Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Ezt hogyan oldjam meg, hagyjam...

Ezt hogyan oldjam meg, hagyjam rá anyámra a házimunkát?

Figyelt kérdés

Hétvégén megyek haza, ilyenkor szeretnék segíteni anyumnak is, mert sokat dolgozik.

Sajnos testvérem egy sikertelen külföldi melókeresés után visszaköltözött a szülői házba és lényegében semmit nem csinál.

Tehát anyámnak szeretnék segíteni, a kertet is mi tettük rendbe közösen, miközben a tesóm sörözni ment. Viszont mióta tesóm hazaköltözött, anya nem engedi, hogy segítsek, mert hogy ő nem fog kivételezni és azért sem engedi, mert így nem tűnik lustának a tesóm. Nem tudom érthető-e.. :D

Még annyi, hogy tesóm után nem takarítok, nem vagyunk jóban, rettentő lusta és lenéző mindenkivel. Sajnos az már nem téma, hogy tesómat meg kell nevelni, megboldogult szigorú apánk sem tudta én sem tudtam, pedig nagyon sokat veszekedtem vele. Ti ilyen helyzetben hagynátok, hogy anyátok főzzön, mosogasson rátok amíg pár napot otthon vagytok? Elég rossz érzés.

2017. jún. 7. 17:42
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Nem átvállalással, hanem hozzájárulással tudod javítani a helyzetét:

-viszel neki kaját, amikor mész hozzá. Töltsd föl a fagyasztóládáját értelmes kajákkal, amik nem a tesód kedvencei

-olyasmiben segítesz, amit ő egyáltalán nem tud megoldani (biciklijavítás, háztartási gépek szervíze és javítása)

-vegyél neki takarékos izzókat

-olyasmit vásárolj neki, ami kimondottan az ő életét könnyíti meg (mosogatógép, kukta), ezeket tesód úgyse használja

-kisebb házon belüli javítások (festés, függönymosás, szőnyegtisztítás) és nehezebb házon kívüli munkák megszervezése/kifizetése akár megbízható ismerősnek (kert felásása, ilyenek)

Adtam elég ötletet?

R

2017. jún. 7. 19:15
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ, nagyon kedves vagy, adtál pár új ötletet! :)
2017. jún. 8. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!