Mit csináljak a húgommal ha a személyes higéniája enyhénszólva is zavaró?
12 éves lányról van szó (én 17 vagyok) fogat mosni nem hajlandó max egy héten 2x és hiába jártatom a számat szart se érek vele. Fürödni sem hajlandó csak ha kvázi belecibálom a kádba, merthogy amúgy zuhanyozni nem szeret. És egy héten egyszer fürdik.
Sokszor ülök a szobában és már szagolgatom magam, hogy én vagyok ilyen izzadságszag, de aztán kiderül, hogy ő. A lábszagról ne is beszéljünk. Egy zokniban van itthon egész héten (meg suliban is) és mikor szóvát teszem, hogy na mostmár ez túlzás akkor még neki áll feljebb, hogy bírjak ki még egy napot mert holnap péntek (bezzeg a karkötőit minden nap cseréli -_-)
Mit csináljak? Régen nem volt ilyen akaratos, lehetett rá hatni. A szülőknek szólás kilőve, mert kb leszarják, én vagyok vele egy szobában, én mosom a haját, én segítek neki a leckében én rakom el a tízóraiját és én figyelem, hogy rendesen eszik-e és ha mondom akkor "Jaj hát nem szabad" és evvel elintézik a dorgálást, minden marad ugyanúgy.
Köszönöm az eddigi válaszokat. Nem tudok külön szobába költözni mert kétszobás a lakás:/
Nem gondoltam rá, hogy valamilyen különös ok, vagy betegség miatt van, mert sosem szeretett fürdeni, csak most az a gond, hogy minden meg van neki engedve, kinyílt a szeme és nem hallgat senkire anyán kívül, ő meg mint írtam: tojik rá.
Most is pl szóltam a zokni miatt és ő egyszer kellett szóljon és húgom levette, szóval csak így átvitt parancsokat lehet neki adni. Közvetlenül nem tudok rá szólni és ez baj, mert anya nincs mindig itt és nem hívhatom a munkahelyén, hogy a húgom nem akar fogat mosni. Maguktól meg ugye nem veszik észre
Én arra gondoltam, hogy felajánlhatnál neki valamit, ha megteszi ezeket a dolgokat. PL.: kisminkeled hétvégén, vagy elviszed moziba...
De mondhatnád neki, hogy később nem fog tetszeni a fiúknak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!