Hogyan tudnék neki segíteni? Félek, hogy öngyilkos lesz.
A húgomról lenne szó. 16 éves lány, az a tipikus visszahúzódó féle. Már kb. 2 éve nem beszél senkivel, alig tudja a családom rávenni arra, hogy beszéljen. Nagyon csendes, egész nap a sötét szobájában fekszik, csak enni jön ki egész nap, aztán megy is vissza. A hasa, lábai, karja, nyaka tele van vágásokkal, meg hegekkel, már a szüleim elrejtettek előle minden éles dolgot, hogy ne árthasson magának, de ha kell, a saját körmeivel "nyúzza" magát. Régebben is ilyen volt, de akkor még nem vagdosta szét magát.
A húgomról tudni kell, hogy évközben az iskolát is otthagyta. A szüleink hiába ordítottak vele, hogy menjen el dolgozni, olyankor bezárkózott a szobájába és feküdt tovább. Egész nap fekszik, de nem látszik meg rajta, elég sovány.
Régebben még beszélgettem vele, hogy miért nem akar iskolába menni, és ő mindig azt mondta, hogy fél, mert olyanokat mondanak neki, hogy "vak lesz az aki majd megb.sz", "olyan ronda vagy, hogy megijedtem", "remélem egyszer felvágod az ereid" és még mesélt egy-két dolgot, azt talán majd később leírom. A szüleim be is mentek még év elején az iskolába, beszéltek az igazgatóval is, aki elbeszélgetett az osztályával, de semmit nem segített, mert február környékén a tesóm már nem ment be többé a suliba, csak szokás szerint magára zárta az ajtót.
A szüleim hordják őt pszichiáterhez, pszichológushoz, de mintha meg se látszana, a szemeim előtt épül le. Régebben, ha bementem a szobájába, beszélgettünk, nekem mindent elmondott, de ma már ha bemegyek a szobájába, csak azt látom, hogy fekszik vagy alszik, ha meg beszélgetni akarok vele, akkor csak hümmög, a hangját nem is tudom mikor hallottam utoljára.
Most nemrég mentünk nyaralni, és vittük őt is magunkkal, de egész nyaraláson kb. 2 szót, ha szólt, a házból alig lehetett kirángatni, aztán mikor a szüleim rávették, hogy menjünk el sétálni, akkor egy ideig minden rendben volt, de hirtelen elsírta magát az utca közepén, és hiába vigasztaltuk, addig nem hagyta abba, amíg vissza nem értünk a házba.
Azt tudom róla, hogy volt egy nagyon jó barátnője, vele beszélgettem, de a lány azt mondta, hogy már nem tartja a húgommal a kapcsolatot, mert elviselhetetlen volt.
Mivel segíthetnék neki, vagy hogy vehetném rá, hogy beszéljen? :/ Attól tartok, hogyha majd augusztusban kimegyek külföldre dolgozni, nem lehetek ott vele, hogy figyeljek rá, öngyilkos lesz (a szüleimet nem nagyon érdekli a húgom, mióta otthagyta az iskolát, ők azt mondják, hogy ez csak hiszti, majd elmúlik, szóval rájuk nem számíthatok)
# 8
No, csak nem töröltetted válaszom...jaj, de pökhendi vagy:DDD
Én csak elnéztem e szót, de mindig jobb hiba, mint olyannak lenni, mint te;)
Pofibuki
Miről beszélsz? Nem töröltettem semmit, annyira nem izgat a véleményed, már bocs :). Arról meg fogalmad sincs, milyen is vagyok én (tényleg, milyen is vagyok?).
# 13
Ha magadat sem ismered, akkor neked sem ártana egy kis segítség;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!