Hogyan vehetném majd rá öcsémet a házimunkára?
Nem segít semmiben, például sohasem mosogatott még, pedig 19 éves. Egyedül mosok és takarítok a 24 éves nővéreként, egyetemista vagyok. Eléggé rosszulesik alapból ez az egész, de ha majd heti 40 órában dolgozom hamarosan, nem vagyok hajlandó a továbbiakban is kiszolgálni őt.
Mivel vehetném rá? Apa, anya szóba sem jöhet ilyen téren.
Hát engem is öcsém cselédjének szántak anno, ez is az egyik ok volt, hogy nagyon messzire költöztem szüleimtől.
Aztán egyik hétvégén hazautaztam, jött a lecseszés, hogy miért nem főzök a drága kisöcsémre, aki akkor volt 25 éves, és semmit nem csinált, de ezt szó szerint vedd.
Iszonyú nagy veszekedés volt, de aztán békén hagytak. És itt nem arról van szó, hogy nem segítek a szüleimnek.
Segítek. De nehogy már egy nagy lusta maflára kelljen csicskáznom még a szabadnapomon is.
Azóta belátták, hogy igazam volt, mivel öcsém 30 éves és még mindig rajtuk élősködik, esze ágában sincsen dolgozni. Ja és ha nem kapja meg amit akar, követel, akkor lop a szüleim pénztárcájából.
Szerintem ilyen érvekkel jöhetsz szüleidnek, egy normális férfi el tudja magát látni, mi lesz, ha egyedül marad, vagy a szüleitek már nem lesznek? Te fogod a családod mellett babusgatni, mint valami gyereket?
Szerintem hagyd ott a szrjait, akármekkora ordítás lesz.
Vagy, bár ez nehéz, költözz el valakivel társulva albérletbe.
Á most olvastam a második válaszod.
Akkor bizony valami nagyon pici albiban meghúznám magam, valakivel. Bár nagyon drágák az albérletárak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!