Barátnőm húga mindig szándékosan ellopja előle a "showt"? Mi lehet ezzel kezdeni?
Barátnőm két egyetemet végzett egyszerre, 2 idegen nyelven beszél folyékonyan. Sokat tanult, jó állása van. Tesója összeállt középiskolában egy mára már börtönben ülő alakkal, nem tanult tovább mert úgy gondolta már megvan a jó élet. 24 éves volt amikor lecsukták a srácot, addig nem dolgozott 1 percet sem! Aztán egy év múlva durván elhízottan és egy jobbképű, de nagyon buta (általánost végzett csak, semmit nem tud a világról, szó szerint nem tud összeadni sem, fogalma sincs az alapvetö müveltségröl), szegény sráccal jött össze. Akkor is azt mutatta mindenhol hogy ö van a jópasival, legyözte a növérét.
Mivel testvérek, ezért elhívjuk öket mindenhova. Most volt a barátnöm születésnapja és az ország egyik legszebb éttermében tartotta ami régi vágya volt és anyagilag is megengedhetjük. A hugica elintéze hogy ö szállást kapjon a szülök pénztárcájából, majd a közösségi oldalakon úgy fényképezett hogy ö a férjével és gyerekeivel leugrott pihenni erre a helyre. Ott is produkálta magát, öket kellett fotózni, róluk szólt minden, nem az ünnepeltröl! Sajnos a család is társ ebben. Erre használja ha elhívjuk valahova. Nyaralni is vittük öket, azt is úgy tálalta, hogy leugrottak egy kicsit a tengerhez négyesben.
A mi életünket hazudja magának a közösségi oldalakon. A mi lakásunkban készült képek vannak csak kinnt nekik, az ismerösei amikor gratulálnak hogy milyen szép lakás, még meg is köszöni
Neki is lehetne ilyen élete, de a mai napig nem megy el dolgozni. A srác 120e fizetéséböl élnek. Meg is mondta hogy ö nem fog dolgozni soha!
Barátnömnek rosszul esik a dolog, föleg mert ö nem tesz ki semmi képet szinte, ha igen akkor megkapja hogy "nagyon szép a húgod lakása, milyen rendes, titeket is elvitt nyaralni? Milyen szerény hogy nem dicsekedett vele"
Már beszéltünk a fejével de hiába! Minden eseményt görcsösen arra használ hogy kamuzzon a jólétéröl! A férjét is elhívtam már a barátaimmal de akkor is megjelent öltönyben, lefényképeztette magát velünk, aztán kitették a netre hogy ö éppen sikeres üzletemberként tárgyal velünk! A kocsimmal is mindig fényképezi magát aztán kiteszi mintha az övé.
Milyen betegség ez, hogyan lehetne segíteni rajtuk? Ne hívjuk el öket vagy mit csináljunk?
Ez kb. olyan, mint akik kijárnak pl. Londonba mosogatni, de -a látszat kedvéért- magukról kizárólag csak olyan fotókat küldözgetnek, ahol különböző sportkocsiknak dőlnek hanyagul.
Aki elhiszi róluk, hogy a 8 általánossal fél év alatt ekkora karriert csináltak, azok teljesen hozzájuk hasonlóan ütődöttek lehetnek.
Nem kell velük foglalkozni.
Ritka szánalmasak.Ha meg már beszéltetek is velük erről, és ennek ellenére nem állnak le, akkor lehet ezt hasonló stílusban: a képek alá kell kommentálni valamit, amiből egyértelmű, hogy pl. tietek a lakás, ti vittétek nyaralni őket. Ha már ennyire zavar, hogy a ti életetekkel menőznek. pl. örülök, hogy jól éreztétek magatokat nálunk, várunk titeket máskor is! ha valaki megdicséri a lakást, oda kell írni, hogy "köszi, örülök, hogy tetszik a lakásunk, a férjemmel sokat dolgoztunk a lakberendezésen"/" sokáig kerestük a megfelelő kiegészítőket, örülök, hogy nektek is tetszik". Éttermes kép: "köszönjük, hogy eljöttetek, csodás szülinapom volt, tök jó, hogy az egész család eljött". Nyaralós: "szuper volt együtt nyaralni, örülök, hogy elfogadtátok a meghívásunkat".
Egyébként meg: ki a fene nyaraltatja a proli családját, akit utána meg a neten szid a viselkedése miatt? Ha ennyire jól megy, inkább vigyetek barátokat magatokkal, akik utána nem őrlik az idegeiteket a szánalmas viselkedésükkel.
