Hogyan lehet leszoktatni a 15 éves öcsémet a csúnya beszédről?
Ha jó a kapcsolatotok, akkor mondd el neki, hogy téged zavar a trágár beszéd, ha ott vagy legyen szíves mellőzni ezeket a kifejezéseket. Nem fogsz reagálni, ha ilyen stílusban szól hozzád.
Ezek után tényleg tettesd magad süketnek, ha kell. Esetleg emlékeztetésképpen jelezd, hogy nem érted, kérd meg, hogy mondja másképpen amit szeretne.
Ha nem vagytok jóban, nincs sok esélyed. Egyetlen egyszer mondd el neki, hogy kínos helyzetekbe kerülhet, ha megszokja ezeket a fordulatokat, ott is mondani fogja, ahol nem is akarná. (Orvosi rendelőben hallottam egy anyát aki cifrán káromkodva utasította rendre a gyermekét, mert a hároméves káromkodott...) Ezután viszont hagyd figyelmen kívül, ne kérd, ne figyelmeztesd többet. Viszont ha hozzád így szól, hagy ott kommentár nélkül.
Szia!
Én is sokat káromkodok, és főleg mióta kollégista lettem. A trágár szavakat főként a mondanivalóm nyomatékosítására használom. Egyszer majd leszokok róla, kb olyan érettségire.
Azt nem értem ,hogy miért kezeltek itt úgy minket mintha állatok lennénk, a legtöbbünkkel szerintem teljesen normálisan ellehet beszélgetni akár ilyen dolgokról is, biztos van neki is pár gondolata ,hogy hogyan tudnátok helyettesíteni/csökkenteni a káromkodást.
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!