Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Huszonegy év korkülönbség....

Huszonegy év korkülönbség. Milyen lesz? Mik az előnyök, hátrányok

Figyelt kérdés
A szüleim 19éve szeretnének egy második gyereket de nem jött össze 5-8éve lemondtak róla majd pár hónapja anyám bejelentette hogy gyereket vár. 21év körkülönbség lesz köztünk. Milyen lesz? mik az előnyök mik a hátrányok ? Mik a tapasztalataitok?

2017. júl. 16. 19:09
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
32%
Az a gyanúm nagyon sokszor rád lesz sózva az a gyerek azzal az indokkal hogy igazán segíthetnék hiszen neked semmi gondod-bajod.
2017. júl. 16. 21:05
 12/21 anonim ***** válasza:
25%
Nem lesz köztetek testvéri kapcsolat, de később te nevelheted. A szüleid már biztosan nem fiatalok, és nem biztos, hogy fel tudják majd nevelni. Két ilyen családot is ismerek, ahol, az idősebb testvér volt kénytelen felnevelni a kistestvért.
2017. júl. 16. 21:19
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Egy 42 éves ismerősöm 18évvel fiatalabb mint a nővére. A fiú kicsit jobban el lett kényeztetve mások állítása szerint. Az ismerősöm unokaöccse olyan 25-30között van. Ismerősöm lánya és u okaöccse gyereke között kb.3 év lehet, ők unokatesóknak mondják magukat. Anyukám és bátyja között 14 év van. Mivel mamám fiatal volt mikor a nagybátyám született, anyukámnál sem volt nagyon öreg. Csak papám volt kicsit öreg a 60as években az apasághoz, de a két gyereknek nem lett semmi hátránya. Nagybátyám védte és szerette anyukámat és moat is jó a viszonyuk.
2017. júl. 16. 21:32
 14/21 anonim ***** válasza:
91%

ha szeretsz babázni, akkor jó lesz

legalább felkészülhetsz ha saját gyermeked lesz

2017. júl. 16. 21:53
 15/21 anonim ***** válasza:
72%
Imádni fogod. A szüleid is imádni fogják. El fogjátok kényeztetni. A család szemefénye lesz. Nincsenek előnyök-hátrányok, csak boldogság lesz. Rengeteg örömöd lesz benne. Vigyázz anyukádra, viselje jól a terhességet, legyen egészséges a picurka. Nem a hagyományos testvéri kapcsolat lesz köztetek, hanem sokkal erősebb és egészen másmilyen. Ne félj a helyzettől. A gyereknevelés felelőssége nem a tiéd, de az örömben osztozhatsz. A legnagyobb előny pedig az lesz, hogy mire saját gyereked születik, te mindent tudni fogsz a pelenkázásról, a büfiztetésről, stb.
2017. júl. 16. 22:05
 16/21 anonim ***** válasza:
84%
21 éves vagy, pár éven belül elköltözöl, önálló életed lesz, vélhetően párkapcsolatban. Minimális hatása lesz rád annak, hogy van egy kistesód, inkább a nagynénje/nagybátyja leszel, mint a nővére/bátyja, kivéve, ha úgy tervezted, hogy 30-35 éves korodig kívánod elnyújtani a gyerekkorodat.:D Nem is igazán értem a kérdést, ennyi idősen az ember a saját jövőjét tervezgeti, tanul, állásokat, karrierlehetőségeket nézeget, szórakozik, nem különösebben foglalkozik azzal, hogy a - jelek szerint életerős, egészséges - szülei hogyan rendezik be a saját életüket.:-)
2017. júl. 16. 22:15
 17/21 anonim ***** válasza:
92%

Köztünk 16 év van, én vagyok az idősebb. Mikor 16 évesen megtudtam, hogy lesz tesóm, nem igazán érdekelt, éltem a magam kis tini életét. Persze, örültem neki, meg minden, de nem hatott meg annyira.

Aztán mikor megszületett, anyám elvárta volna, hogy én pesztráljam, de nem voltam hajlandó, csak ritkán. Ebből sokszor volt konfliktus, mert hát, milyen hihetetlen, hogy 16-17 évesen nem vágyom pelenkát cserélni, meg babát fürdetni, később kismotorozni vele stb.

Én 20 évesen elköltöztem otthonról, így most már csak ritkán találkozunk, te is hamarosan költözöl majd, gondolom, úgyhogy sok mindent nem hiszem, hogy nálad fog változtatni a tesó. Amúgy jó a kapcsolatunk, szeretjük egymást, főleg most, hogy nagyobb lett és lehet vele beszélgetni.

2017. júl. 16. 22:49
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha mindenféle ürüggyel nem sózzák rád, nem lesz különösebb hatása (persze, az alap velejárókon kívül).

A kapcsolatotok elsősorban rajtad áll majd, hisz te költözöl el hamarosan, neked illő őt keresned a jövőben is.

2017. júl. 17. 08:57
 19/21 anonim ***** válasza:
100%
A férjem és a húga között 20 év van.Mikor még otthon lakott,sokszor vigyázott rá,vitte játszótérre,mikor az anyósnak dolga volt.6 éves volt a kicsi,mikor a férjem elköltözött otthonról.Most már 14 a kislány,de nem igazán van jó testvéri viszony.Ha megyünk hozzájuk szökőévente egyszer,akkor is bevonul a szobájába telefonozni.
2017. júl. 17. 09:25
 20/21 anonim ***** válasza:

Előnyök:

- A szülők mindkét gyereket maximálisan tudnak anyagilag támogat

- Együtt játszhat a Te gyerekeiddel majd.

Hátrányok:

- Nem lesz olyan értelemben testvéri kapcsolat, mint az 1-2 év korkülönbségnél.

- Kevesebb lehet a közös téma.

2017. júl. 17. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!