Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek is gonosz dolog...

Szerintetek is gonosz dolog ezt csinálni?

Figyelt kérdés

Van egy hugicám,aki most 12 éves.Goromba,agresszív és utálatos velem szemben.Kiskora óta ezt csinálja és elegem van belőle.Olyan jól elvoltunk szüleimmel,de amióta ő megszületett velem nem is nagyon foglalkoznak.

Elfogadom,hogy velem kevesebbet törődnek,de a kivételezésből és a viselkedéséből elegem van !!!

Kiabál velem és sértegetni,persze csak ha ketten vagyunk vagy ha csak anya van ott,mert apától fél(tudja,hogy ő leszidja és nem babusgatja)

Hétvégén voltunk vásárolni és nézelődtem a ruhák közt,amikor elém állt húgom.Én mentem volna előre,de elém rajta a karját é meglökött,közben meg mondta(vagy ordította....) :

-MENJÉL INNEN !!!!

Megcsípte pár szúnyog és elkezdett sírni(természetesen az egész család előtt,mert egyébként sosem sírt pár csípés miatt 😒).Én csak annyit mondtam,hogy nyugodjon meg,mert engem is megcsíptek és hogy nem nagy dolog.Erre ő :

-NE SZÓÓLJJ BELEEE !!!!

(Persze filmbe illő csatakiálltásssal)

Állandóan ezt csinálja és egyre bátrabb,mert tudja,hogy nem tehetek nagyon semmit,mert mindenért engem szidnak.Mikor én is kicsi voltam rámkent mindent és megveretett + folyton szidták miatta !!!

Egyszerűen nem bírom kiverni a fejemből a régi dolgokat.Sírok,ha csak rá gondolok,hogy mindig bőgve rohantam el.Akármit csinál sosem szidja le anya.Mikor szemberúgott,akkor elkezdett sírni,hogy vééletleeen vooolt

Persze...de addig röhögött rajtam,amíg nem sírtam.Ha látja,hogy sírok,akkor mindig bocsánatot kér meg könyörög,hogy ne köpjem be.Mindig megígéri,hogy békén hagy meg hogy nem csinál olyat többet(sosem tartja be)

A fenti két eset után (kiabálás ők) betelt nálam a pohár.Elegem van belőle !Ne bírom elviselni.Idegileg kész vagyok,már hangjától is idegbajt kapok.Mindig elrontja a napomat.Mindig kötekedik és nem hagy békén.Próbáltam vele játszani,de nem lehet !!!!Játszok vele egész nap,de semmi.Szinte észre sem veszi.Mindig azzal jön,hogy én nem is játszottam vele eleget,már mióta nem játszottam vele...pedig játszok vele,csak letagadja.

Elveszi a cuccaimat.Ha nem engedem,akkor anya engedi meg O.o Értitek...az én cuccomhoz nyúl,de anyától kér engedélyt rá,mert ő biztos,hogy megengedi.

Játékoknál sír,ha nem ő nyer(egyébként mindenért képes sírni!)Mindig verekedni akar,meg mindenfélét,de mindig én leszek a hibás,mert én vagyok a nagyobb...Érthető nem igaz ?Ő rúgdoshat meg letepertem,de én hozzá sem nyúlhat ők.

Folyton mozog.Nem képes egyhelyben maradni,folyton jár a szája és idétlenkedik.Én ennek az ellentéte vagyok...Egyébként jár sportolni,de semmit sem használ.Ugyanúgy ugrál.Bár ha a tv-t néz,akkor nyugton van,ha tetszik neki.

Jelenleg nyugton van,mert kitaláltam valamit,ami úgy tűnik,hogy használ valamennyire.

Viszonzom az eddig kedves viselkedését,de én nem kiabálok vele.Szimplán visszamondta az eddigi szavait pl.ne szólj bele,menj innen,hagyjál,nem a te dolgod,nem érdekelsz és próbálom figyelmen kívül hagyni.

Legtöbbször a -nem szólj bele- mondatát használom.

Ma sírt is miatta,mert hogy miért vagyok vele ilyen,miért mondom ezeket.Szóval eddig észre sem vette magát.Elmondtam neki,hogy visszakapja az eddigi dolgait,mert én nem tűröm tovább a viselkedését és nagy balhét csapok,ha még egyszer bántani mer (fizikailag).Már egy ideje nyugton van és nem beszél vissza,de anyának elmondta,hogy mit mondtam neki kicsit más formában.Nem mondta el,hogy ő eddig miket csinált,csak azt,hogy én megfenyegettem őt és hogy bántom.

Anya gonosznak meg egyebeknek hív.Elmondtam neki mindent az eddig tetteiről,de anya csak annyit mondott,hogy :

-Jajj...minek kell régi dolgokat felhozni ?????Most mi bajod van ????Hagyd már békén szegényt!

