Testvérem szerződést akar és kamatot kér. Jogos?
Most őszintén, ha te adnál kölcsön valakinek 5 millió forintot, akkor nem aggódnál azon, hogy mi van ha egy idő után nem fogja törleszteni?
Teljesen oké, hogy szerződést írat. Így is segíteni akar és jóval kedvezőbb, mint a bank.
A véleményed meg róla, ahogy írsz itt azért mert szülni megy..Hát nem is tudom, szerintem jobb így, hogy nem született meg az üzlet.
Istenem, ennyire gyengeelméjű hogy lehet valaki mint te, kérdező. Ilyen észjárással egy büdös petákot sem adnék neked kölcsön, nem hogy 5 milliót!
A szerződés jogos és teljesen alap! Üzletben NINCS család! Számtalan olyan eset van, hogy szerződés nélkül X kölcsönadott valamennyit Y-nak, aki egy idő után nem fizette vissza a tartozást, vagy mindig halogatta. És mivel járna jól a testvéred? Azzal, hogy a SAJÁT pénzét havonta VISSZAadnátok neki? Hogy lehetsz már ennyire buta?
Nem ő nyerészkedik rajtatok, hanem ti akartatok rajta, hogy papír meg minden nélkül szépen legomboljátok 5 millióval, aztán majd gondolom néha meg-meg akadna az a visszafizetés mindenféle mondvacsinált dologra hivatkozva. Szerencsés a testvéred, hogy nem fogadtad el a kölcsönt. Vedd fel a banktól, ilyen egyszerű.
Ahhoz pedig lósz@r közöd sincs, hogy a testvéred dolgozik-e vagy sem, vagy hogy mit csinál a saját életében. Ha olyan könnyű szerinted ennyi pénzt összeszedni, akkor itt a lehetőség, csináld ezt meg te is.
Ha a szerződésen meg a kamaton ennyire ki vagy akadva, hogy a testvéredet nyerészkedőnek nevezed, meg leírod, mennyire nem értesz egyet az életével, akkor az csak azt jelenti, hogy te szerződés meg kamat nélkül akarnál tőle kölcsönkérni, hogy aztán majd jól elsumákolhasd a törlesztést, vagy "én a testvéred vagyok" felkiáltással vissza se fizeted.
Ha te minden szerződés meg hivatalos irat nélkül milliókat kölcsönadnál valakinek, az a te butaságodat és hülyeségedet bizonyítja. A testvéred teljesen korrekt volt, sőt ő nem is járna semmivel sem jobban, viszont te igen, mert a bank jóval többet kérne vissza, mint a testvéred. Te meg gondolom azért nem fogadtad el, mert barra számítottál, hogy a testvéred puszira a kezedbe nyom öt millát, aztán majd vagy visszafizetgeted, vagy nem.
Ha van esze a testvérednek, akkor ezek után már szerződéssel SEM ad neked kölcsön egy forintot se! Ha ennyire egy suttyó buta kretén vagy, akkor megérdemled, hogy a banktól se kapj. A te fajtád az, aki a banktól felvet hitelre ajándékpénzként tekint, aztán köpköd mindenkit, ha a bank be meri hajtani rajta a tartozást. Szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!