Mit csináljak a húgommal ha a személyes higéniája enyhénszólva is zavaró?
12 éves lányról van szó (én 17 vagyok) fogat mosni nem hajlandó max egy héten 2x és hiába jártatom a számat szart se érek vele. Fürödni sem hajlandó csak ha kvázi belecibálom a kádba, merthogy amúgy zuhanyozni nem szeret. És egy héten egyszer fürdik.
Sokszor ülök a szobában és már szagolgatom magam, hogy én vagyok ilyen izzadságszag, de aztán kiderül, hogy ő. A lábszagról ne is beszéljünk. Egy zokniban van itthon egész héten (meg suliban is) és mikor szóvát teszem, hogy na mostmár ez túlzás akkor még neki áll feljebb, hogy bírjak ki még egy napot mert holnap péntek (bezzeg a karkötőit minden nap cseréli -_-)
Mit csináljak? Régen nem volt ilyen akaratos, lehetett rá hatni. A szülőknek szólás kilőve, mert kb leszarják, én vagyok vele egy szobában, én mosom a haját, én segítek neki a leckében én rakom el a tízóraiját és én figyelem, hogy rendesen eszik-e és ha mondom akkor "Jaj hát nem szabad" és evvel elintézik a dorgálást, minden marad ugyanúgy.
Esetleg beszélj a szüleiddel, hogy parancsoljanak rá, ha magától nincs annyi esze, hogy rendbetartsa a fogait és rendszeresen tisztálkodjon.
Mondjuk ha te érzed a szagát, biztosan érzik mások is, az osztálytársai, a tanárai, lehet előbb-utóbb valaki szólni fog neki miatta és az majd sokkal cikibb lesz, mint amikor te teszed neki szóvá.
Esetleg ha van valami barátnője, neki lehetne mondani, hogy szóljon rá, hogy milyen büdös, sárgák a fogai, akkor lehet, elszégyellné magát.
Ha ez sem hat, akkor meg ne törődj vele, neki lesz rossz, nem neked.
A szüleitekkel kellene pedig beszélni. Meg a tesódtól is megkérdezni, hogy tulajdonképpen ez miért jó neki. Az is lehet, hogy mivel a szülők leszarják, a maga módján így "lázad".
Én a helyedben kötnék egy egyezséget a tesóval: csak akkor segítek a leckében és teszek neki kaját, ha tisztálkodik. Ha nem, akkor tanuljon egyedül és egyen amit akar.
Remélhetőleg nemsokára úgyis kinövi, kb. ebben az életkorban kezdenek igényesek lenni a gyerekként elhanyagoltan kinéző kiskamaszok is.
Meselj neki, hogy milyen betegsegei lehetnek ebbol
Gomba (bor, huvely)
Budos
Begyullad a bore
Viszket
Kiutesek
Kicsipi az izzadtsag
Tiszta ragya lesz elobb utobb mindene
Aranyer
Kulonbozo nem szexualis uton terjedo nemi betegsegek
Kirohadnak a fogai
Stb stb
Kepeket is mutathatnal elrettenteskeppen, meg a tunetekrol meselnel
De pl orvossal, nogyogyasszal ne ijesztgesd szerintem, mert akkor felni fog toluk es az se jo
arra bezzeg nem gondolsz,hogy pl BETEG!!!!
Pl ha autista simán viselkedhet így. Van autista rokonom és ő is ilyeneket csinál.
Kedves nyolcadik, nekem munka után olyan lábszagom van hogy biofegyvert lehetne csinálni belöle.
Ja és nő vagyok
Pedig muszáj lenne, hogy a szüleid keményítsenek be. Nem zavarja őket, hogy ápolatlan, retkes a lányuk?
Ha nem, költözz külön szobába tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!