Soha sem bántották,sőt igyekeztem jó testvér lenni,de már nem tudok tovább nyugodt lenni a közelében.Már a hangja is irritál.Minidg csak engem,mindig!!!Persze...a nagyobb bőghet egész éjjel kit izgat ,nem igaz ? :D Kit érdekel,hogy rosszul érzi magát a másik,sőt egyenesen utálja magát !!! Őt bezzeg anya babusgatja,én meg akár meg is dögölhetek....

Szerintetek is gonosz dolog bosszút állni rajta ?Túl reagálom ezt az egészet ? Ha gonosz dolog,amit csinálok,akkor hogyan máshogy tudom leállítani ?

Már az is eszembe jutott,hogy velem van a baj,de nem vagyok benne biztos.Már akkor ezt csinálta,mikor már járni meg beszélni tudott...Én azóta eléggé megváltoztak.Nekem is vannak hibáim,tisztában vagyok vele(pl.könnyem dühös leszek,de nem ordítok,inkább magamban tartom).

Apa azt mondja,hogy direkt kötekedik meg hogy szeret közönség előtt balhét csinálni,de csak akkor szidja le,ha látja vagy hallja akció közben.

Köszönöm a segítségeteket !

15l

2017. júl. 31. 23:57
 1/10 anonim ***** válasza:
8%
Igen
2017. aug. 1. 00:16
 2/10 anonim ***** válasza:
21%
Hát, nemtom,ilyen visszapiszkálásra írta valaki az egyik kérdésnél, hogy menj azzal az agyára, hogy mennyiszer elmondod, hogy szereted, és egyszercsak besokall tőle, és nem akar majd folyton piszkálódni. Csak mondd neki jó sokszor, minél többször, hogy szereted; próbálhatod, hogy mindenre ez legyen a reakciód, vagy magadtól is mondhatod.
2017. aug. 1. 00:23
 3/10 anonim ***** válasza:
79%

ez nagyon durva...

én már rég lepofoztam volna...vagy bevonultam volna a pszihiátriára

az meg hogy anyud nem tesz semmit,csak olaj neki a tűzre

gondold el milyen lesz,amikor 16 évesen az első nagy szerelem dobja ot...

kitartas,vagy inkább költözz a nagyszuleidhez...

en mindig ezt csinálom amikor hugom elkezdi a hisztit!

2017. aug. 1. 00:27
 4/10 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem jól csinálod, hogy ha ugyanolyan vagy vele, mint ő veled. Szerintem csak így fogja megtanulni, hogy milyen rossz. Nálunk egyébként én szemétkedtem általában a tesómmal, és felnőttként jóba vagyunk, megbeszéltük, és rájöttünk, hogy azért voltam szemét, mert úgy éreztem, őt jobban szeretik a szüleim, mert bizonyos helyzetben jobb bánásmódot kapott, de ezt óvodásként nem tudtam felfogni hogy miért.

Lehet, hogy a tesódnak is ilyen kisebbségiérzése van igazából és azzal próbálja felhívni magára a figyelmet, hogy ugrál, meg pörög. Azzal, hogy téged bemárt lehet, hogy csak ugyanabban a figyelemben és szeretetben akar részesülni, mint te.

Persze ez csak egy elmélet, nálunk így volt.

Nem volt esetleg valami, ami te megkaptál, mert te már nagyobb voltál, és esetleg neki is tetszhetett, de ő még túl kicsi volt hozzá? Az ilyenek kiválthatják, hogy valaki le akarja nyomni a tesóját.

2017. aug. 1. 00:30
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Jól elrontották a szüleid a kényeztetéssel. Egyébként biztos hiperaktív, és még az is lehet, hogy valami orvosi kezelés se ártana neki. Persze a te szavadra nem fogják elvinni. Az iskolában is ilyen hiperaktív, vagy csak otthon? Egyébként benned meg valószínűleg testvérféltékenység lehetett, mikor született, és a szüleitek nem jól kezelték, nem adták meg neked azt a figyelmet, amit te is szerettél volna, és ez így éveken át halmozódott. Szóval ő provokál, de el tudom képzelni, hogy te meg még az ártalmatlan dolgokra is ugrasz, mert már annyira allergiások vagytok egymásra. Jól lenne ezt egy okos rokon (nem a szülők) közvetítésével nyugodtan átbeszélni.
2017. aug. 1. 00:43
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat !

Még mindig nem érti,hogy miért csinálom,amit csinálok,de legalább nyugi van.Ma kizárt a kertbe...És tudta,hogy kint vagyok !!! Ott fürdettem a kutyát mellett,de bement,mert megsértődött,mert mondtam neki,hogy majd én megcsinálom.Belelógatta a kezét a bolha elleni samponba meg kb.semmit sem csinált,csak ült ott és veszekedett,mert :

-Nem látod,hogy ki akar jönni ???

