mit kezdjen az életével, nincs így értelme élnie, és olyat is mondott, hogy nem véletlenül van annyi öngyilkos, hiszen sokan egyedül érzik magukat.
Azt tudni kell, hogy a szüleink elváltak, anyukánk éjjel-nappal dolgozik, én pedig már 3 éve Budapesten élek az egyetem miatt, így tényleg sokat van egyedül, és anyával is folyton veszekednek.
Nagyon aggódok érte, ki van kapcsolva a telefonja, Facebookon már egy órája nem volt fent, ha bármi baja lenne, én abba belehalnék és csak magamat tudnám okolni, hiszen előtte veszekedtünk. Szerintetek mit csináljak ilyen helyzetben? Most dolgoznom kéne, de egyszerűen nem bírok a munkára figyelni. Szóltam anyának, ő nem tud elmenni a munkahelyéről.
Ő 19 éves, én 22.
Ne okold magad valamiért, amiről nem te tehetsz. Az, hogy veszekedtél a húgoddal, még nem ok arra, hogy ártson magának, ha ilyesmit tesz, az az ő döntése, és nem a te hibád. Ha én minden alkalommal öngyilkos akartam volna lenni, ha veszekedtem a tesóimmal, minden hétre jutna egy kísérlet...
Apukátok semennyire sem vesz részt az életetekben? A testvérednek 19 évesen hogyhogy nincsen egy barátja sem? Ne okold magad, amiért egyetemre mentél Budapestre, csak azért, mert a húgodnak problémái vannak, neked még ugyanúgy van jogod élni az életedet. Kegyetlenül hangzik, de ne hagyd, hogy érzelmileg zsaroljon téged. Neked semmi közöd ahhoz, hogy ő nem tudott megküzdési stratégiákat elsajátítani, és az öngyilkosságban látja a megoldást. Keressen fel pszichológust. Nem a te dolgod megmenteni őt.
Semmiképpen nem a te hibád, ha ne adj' Isten öngyilkos lenne...
Gondolom vannak lelki problémái, beszélgess vele, éreztesd, hogy számíthat rád, hogy szereted.
Lehet semmi baja nincsen, mert az nem komoly dolog, ha “1 órána nem volt fenn Facebook-on”. Lehet csak lemerült a telója...
Egyébként Neked kell ismerni, hogy képes ártana-e magának.
Írj neki, hogy számíthat rád, hogy szereted. Akármiért veszekedtetek, majd megbeszélitek. Biztosan jól esik majd neki, hogyha ránéz a telefonjára.
Hívd fel esetleg anyukádat, hogy figyeljen oda rá. Ő mégiscsak helyben van.
Attól, hogy valaki 1 órája nem volt fent cseten, még nem halt meg. Én van, hogy 2 napig se megyek fel, mégis élek és virulok. Küldj neki SMS-t és üzenetet FB-on. Ha akarja és van ideje majd elolvassa.
De azért 19 évesen ennyire lehetne valaki önálló, hogy egy kis veszekedés után nem utalgat öngyilkosságra. Valamint 19 évesen már ő is tud tenni azért, hogy az életével kezdjen valami jót...
Már ne is haragudj kedves kerdezo, de ha tenyleg olyan komolyan dramai a helyzet, mint ahogy itt leirtad, akkor:
1, anyad nem tud elmenni? Munka fontosabb, mint a gyermeke....
Ilyen helyzetben en (szerintem a legtobb normalis ember) lexarnam a munkahelyet es azonnal indulnek haza... meg ugy is, higy roppant nehez helyzetben vagyok, es szuksegem van minden fillerre...
2, 130 km lakik a csaladom, es ugy is azonnal indulnek haza, nem ide irogatnek...
Persze nyugodtan irjatok, ha en latom hulyen a dolgokat....
Kedves utolsó: anyukánk 3 helyen dolgozik, mind a három munka fontos a megélhetés szempontjából, sajnos nem teheti meg, hogy csak úgy elviharzik, hiszen kirúgják. Hidd el, ő is nagyon aggódik, de sajnos nem olyan egyszerű csak úgy mindent otthagyni. Annyit viszont megtett, hogy szólt a szomszédoknak, most az ő visszajelzésüket várjuk.
Amúgy én sem vagyok sajnos olyan helyzetben, hogy csak úgy mindent itthagyjak, mert ha kirúgnának, akkor sem a sulimat, sem az albérletet nem tudnám fizetni, plusz 250 km-re vagyok tőlük, 3 óra az út, oda-vissza majdnem egy 10-esbe kerül. Nyilván, ha sokáig nem jön semmi hír, akkor valahogy megoldanám, de már szóltam apukámnak, a nagyszülőknek, a szomszédokat is értesítettük, talán nem kerül sor rá, hogy haza kelljen utaznom hétfő délután az ország másik felére.
Szóval nem olyan egyszerű a helyzet, mint ahogy gondolod.
Tehát most lehet rám köpni, de burkoltan azt írtad, higy barmi más fontosabb esetleg a testvered életénél....
Innentől ertheto, hogy miert erzi ennyire treul magat....
Majd egyszer neztek, amikor bejatsza azt higy ratok ijeszt.... de ti nem ertek oda, mert a jelek ellenére is xartatok rá.... es igen ti lesztek a hibásak, meg ha azzal vigasztalnak higy nem...
talán nem kerül sor rá, hogy haza kelljen utaznom hétfő délután az ország másik felére - elég szégyen, hogy ennyit nem tudsz megtenni, mert "nem egyszerű".
Nem csoda, hogy a húgod kiakadt, ha mindenki leszarja a fejét.
Egyébként mindent lehet, csak akarni kell, én több, mint 10 órát utaztam a páromhoz, mikor összevesztünk, és nem akartam, hogy szakítsunk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!