Hogyan tudnék a húgomnak segíteni, ha tudomást szereztem arról hogy a suliban szekálják?
A húgom 11 éves és szeptemberben jött ebbe a suliba. Van az osztályban egy fiú, aki egyfolytában azzal szekálja, hogy mennyire ronda. Illetve volt, hogy random elkezdte dobálni, vagy lökdösni, vagy éppen rálépett a lábára és gúnyosan mondta neki, hogy véletlen volt. Az ofő rá szokott szólni a srácra, de nem nagyon volt még eddig hatásos.
Anyáéknak pedig azért nem szólt még, mert nem akarja, hogy ők intézkedjenek helyette. Eddig csak nekem mondta el és én 14 vagyok szóval nem hiszem hogy teljesen komolyan vennének, de szeretnék segíteni neki valahogy.
Mintha a saját történetemet olvasnám...
Dettó ez volt. Új iskola..új osztálytársak. Nem ártottam senkinek, eléggé visszahúzódó tipus voltam akkoriban. Egy nagyképű srác egyből kiszúrt és onnantól kezdve nem volt nyugtom. Ütött, lökdösött..nekem jött..megjegyzéseket tett rám. Az osztályfőnök tudott róla, de nem tett ellene semmit. Na elpanaszoltam a dolgot a nálam 2 évvel idősebb bátyámnak, aki szépen odajött a suli elé és megvárta, hogy kijöjjünk. Na ott aztán el lett intézve a dolog. Néhány pofon elég volt ahhoz, hogy többé egy újjal sem érjen hozzám. Amúgy nem vagyok az erőszak hive és sosem bántottam senkit, de akkor annyira jó érzéssel töltött el az, amit a bátyám tett értem. Egyszerűen vannak ilyenek akiket másképp nem lehet leállitani...
Nálunk is ez volt, csak az én lányom tönkre ment lelkileg, egy éve jár ilyen miatt terápiára, a suliból is kivettem, már máshová jár.
A szüleidnek mindenképpen szólj. Nem egy 11 éves szava a döntő iskolai zaklatás témában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!