Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy vegyem rá az öcsémet a...

Hogy vegyem rá az öcsémet a házimunkára?

Figyelt kérdés
Semmivel nem tudunk rá hatni nem halylandó segíteni otthon semmit a kész tények elé állítom akkor mindig másra hivatkozik mert ő már a multkor megcsinálta vagy mert mért nem csinálja meg a hugom stb. Folyton csak a játék ha elveszem a gépet nyomkodja a telefont ha elveszem azt is akkor csak döglik vagy fogja magát és elalszik magyarán egy lusta g*ci. Édesanyánk már nagyon ki van tőle ezért gondoltam hogy megpróbálok hatni rá én de sehogy nem megy.

2017. ápr. 1. 08:28
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Ja azt elfelejtettem hogy a zsebpénz se hat rá igazán verni meg nem akarom xD
2017. ápr. 1. 08:30
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

Te sem lehetsz sokkal jobb a helyesírásod alapján.

Le kell venni a telefont és a gépet. Erre nem gondoltatok?

2017. ápr. 1. 08:49
 3/14 anonim ***** válasza:
86%
Sehogy, ha nem lesz tiszta tányérja majd mosogat, és a szobáját sem takaritanám, max. belefullad a porba. De persze kajáért se álljon sorba, eszik amit talál/csinál.
2017. ápr. 1. 09:01
 4/14 papagenou ***** válasza:
100%

a lakótársam is ilyen, 24 évesen... s igen, a szülei fizetik neki a szobát, csak ne otthon legyen.

hány éves az öcséd?

2017. ápr. 1. 09:06
 5/14 anonim ***** válasza:
Ezt kizárólag csak magatoknak köszönhetitek. Apátok hol van ? Egy normális apa mellett ilyet nem csinálna a fiú. Tévedsz. Lehetne rá hatni.
2017. ápr. 1. 09:21
 6/14 anonim válasza:

Ezt teheted durván és kedvesen.

Kedves; mondd neki, hogy neked jól esne ha VELED együtt mosogatnátok vagy bármi más. Mond azt, hogy segítségre van szükséged és csak egy 10 perc.

Ha egy ideig nem sikerül akkor durván; Fiam aki nem dolgozik ne is egyék...És ne is kapjon étel ebédkor vacsora közben.

De ez a szülők feladata lenne.

2017. ápr. 1. 10:37
 7/14 A kérdező kommentje:
Öcsém 16 éves. És köszi a felhánytorgatást édesapánk elhagyott minket. Én próbáltam már hogy ráhagyom meg szépen meg durván kérem borítottam már rá az ágyát is. De semmi egy nárcisztikus egoista és lusta.
2017. ápr. 1. 16:03
 8/14 anonim válasza:
Mondom haver....Ne adj neki enni. Én mondjuk elég jó körülmények között nevelkedtem de ha a feladatokat nem végeztem el akkor ugrott minden és anyám azt mondta ha erre és erre nem vagy képes(pofonegyszerű dolgok mint mosogatni) akkor én se mosom ki a ruháit és hidd el elég ciki lesz neki az iskolában ha büdös...Majd csak elmegy takarítani.
2017. ápr. 2. 11:52
 9/14 anonim ***** válasza:
Keress kockákat a neten akik folytpn csak gepeztek es mutasd meg neki milett au életükböl:D
2017. ápr. 2. 13:52
 10/14 anonim ***** válasza:

Tizenhat éves gyereket nevelni már nagyon nem tudsz...

Ettől független rajtad múlik, mit érsz el.

Az én öcsém is szereti a gépet, programozónak készül. Ellenben én baromi jóban vagyok vele. Eleinte látványosan én csináltam, utána egy pár hét elteltével a kezébebadtam egy két dolgot a rendrakásnál, hogy segítsen. Aztán egy idő után együtt csináltuk. Most már meg lehet kérni, azonban pl mosogatni utál. Porszívózást meg bevállalja. Szóval valaminél bejött valaminél nem.

Ellenben nem lett belőle harag vagy idegeskedés.

2017. ápr. 4. 14:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!