Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan tudnék neki segíteni?

Hogyan tudnék neki segíteni?

Figyelt kérdés

Öcsém most érettségizett és már évek óta elképzelései vannak, mit szeretne elérni, de szüleink sosem támogatják. Én 2 évvel idősebb vagyok nála és lehet hogy nem lennék nagy segítsége, de azért én jobban tudnám támogatni abban, amit szeretne. Azt mondta, mindenképpen a zeneiparban képzeli el magát, illetve 3 éve gitározik is. Tavaly jelentkezett egy tehetségkutatóba, ahova vissza is hívták, de szüleink nem engedték, hogy menjen, úgyhogy végül nem lett belőle semmi. Pedig a zsűriből (4 emberből állt) 3 embernek nagyon tetszett, amit művelt. Most azt találta ki, hogy szeretne DJ-ként elhelyezkedni, amihez már ki is nézett egy tanfolyamot és nem annyira olcsó, de azért kifizethető. Jár diákmunkázni és a saját pénzéből fizetné, meg amúgyis mindent ő szokott venni magának, szüleink nem is nagyon szoktak venni semmit, mert öcsém mindent elintéz magának. A helyzet az, hogy a barátaival megy egy koncertre nyáron, mert egy olyan együttes jön Magyarországra, akik még nem nagyon jártak itt, legalábbis 10 éve biztos nem és öcsém nagyon odavan értük, amióta az eszét tudja hallani akarta őket élőben és erre is elment a pénzéből egy kicsi a jegy ára miatt, így arra kérte szüleiket, hogy egy kicsit segítsenek neki, adjanak bele a tanfolyamba, majd vissza fogja adni nekik. Tudniillik nincsenek olyan anyagi helyzetbe, hogy annyit ne tudjanak odaadni öcsémnek, amennyit kér (nem nagy összeg egyébként), főleg ha vissza is adja és biztos így lesz, mert öcsém megbízható. Napok óta megy a vita emiatt, mert szüleink ezt is ostobaságnak találják és már nem maradt sok hely a tanfolyamra (meg van adva hány ember lehet, szóval olyat nem lehet, hogy utolsó pillanatban pluszba csatlakozik) , 1 hónap múlva meg kezdődik és ki tudja mikorra fogy el az összes hely. Én beszéltem velük, hogy inkább örülniük kéne, hogy ennyi idősen már tudja, mit szeretne csinálni, sokan még később sem nagyon tudják, aztán max másmilyen irányba megy el, de látom rajta, hogy ezt nagyon szeretné és tudom, hogy imádná csinálni, ezért jó lenne ha nem tiltanák. De nagyon nem vevők rá akkor sem és nem mondanak rá semmilyen okot, amikor kérdezzük, hogy miért tiltakoznak ennyire. Amikor felajánlottam öcsémnek, hogy akkor odaadom rá én, szüleink rögtön lehordtak, hogy ilyet meg ne merjek tenni. Szóval valami másféle

Lehetőleg ne trollkodók meg olyan emberek próbáljanak segíteni, akik gúnyolódni, beszólogatni stb. tudnak csak. Előre is köszönöm, tudom, hogy sokat jelentene neki.

2017. máj. 18. 18:19
 1/6 anonim válasza:

Az, hogy a szüleitek megtiltják szó szerint, hogy segits a saját öcsédnek...hat ezt, eléggé groteszknek tartom.

Lényegében miért is kell engedély, hogy támogasd az öcsédet? Úgy gondolom, hogy senkit sem jogosít fel arra, hogy beleszoljon ebbe. A senki alatt a szülőket is értem.

Nen értelek mit adsz a szüleid"parancsára". Semmi beleszólásuk. Inkább örüljenek, hogy a gyerekeküknek, ilyen nővére van.

2017. máj. 18. 18:36
 2/6 anonim válasza:

Megint 1.

Elfelejtettem rákérdezni a bandára. Marilyn Manson?😊

2017. máj. 18. 18:45
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi:)

Amúgy nem, Linkin Park :D

2017. máj. 18. 18:47
 4/6 anonim ***** válasza:
Ha tudod segits neki pènzileg ugy is ahogy irta vissza adná ès támogasd lelkileg nagyon furcsálom h a szüleid semmiben sem támogatják
2017. máj. 18. 18:51
 5/6 anonim ***** válasza:

Én azt tanácsolom neked támogasd öcsédet amiben csak tudod .

Csoda ,hogy ilyen környezetben te ilyen normális felnőtt lettél.

Gratulálok a jellemedhez , önzetlenségedhez,és szeretetedhez .

Kitartást kívánok,neked is öcsédnek is .

Csak így tovább,legalább te ott vagy neki.

2017. máj. 18. 21:41
 6/6 anonim ***** válasza:
öcséd tudta hogy ez lesz és mégis koncertre verte el a pénzt. Ha annyira fontos a tanfolyam és benned nincs annyi mersz hogy fizesd neki, akkor eladja a koncert jegyet és elkönyveli hogy van amiért áldozatot kell hozni, de megéri
2017. máj. 19. 12:21

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!