Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nálatok ilyen előfordulhatna,...

Nálatok ilyen előfordulhatna, hogy ti éppen kakiltok reggel, a testvéretek pedig bejön fogat mosni és ezzel egyikőtöknek sincs semmi gondja?

Figyelt kérdés

Ezt a velem egykorú nagyon régi jó barátom mesélte. Náluk ilyen lazán volt reggel, hogy a földszinten egyben van a WC és a fürdőszoba, ő szart, a tőle 6-7 évvel fiatalabb húga pedig bejött és fogat mosott a reggeli készülődése jegyében.

Nem az hogy megállt a szívem ettől, de azért szokatlannak találtam és jót nevettem. Nálunk a testvéremet még az is zavarja, ha valaki elsétál a WC ajtaja előtt, miközben ő bent ül.

23/f

2017. ápr. 26. 09:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk már fordult elő. Lesz@rom. Nem mindenki prűd és finnyás.
2017. ápr. 26. 11:39
 12/20 Metionin ***** válasza:
91%
Ilyen konkrétan nem hogy be is jön, az viszont igen, hogy bekiabál, hogy sz.jak már gyorsabban mert bejönne.
2017. ápr. 26. 12:41
 13/20 anonim ***** válasza:
95%
Én nem bírom a szagokat úgy hogy nálunk ez nem fordulhatna elő.
2017. ápr. 26. 12:52
 14/20 anonim ***** válasza:
47%

#11:

Nem is mindenki él ilyen Neander-Völgyi családban, mint te.

2017. ápr. 26. 13:27
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
én nem tudnék szarszagban fogat mosni, de az se menne, hogy úgy produkáljak, hogy bejön valaki... szerintem belém fagyna a szar :D
2017. ápr. 27. 00:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk sz.rás közben nem megyünk be egymáshoz, de pisilés v fürdés közben tök természetes, ha úgy alakul.

23F/20L

2017. ápr. 27. 07:45
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez igenis gáz.

Ha egyben van a fürdő és a wc , akkor igenis tiszteljük meg a másikat azzal, hogy nem zavarjuk, nem nyitogatunk be, ha ő bent van.Most tök mindegy, hogy wc-zik vagy éppen mit csinál a fürdőben.Nem illik zavarni ott a másikat.

Ha nagyon sürgős, akkor kopogni és megkérni, hogy siessen. De ezt se, ha nem muszáj.

Szóval én megtisztelem a többieket és elvárom, hogy engem is tiszteljenek meg ezzel.

Alap a kopogás és hogy nem nyitunk be, ha más is bent van.

Ha annyira fogat akar mosni, akkor akár a konyhában is meglehet mosni, ott is van csap.

2017. ápr. 27. 07:55
 18/20 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat!

Itt is vicces, hogy a válaszolók egyik harmada ősemberezi azokat akiknek ez oké maguk részére, a másik harmada prűdözi és finnyásozza azokat akiket ez zavarna. Ja és a harmadik harmad nem ítél el senkit legalább :D

17:

Nem, de ezt úgy képzeld el hogy egyik felet sem zavarja a dolog. Értem mire gondoltál, csak itt nem kellett senkit "megtisztelni", mert mindkét félnek ez egy elfogadható dolog volt.

2017. ápr. 27. 11:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Ez gusztustalan szerintem. Nálunk is igy van amúgy, vagyis anyám meg nővérem csinálják ezt, hogy nem birják kivárni pl. azt a 3 percet, amig megmosom a fogam, már jönnek be vécézni..Hát ők tudják amúgy, én személy szerint nem tudnék szarszagban fogat mosni, ezért ilyenkor bekulcsolom az ajtót és addig kint várnak, vagy ha berontanak, akkor lemegyek a konyhába és ott mosom meg a fogam.

De egyébként nem értem, miért kell azért prűdnek meg nem is tudom, minek nevezni valakit azért, mert nem szereti, ha pl. nagyvécé közben zavarják, vagy hozzá megy be valaki budizni, és nem akar öklendezni..Ja, hogy a középkorban az volt a szokás, ezért nem gáz? Képzeljétek, a középkorban pl. szokás volt az is, hogy felnőtt férfiak kisfiúkkal háltak, attól még mai szemmel ez is undoritó..Vagy pl. a 19.-20. században ammóniás vizben fürödtek meg a nők gondosan ügyeltek arra, nehogy viz érje a kezüket vagy az arcukat, hogy mindig tökéletesen puha maradjon...Attól még, hogy régen igy éltek az emberek, nem biztos, hogy az a szent és mi élünk tök fölöslegesen szinte már steril körülmények között..

2017. ápr. 27. 15:53
 20/20 anonim ***** válasza:

Nálunk külön van a wc és a fürdőszoba. De ha egyben lenne, akkor is zárnám az ajtót. Ne jöjjön be senki, amikor ott trónolok! Azt a 2 percet igazán ki tudja várni mindenki. Sőt én még fürdés közben is magamra zárom az ajtót, hogy még véletlenül se nyisson rám senki. Nyilván akkor sem dőlne össze a világ, láttak már csecsemőkoromban is meztelenül, de mindkét félnek kellemetlen lenne.

Ezt a "prűdséget" én sem teljesen értem. Az egymás előtti meztelenkedés és egymás orra alá kakálással ezek szerint nincs semmi gond, de ha valaki böfög, vagy fingik, ami teljesen természetes élettani folyamat, az már egyből fújj?!

Az, hogy mi volt a középkorban, teljesen lényegtelen. A középkorban nem is fürödtek és tetvesek voltak. Olyat is hallottam már, hogy az "ilyen" dolgaik intézésére el sem vonultak, hanem pl megoldották nyilvánosan a bálterem sarkában. Ha jó esetben volt is ágytál, azt egyszerűen kiborították az ablakon az utcára. És nem akadt ki rajta senki, teljesen természetes volt. De azért nem hiszem, hogy ma ez lenne a követendő példa.

2019. dec. 25. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!