Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Aggódnom kéne a húgomért?

Aggódnom kéne a húgomért?

Figyelt kérdés

Ugyanúgy viselkedik mint máskor csak csinál furcsa dolgokat. Pl egy lapot teleír egy depresszív mondattal magáról aztán mutatja, hogy na azért ült fent este. Ma meg úgy jött haza, hogy mutatja a karját, hogy ni mit csináltam, mert ideges voltam. (Volt rajta egy piros folt mert valamit odanyomott). A folt holnapra tuti elmúlik, de azért fusztrál a dolog és nem tudom hogy mit kéne tegyek.

Plusz, nem eszik meg bizonyos dolgokat, mert nem akar meghízni (145cm és 35kg szóval nem értem)

Arra gondolok, hogy talán miattam, mert régen vagdostam magam és kiderült... Most meg fogyózom, és talán ezek a dolgok befolyásolhatták, de tényleg nem tudom. Szerintetek?

11 éves a tesóm.

2017. jan. 17. 13:47
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Te hány éves vagy?
2017. jan. 17. 13:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Igen.Esetleg az nem lehet traumája van vagy hogy piszkálják és azért csinálja ezt?11 évesen az nem normális ha vagdossa magát.Szerintem érdemes lenne egy szakembernek a segítségét kérnetek.
2017. jan. 17. 14:00
 3/14 anonim ***** válasza:
66%

Ti így családilag vagytok ilyen hibbantak....

A tesód valószínűleg nem kap otthon a szüleitől elég figyelmet.

2017. jan. 17. 14:23
 4/14 A kérdező kommentje:
17 éves vagyok, és ne hibbantazzatok. Ha nem tiszta valami lehet kérdezni, de ilyesmivel ne dobálózzatok mert nem azért vagyok itt, hogy a leb*aszást kapjam, hanem azért, hogy segítséget kérjek olyantól aki esetleg tudja mit kell ilyenkor csinálni egy gyerekkel.
2017. jan. 17. 14:35
 5/14 Snorri ***** válasza:
100%
Szerintem kamaszodik, és lehet, hogy utánozni akar. Lehet neki te vagy az, akire felnéz, rád akar hasonlítani. Beszélgess vele sokat, őszintén. Ha szóba kerül a vagdosás mond meg, hogy rájöttél mekkora butaság. Mutass jó példát, az étkezésben is. Nagyon sokat segíthetsz neki, de ha azt látod gond van, akkor jelezd.
2017. jan. 17. 14:41
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Te milyen magas vagy és hány kiló? Mióta fogyózol és miért?
2017. jan. 17. 14:55
 7/14 A kérdező kommentje:
155cm vagyok és 54kg. 64 voltam majdnem egy éve és az elég ronda volt szóval muszáj volt nekiálljak. Most is van rajtam felesleg és ezért tartom. A vagdosást meg mondtam hogy szar dolog, de az a helyzet, hogy mikor kiderült mindenki próbálta elfelejteni (főleg én) és senki nem beszélt róla másnap. Talán ha akkor elmondom neki nyomatékosabban, vagy megértetem vel hogy nem jó akkor most nem lenne ez
2017. jan. 17. 15:33
 8/14 anonim ***** válasza:
Engem nagyon sokan bántottak, piszkáltak még negyedikben és én is hasonló dolgokat csináltam, mint a húgod, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy Őt is bántják. Próbáld ezt valahogy kideríteni és, ha tényleg ez a probléma, akkor azonnal irassátok át egy másik suliba. De az is lehet, hogy zaklatják Őt, akkor viszont költözzetek jó messzire.
2017. jan. 17. 15:48
 9/14 A kérdező kommentje:
Első osztálytól 5 iskolában volt már. Egyikbe se tudott beilleszkedni mert eléggé extroverált és szeret a központban lenni. Kérdeztem, és azt mondja nem akar másik iskolát mert ebben jól érzi magát mert csak egy gyerek piszkálta és idegesítette (mint utólag elmondta egy piti dologgal). De mégis aggódom, mert tudom nálam meddig tudott elfajulni a dolog, bár én nem olyan voltam mint a húgom...
2017. jan. 17. 16:08
 10/14 anonim ***** válasza:

Hát nem feltételnül kell aggódni, de foglalkozhatsz vele többet.

Én is gyakran csinálom, hogy odanyomok valamit a lábamnak, karomnak, mert vicces hogy ott marad a nyoma (nagyon érzékeny erre a bőröm volt hogy egy hímzett mackó feliratú párnának döntöttem a lábam és fél óra után leolvasható volt a combomon)

A nem eszik meg egy ételt annál mondjuk neked kell közbelépni, ne engedd hogy fogyózzon, de elmondhatod neki, hogy mik az egészséges ételek, mire figyelhet oda ha akar. Esetleg közösen elmehettek valamit sportolni is. Én régen nagyon szerettem röplabdázni most meg úszni

2017. jan. 17. 16:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!