Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek ha kistesóm születik?

Mit tegyek ha kistesóm születik?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok, és kistestvérem fog születni. Anyum most 4 hónapos terhes. Amikor ezt bejelentette nem sírtam meg dühöngtem, inkább csak félig örültem, félig sírtam, és remegtem. Mit tehetnék hogy segítsek anyukámnak a babával kapcsolatban, illetve hogyan győzzem meg magam, hogy nem lesz semmi baj? Mert jelenleg tanulni/koncentrálni is alig tudok. A válaszokat előre is köszönöm! :)

2016. nov. 16. 16:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
68%
Szia, én 14 éves vagyok és 3 hónapja született egy kistesóm. A szüleim elváltak így apum új felesége lett terhes szóval a kicsi csak a féltesóm. Őszintén szólva először nem örültem neki, de ez azóta megváltozott mert nagyon cuki! Még nem tudom, hogy hogy bánjak vele meg fura is, hogy nagytesó lettem, de majd megszokom. Szerintem te is valami ilyen folyamaton fogsz átmenni:) Most meg vagy illetődve, de majd ha megszokod akkor teljesen máshogy fogod látni szerintem a helyzetet. Menj el velük babacuccokat vásárolni, adj ötleteket a névválasztással kapcsolatban, házimunkában is segíthetsz majd neki. Remélem segítettem valamit:D
2016. nov. 16. 22:46
 12/12 anonim ***** válasza:

Gondolom váratlanul ért, hogy már nem csak te leszel a szüleid egyetlen gyereke. Nyugi van időd szokni a gondolatot. Hidd el, a szüleid téged ezután is pont úgy fognak szeretni, mint előtte. Ez a baba viszont segít neked nagyfiúvá/lánnyá nőni. Te leszel előtte a minta, és nagy tekintélye van egy idősebb gyereknek a kicsi előtt.

Anyukád pedig biztos szól, ha segítened kell.

Szerintem beszélgess a szüleiddel, ha aggodalmad van. Mondd el nekik, mitől félsz, mi tesz bizonytalanná. Biztos szívesen segítenek, válaszolnak a kérdéseidre. De írhatsz nekem is privátot, ha gondolod.

2016. nov. 17. 01:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!