A hugom azt kerte, hogy falazzak neki a szuleim elott, de rossz erzesem van?
Ha valami közeli helyre menne és lenne köztük tényleg megbízható, akkor talán falaznék neki. Nekem is van húgom, tudom milyenek az ilyen helyzetek és hogy mennyire nehéz dönteni.
Nálunk is volt ilyen példa, beszéltem az anyummal, megkértem, hogy kezelje bizalmasan, ne legyen a dolognak következménye, megegírte, elmondtam neki, mire számítson, ő pedig megoldotta a helyzetet, úgy, hogy a testvérem nem tudta meg, hogy szóltam, viszont bajba sem került.
"Mindenki úgy tesz itt mintha sosem lett volna kamasz és sose akart volna olyat amit nem engedtek volna. Legyen egy jó napja a húgodnak is hadd menjen oda ahova akar te meg menj el vele hogy tudj vigyázni rá."
Te nagyon ostoba vagy. Először is a kérdezőnek teljesen más programja van. Másodszor, értem én, hogy tini és élvezze ki a fiatalságát..., DE mi van ha azon az éjszakán ne adj isten történne vele valami rossz. Azt a kérdező sose bocsájtaná meg magának, mert pontosan tudja, hogy ez azért történt, mert hagyta magát és eleget tett a húgának ezzel (amit NAGYON nem kellett volna), a szüleit pedig becsapta.
Szóval kedves kérdező, tanulj meg nemet is mondani. Ráadásul még kiskorú vagy, ha valami baj történne a húgoddal, neked kell vállalnod a felelősséget érte, amit szerintem végképp nem akarsz, főleg ilyen fiatalon nem.
Azért titkolnivaló, mert a "bemenni a városba" nem azt takarja, hogy megnéznek délután egy mozit, este meg beülnek a mekibe és 10-re hazaérnek, hanem azt, hogy kikenve-kifenve betipegnek pár szórakozóhelyre, ahol van elég pasi aki meghívja őket piára.
Igen, mindenki volt kamasz, mindenki csinált ennyi idősen hülyeségeket. És sajnos egyre többen állnak úgy hozzá, hogy a 14-15 éves gyereket korlátok nélkül elengedik, a kezébe nyomnak 20ezer forintot, aztán essen haza, amikor és ahogy akar.
De bármikor bárkit érhet baj. Ha a kérdező kishúga belefut pár rossz arcba a városban, akik kevernek egy kis ginát az italába, vagy kiütik bioval, aztán megdugják hatan és ott hagyják az út szélén ruha és iratok nélkül, akkor ki lesz a felelős? Mert ez nem csak filmekben történik, ez heti szinten megtörténik mindenhol...
Kinek a lelkén fog száradni? Hogy fog a kérdező a szülei szemébe nézni, ha a kiscsajjal bármi történik? Vagy elég, ha csak simán lebuknak, és máris nem lesznek többek két megbízhatatlan, hazudós kis libánál.
Ne az legyen a jó szülő-gyerek kapcsolat alapja, hogy anyuci mindent megenged, hanem igenis legyen meg a bizalom, az őszinteség mindkét oldalról. Mert vajon kit fognak előbb elengedni bulizni? Aki mindent elmond és őszinte, vagy aki szökni akar és hazudozik?
Azt hittem vásárolni, mozizni akar, de 16 évesen semmi keresnivalója barátnőkkel az éjszakában.
Tényleg szólj anyukádnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!