Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem tudok haragudni az...

Miért nem tudok haragudni az alkoholista anyámra? 17L

Figyelt kérdés

Apámat soha nem láttam, anyu egyedül nevelte fel a bátyámat és engem.

Kb. 12 éve alkoholista, amióta elköltöztünk a mostani házunkba.

Munka után mindennap iszik, hétvégente reggeltől estig. Mindig kitalál valamit amivel felidegesít, pl. hogy fotózzam le, menjek le a boltba neki piáért (kiadják), adjam neki oda a spórolt pénzem stb...

A bátyám alig van itthon, ő már régóta nem foglalkozik anyánkkal.

Sokszor odáig fajulnak a viták hogy megüt, elhord minden k***ának..Karácsonykor ezt a mondatot kaptam tőle ajándékba: "te f*****pó k***a, holnap megöllek"..ez egy a sok közül, de ezt nem tudom kiverni a fejemből sehogy.

Mindig eldöntöm hogy többet nem szólok hozzá, de amikor hazaér a munkából meg amikor hétvégén felkel és még nem áll neki az ivásnak mintha egy teljesen más ember lenne, valahogy mindig megnevettet és elbeszélgetünk. Sokszor bűntudatom van amikor részegen meg akar ölelni/puszilni és én elhúzom magam tőle.

Egyszerűen nem tudok haragudni rá annak ellenére hogy minden nap bánt lelkileg/testileg, fenyeget... Miért van ez?

2017. márc. 12. 18:13
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

mert ismered. mert edesanyad. mert empatikus vagy. ez becsuletremelto toled, tarts ki mellette, de en beavatnek egy erre szakosodott addiktologust, mert ez igy nem normalis.

sok erot es kitartast kivanok! egy baratnom vegigcsinalta ezt mar.

2017. márc. 12. 18:19
 2/8 anonim ***** válasza:

Próbáltál már elgondolkodni, miért is teszi?

"...amióta elköltöztünk a mostani házunkba. "

2017. márc. 12. 18:25
 3/8 szántóvető ***** válasza:
86%
mert ő az egyetlen akihez közel állsz érzelmileg.esetleg stokholm-szindrómád van,a kettő közül valamelyik.
2017. márc. 12. 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:
De mivel lenne jobb neked, ha haragudnál rá? Fejlesztené a személyiséged, jobb emberré válnál általa?
2017. márc. 13. 00:56
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Mert érzelmileg közel állsz hozzá. Neked is szükséged van rá, hogy tiszta esetében szeressen. Azonban szükség lenne segítségre. Így anyád belehalhat az ivásba és a kapcsolatotokat is kikezdheti a probléma. Háziorvos rávehetné, hogy kezeltesse magát.
2017. márc. 13. 08:09
 6/8 anonim ***** válasza:
Aki nem akar, az nem is fog változni soha.
2017. márc. 13. 10:42
 7/8 anonim ***** válasza:

Alkoholista apával nőttem fel. Sokat szenvedtem, de mióta felnőttem és rájöttem, hogy ő is csak egy esendő ember, és anyu is benne volt a cirkuszolós buliban,nem haragszom rá és így, hogy külön élünk jó a kapcsolatom vele. Szarvas hibát vétetett a gyereknevelésben, de én sem biztos, hogy tökéletes szülő leszek. Szeretem őket ennek ellenére.

26/N

2017. márc. 13. 14:57
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért, mert az evolúció hihetetlen alkalmazkodóképességet ültetett a utódokba a gondozók felé, akiktől az életük függ. Pl. a nem kívánt magzat is ezért "húzódik meg" gyakran annyira, hogy nem derül ki a léte az anyának sem, sok hónapon át. Vagy a soha nem síró gyerekek, akiket nem kívántak: ha zavarnák a szülőt, talán nem kapnának enni, stb.

Ez egy jól vizsgált pszichológiai terület. Az emberek nagy részénél ez a folyamat megreked, és ez figyelhető meg nálad is.

2017. márc. 14. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!