Az angol bulldog gazdákat mennyire szekálják az utcán pl?
Szerintem az nem érv egy kutyafajta tenyésztése ellen, hogy nem tud alkalmazkodni a különböző, emberi utazási módszerekhez.
Illetve pl. az átlag életkora magasabb mint mondjuk a német dogé, de azt a fajtát még nem hallottam, hogy így szapulták volna...
Mindenesetre nagyjából egyetértek a válaszokkal, de szerintem azért kicsit túloztok, valamint azért emiatt lenézni egy gazdát kb. olyan mint rögtön le állatkínzózni azt aki kupírozott fülű dobit sétáltat: mi van, ha egézségügyi okokból kellett ez a lépés? Mi van ha a bulldogos gazda sem ilyen kutyát tervezett tartani, csak valahogy így alakúlt?
Ráadásul manapság szinte minden kutyát küllemre tenyésztenek és ennek szörnyű következményei lehetnek! Szóval tényleg nem vágom miért pont ez az a fajta akit kipécéztek maguknak a nagy "állatvédők".
Azt vágod, hogy a német dog gyomra nem kapcsolódik a bordáihoz, így kb. nyílt térben lötyög és egy egyszerű futkározás is gyomorcsavarodást okozhatnála ami hosszú és fájdalmas halállal jár? Valamint állandóan felfúvódik, s a vérkeringése rosszabb a bulldogénál.
"Nem él sokáig a dog sem, de az legalább kutyaként élhet, nem pedig egy elcsúfított gnómként."
Ezt a mondatodat ugye Te sem gondolod komolyan?!
Hát persze, a kutyák társadalmában külső alapján ítélnek és pont olyan az ízlésük mint nekünk embereknek... A husky a menő csávó az uszkár a jó csaj, s együtt bullingolják' a bulldogot.
"a német dog gyomra nem kapcsolódik a bordáihoz"
Elárulom, egyik kutyáé sem kapcsolódik a bordákhoz. Csak mondom.
Ezt a mondatodat ugye Te sem gondolod "komolyan?!
Hát persze, a kutyák társadalmában külső alapján ítélnek és pont olyan az ízlésük mint nekünk embereknek.."
Nem az ízlésről van szó, hanem az anatómiáról. A német dog legalább tud úszni, tud futni, valamint a szaglására hagyatkozni. Gondolom fogalmad sincs, hogy mennyi félreértes lehet a kutyák között abból, hogy a bulldog elsősorban nem szaglászik, hanem bámul, mert sz@r a szaglása a többihez képest. A járása is fenyegető lehet egyes kutyák számára, mert nem értik mi ez a rendellenes mozgás, amiba bulldognak van. Már találkoztam ilyen esettel. Interneten is van ilyen video.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!