Lányomnak nem kell a munka, amit szereztem neki! Mit tegyek?
Szerintem a személyednek ehhez semmi köze. Annyi az egész, hogy a barátjával, barátaival szeretne lenni a nyáron. Közös élményeket gyűjteni, nem pedig akár szemtelen, visszabeszélő gyerekeket tanítani,akiket a szülei erre kényszerítenek. Csak élvezni akarja a nyarat, és jobb neki egy gyárban,de a barátaival, mint egyedül, még ha otthon is.
Ne vedd tőle személyes sértésnek, imádom a családomat, de én is egyetemistaként minden nyáron a barátaimmal dolgoztam,nem otthon.
Szerintem lehet, hogy egyelöre nem érzi biztodnak magát eléggé ahhoz, hogy tanitson. Az, hogy nem vállaja, inkább arra mutat, hogy komolyan veszi a pályáját. (Az, hogy együtt elolvassák az anyagot, nem elég, föként ha a gyerek nem is igazán igyekszik. Sajnos a tanitás NEM ennyiböl áll - különben minek kellene a tanároknak egyetemre járnia?)
Az, hogy a barátjával mennek máshol dolgozni - hadd próbálgassa, hogy milyen más, rosszabb körülmények között élni, igy lesz felnött.
Nem hiszem, hogy kimondottan miattad nem vállalja, de biztos van benne egy kis önállósódási igény is.
Ne eröltesd, hagyd, hogy saját tapasztalatokat szerezzen.
Hagyd rá!
Csak hasznára lesz, ha ezt is megtapasztalja. Most, egyetemistaként jó bulinak tartja, valószínűleg jobban is fizet, mint a különóra.
Remélhetőleg lesz még ideje a nyugdíjig tanítani télen-nyáron, és soha többé nem dolgozik gyárban. :)
Viszont egyesekre kifejezetten jellemformálóan hat, ha napi nyolc órás hajtással keresi meg a betevőt, saját magát tartja el, és megtapasztalja, milyen a ranglétra alján állni egy kicsit. ;)
Biztos, hogy nem miattad nem vállalja el, számos oka lehet. Valószínűleg ki akarja próbálni magát az életben, önállóan. Lehet, hogy pont az a lényeg, hogy külön legyen, magáról kelljen gondoskodnia.
Egyébként én is tanítottam (nyelvet), azért nem csak annyiból áll ám az, hogy "leülnek, átolvassák közösen, és már végezne is" - ilyenre miért fizetne bárki is? Magyarázni kell, érdekessé tenni, feladatokat kitalálni... Mondjuk szerintem csak kifogás, hogy ez nem menne neki, hisz ez lesz a szakmája elvileg... De azért ne nézd le a tanítási munkát, mert nem olyan egyszerű az. Gyakorlatilag az energiádat kell átadnod a diáknak, neked kell őt "megmozgatni", ösztönözni.
(De ez csak kitérő volt. :))
A lényeg, hogy biztos nem miattad nem akarta, de ennyi idősen már neki kell döntenie mindenképp!
"Leülnek, átolvassák közösen és már végezne is."
Miért kell, hogy ketten olvassák? A gyerek fél egyedül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!