Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan lehet rávenni, hogy...

Hogyan lehet rávenni, hogy elmenjen pszichológushoz?

Figyelt kérdés

Az öcsémről lenne szó. (Én a testvére vagyok és 19 éves, az öcsém 17) Nagyjából 4 éve eléggé érzékelhető, hogy egyszer jó, egyszer rossz kedve van és ezek teljesen random törnek rá, minden előzmény nélkül. De soksor előfordult az is, hogy megkérdeztük tőle, hogy ma ekkor meg akkor mit csinált és az a válasza, hogy nem emlékszik rá. Illetve volt egy kapcsolata. A lány azt mondta, hogy azért szakítottak, mert egyszerűen elviselhetetlen, hogy az öcsém az egyik pillanatban még imádja őt, egyfolytában a társaságát kereste, a másik pillanatban meg nem szereti és szakítani akar vele, meg mindig mindenbe beleköt és veszekedik vele. Úgyszintén volt kapcsolata egy másik lánnyal, aki szintén mondtam, hogy elviselhetetlen a viselkedése.

Illetve amikor megbeszéltük öcsémmel, hogy suli után elmegyünk valahova, úgyhogy ne rögtön haza menjen, hanem találkozzunk egy megadott helyen. Vagy fél órát vártam rá, amikor felhívtam, hogy megkérdezzem merre van, mire nem tudta, hogy miről van szó.

Még talán annyi, hogy alapjáraton elég nyugodt, éppen ezért fura, hogy ilyen felindulásai szoktak lenni. Mármint otthon is szoktak lenni, de pl egyik nap a suliban csak a semmi miatt nekiállt másokat inzultálni és lökdösni. Előtte meg teljesen normálisan viselkedett.

Már nem egyszer próbáltunk vele beszélni, hogy menjen pszichológushoz, mert ha velünk nem akarja, akkor neki elmondhatja, mi a problémája. Ha mi kérdezzük, mi a baja, nem mond semmit. Erre mindig az a válasza, hogy minek menjen, amikor semmi baja és ezt már nekünk is megmondta.

Megjegyzem, ez a fajta viselkedés sem teljesen normális, szóval nem csak arra kéne fókuszálni, hogy mi baja van, hanem arra is, hogy mi miatt viselkedik így.

De így nehéz kideríteni akármit is, ha ennyire nem akar szakemberhez fordulni, pedig itt most csak ő tud segíteni.

2017. febr. 5. 09:13
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Annak lehet segíteni, aki hagyja és akarja. Közhelyes, de így van. Amíg ő maga nem érzi szükségét a változásnak, addig nem ér célt más nála.
2017. febr. 5. 09:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Drogozik vagy ADHD vagy autista is lehet. Nem pszychologus kell, hanem ha drogos, akkor elismeres, ha nem, akkor doktor.
2017. febr. 5. 10:36
 3/3 TuuDay válasza:
Lehet hogy skizofrén? Egyik skizofrén barátnőm is hasonló tüneteket produkált.
2017. febr. 5. 13:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!