Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Valaki tud segíteni autista...

Valaki tud segíteni autista testvér ügyben?

Figyelt kérdés

Van egy autista testvérem (16/f). Az utóbbi években kezelhetetlenné vált. Van, hogy anyámra rátámad, nem lehet vele sehova elmenni, mert képes bárhol csinálni a cirkuszt. De olyanok miatt, mint például Anyám megmondja neki, hogy Tomi ved fel a sapkád. Egy ilyentől is képes hisztirohamot kapni. Ha áthívom valamelyik haveromat már előre gyomoridegem van, hogy ne hogy épp hisztizzen. Ami a legrosszabb, hogy ezt szinte már napi szinten csinálja. Van, hogy órákon át ugyan azt a hülyeségét ismételgeti idegesítő hisztis hangon. Tudom, hogy nem tehet róla, és pont ezért nem tudom mit lehetne ezzel kezdeni. Nem akarom magam sajnáltatni, de hogy én ebben nőttem fel úgy érzem lelkileg kicsit megnyomorított. Anyámat konkrétan idegbeteggé tette. Van, hogy nyugtatót kell bevennie, hogy eltudjon aludni. Azt a kiutat látom ebből, hogy egy év múlva érettségizek és utána talán már képes leszek önállósodni. Csak hát, anyámnak itt marad... félek, hogy teljesen kifogja őt készíteni.

Amibe még rosszabb bele gondolni, hogy, ha apám-anyám meghalnak, hogy fogok vele bírni.

Köszönöm annak, aki elolvassa és válaszol.

18/f

2017. márc. 19. 15:05
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
56%

Ha már ennyire beteg, akkor otthonba kell adni. Sőt, már régen ott lenne a helye. Ott szakemberek foglalkoznak velük.

Ha otthon marad, főleg orvosi segítségé nélkül, csak rosszabb lesz, neki és nektek is.

2017. márc. 19. 15:15
 2/19 A kérdező kommentje:
Az a helyzet, hogy anyám nem lenne ra képes.
2017. márc. 19. 15:19
 3/19 anonim ***** válasza:
98%
Lassan költözhetsz. Ha továbbtanulsz menj koliba.
2017. márc. 19. 15:24
 4/19 anonim ***** válasza:
98%
Ha nem lesznek a szüleid, beadod te otthonba. Nem várhatják el tőled, hogy megnyomorítsd a saját életedet is. Pláne ha lesz családod, még veszélyes is lenne a kisgyerekeid mellé odavenni.
2017. márc. 19. 15:27
 5/19 anonim ***** válasza:
97%
Hát, egyelőre ez a helyzet, nem tudsz mit tenni. Ha szüleid már nem lesznek, keresel neki egy megfelelő intézményt.
2017. márc. 19. 16:03
 6/19 anonim ***** válasza:
96%
Nem kell otthonba adni, hiszen anyud úgy sem lenne rá képes. De vannak olyan helyek ahol mintha iskolába menne, foglalkoznak vele orvosok, szakemberek. Reggel viszi anyud, és este hozza. Ott még anyudnak is adnak pár segítséget, hogy otthon miképpen kezelje a tesód rohamait".
2017. márc. 19. 16:03
 7/19 anonim ***** válasza:
67%

Szomorú dolgok ezek, de ami még szomorúbb, hogy már rég van rá "gyógyszer" csak itthon elég nehezen beszerezhető.

Most tuti sokan lefognak pontozni de bizonyított tény (és sok videó is van fent neten róla), hogy az orvosi marihuána hatásos az autizmus és a parkinson kór ellen.

Nagyon nagy mértékben csökkenti a dühkitöréseket stb...

2017. márc. 19. 16:30
 8/19 anonim ***** válasza:
5%

Oké, hogy idegesít meg ilyenek... Esetleg tönkre teszi az életed, de ennyi év után nem adhatjátok fel és ez így csúnya, de szemétség vele szemben.

Ha már így alakúlt akkor adj fel mindent és tedd fel az életed az autizmus gyógyításának kutatására.

És most le lehet pontozi, de nekem a nővérem meg súlyosan skizofrén és sosem mondanánk le róla.

2017. márc. 19. 16:38
 9/19 anonim ***** válasza:
88%
# 8 Ja, nincs elég baja így is, még beszélj hülyeséget is. Hány ember életét dúlja még fel ez a srác? Szenteld te az életedet a skizofréneknek!
2017. márc. 19. 16:40
 10/19 anonim ***** válasza:
2%

Undoritó, ha valaki így tud nézni egy beteg emberre, mintha a jelleméből fakadna az a "rossz" ami a betegségéből.

Lehet, hogy annak is fogom szentelni, persze nem tartom magam hozzá elég értelmesnek, de előttem az élet és mindig, mindenhol a legkisebb segítség is számít!

Értelmesebb cél nem is igen van.

2017. márc. 19. 16:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!