Nem nagyon szereti a kutyus a vizet,de muszáj megfürdetni,mert összekoszolta magát.

Szóval annyit mondtam neki,hogy menjen be,úgyis mindjárt kész vagyok,meg hogy megoldom egyedül is.Nem segített semmit,meg nem is kértem meg rá.A samponos,vizes kezével a kutya fejét birizgálta.Jó persze,simogassa,de nem volt hajlandó kezet mosni.

Aztán pár perc utána megunta a veszekedést és bement...Először csak simán becsukta az ajtót,de egy idő utána hallottam,hogy bezárja (üvegajtó van,rá kell fordítani a kilincset,mint egy ablaknál).Nem nagyon foglalkoztam vele,mert nem hittem,hogy kizár.Max.akkor majd bekopogok,mert úgyis lent szokott tv-t nézni...

Hát nem :DD Felment én meg kb.20 percen keresztül dörömböltem meg kiabáltam neki (mit gondolhatnak a szomszédok,főleg mikor 10 perc után egy kis káromkodás is kicsúszott a számon :'D (de nem durva,csak egy kis b+...xD)

Kiabáltam meg vertem az ajtót,de semmi.Az egyik ablak nyitva volt,szóval felordítottam,hogy ZSÓÓÓÓFIIII!!!(így hívják a kis ördögfiókát).Erre :

-Tessék...?

Én:-Gyere már le!!!!Kizártál !!!

A lépcsőn lefelé haladva tuti kiolvasott egy vastag könyvet,mert olyan sokára jött le.

Végül beengedett.Kérdeztem,hogy nem hallotta,hogy dörömbölök ???

Ő:-Jaaaa...azt hittem,hogy kalapácsolnak ! -.-"

Meg hogy elfelejtette,hogy kint vagyok.

Hát igen.Ha valaki dörömböl meg azt üvöltözi,hogy ZSÓÓÓFIIII,akkor tuti,hogy kalapál.Ezt jól jegyezzétek meg :DDD

#5-ös :Nem ilyen a suliban.Ott csak sírni szokott,ha nem tud valamit vagy ha nem tetszik neki valami.Az osztálytársai is nem egyszer közösítették ki.Mindig én rendeztem el a dolgait.Állandóan szaladgáltam a hülye ribizlik után (az egyiknek már 4.ben volt pasija....)

Én úgy látom,hogy amióta iskolába jár,azóta sokkal pimaszabb.Régebben nem mert velem ordítozni,akkor csak bűnbak voltam,de most....most már mer ordítozni velem :D Előbb utóbb én is ordítani fogok,mert már kikészít !

És igen féltékeny vagyok.Anyám is tisztában van vele.Valamelyik nap magyarázta húgomnak,hogy látod...a nővéreddel kevesebbet foglalkoztam és ezt ő is észreveszi ! (nyaralni voltunk)

Kiskoromban már vertem a fejemet a szekrénybe,mert elegem volt meg azt akartam,hogy figyeljenek rám (nem vicc !!!halál komolyan mondom!)

Szóval igen,féltékeny vagyok rá meg allergiás is.Nagyszülőkhöz sem tudunk külön menni,mert ő velem akar együtt menni,csak valahogy nem úgy viselkedik :D

Csak itthon ugrál.Suliban elég kemény a tesi,talán az ott elég neki,meg nincs kit piszkálni.Sokat rohangászik az udvaron,mindig játszanak.Nyugis is szokott lenni,mikor rajzol vagy ragasztgat valamit(most is azt csinálja).

2017. aug. 1. 11:56
 7/10 A kérdező kommentje:
Jó hosszú lett megint :S bocsi...
2017. aug. 1. 11:57
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Phuuu, de sajnállak! Jól teszed, azt kapja amit ő ad neked. Na ez a kizárós story arra utal, hogy valóban egy kis alattomos ... már meg ne haragudj. Az a legdurvább, hogy még a szüleid szemében te vagy a rossz. Mi már felnőttek vagyunk, veszekedtünk meg verekedtünk sokat a tesómmal, na de ilyet...elképesztő. Nem tudom mi téríthetné észhez. Nem vagy gonosz, csak igazságos.
2017. aug. 1. 14:10
 9/10 anonim válasza:
100%
Szerintem mutasd meg amit ki irtál ide a szüleidnek meg neki is.
2017. aug. 7. 21:36
 10/10 anonim ***** válasza:
78%
Kis s e g g f e j a hugicád 😒
2017. aug. 7. 22:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!