A sztoriban a legnagyobb idiótaság, amit a többi idióta is csinál, hogy az elcseszett közösségi oldalakon élitek az életeteket. Ha nem látja a Mari néni meg a Jocóka meg a szomszéd Pista, hogy ti fizettétek mondjuk a vacsorát, akkor magatokba kell zuhanni? Ha a gyökér tesó képeit 500-an lájkolják, a te gyereked képét meg tizen, akkor már sz** a gyerek, kukába vele? Mi a halálért kell a fészen meg az instán élni az életeteket? Szálljatok vissza kicsit a valóságba, mert minden jó pillanat emiatt romlik majd el, hogy a lájkokat meg a kommenteket számoltátok, ahelyett, hogy átéltétek volna.
Az meg baromság, hogy el KELL hívni, csak mert a barátnőd tesója... bár néha kicsit úgy tűnt a szövegből, mintha te meg a barátnő ugyanazok lennétek, de végülis lényegtelen...
Én jóban vagyok a tesóimmal, mégsem cipelem el őket magammal a nyaralásokra meg vacsorákra. Felnőtt emberek vagyunk, külön élettel, külön barátokkal, miért kéne mindenhova együtt menni?
A barátnőd tesója (vagy a tiéd, tök mindegy) egy elcseszett, sz**életű kis proli élősködő, de ti meg a barátnőddel együtt jó nagy marhák vagytok, ha hagyjátok nekik, hogy kihasználjanak titeket.
Fotóznak a lakásodban? Fotózzák az autódat? Szépen megmondod, hogy NEM, nem adtam rá engedélyt, se nem fotózhatod le, se nem rakhatod fel sehova. Jogod van megtiltani.
A nyaralásra, bulikra, egyéb programokra meg NE HÍVJÁTOK EL ŐKET. Tádámm, ilyen egyszerű. Majd elmennek a saját pénzükből a saját autójukkal nyaralni oda, ahova tudnak. Tanuljatok meg nemet mondani. Ha emiatt haragban lesztek, kit érdekel? Ilyen emberekért nem kár.
Legyetek már kicsit életképesek basszus. Ha az én kocsimmal fotózkodna valaki és kitenné, nemhogy irgalmatlanul pofán csapnám, de a következőnél fel is jelenteném.
Teljesen egyetértek 16-ossal!
Annyit tennék hozzá, hogy a cím elolvasásakor azt gondoltam, a két testvér két kisgyerek (10 év alattiak), és a kicsi folyton produkálja magát vendégségben, hogy ne a nagyot dicsérjék, hanem őt.
Mert ez a probléma tényleg kisgyerekkorban probléma. Elég szomorú, hogy felnőttként ti ilyenen problémáztok.
16
Mindent leírt. Hozzá tenni nem tudok. Igaza van.Ennyi.
A kötelező szülinapozásokon és karácsonyi összejöveteleken kívül mi a bűbánatért viszitek őket nyaralni, telelni, megy csak úgy általában közös programot szervezni.
Nekem a húgommal jó kapcsolatom van, mégsem fizetem neki a tengerparti utazást gyerekestül.
Akkor meg nem értem, hogy ha így viselkedik, akkor miért hagyjátok magatokat kihasználni?
Az egész oka amiért nem lehet öket lerázni, az az anyjuk! Ha nem lenne elhívva a hugi a férjével, a szülök meg a többiek se jönnének el! Barátnöm nagyon akarja hogy úgy szeressék öt is, de a kistesó volt mindig is a sztár a családban. Ö a szép, a jó csaj, a modell (nem magunk ellen beszélek, de a szülökhöz képest tényleg nagyon szép csaj). Szüleik majd elájultak, annyira büszkék voltak anno, hogy az ö kislányuk a gazdag pasival van és a legjobb Mercivel jár. Most ahhoz képest ez nagyon nincs már meg. Most a szülök pénzelik öt meg az új férjet a gyerekekre hivatkozva.
A visszavágás nem a barátnöm stílusa, nekem panaszkodik, de nem mer csinálni semmit. Fél hogy kizárja a család! A nyaralásokat nem 100% mi fizetjük, a szülök is adnak nekik rá, csak a lelkére kötik vigye magával szegény kishúgát. A gyerekekkel is szokták lágyítani a szívét.
Nem foglalkozunk a facebookkal, nekem soha nem is volt! Élöben kapja ezeket a visszajelzéseket a régi osztálytársaktól, barátoktól. Akkor nézi meg. Ö nem tesz ki semmit, nem dicsekvös, nem szereti a vetítést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!