Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A tesóm turkál füzeteim...

A tesóm turkál füzeteim között, és kiröhög. Hogy tudassam vele, hogy ez helytelen?

Figyelt kérdés

10L a tesóm, én 14L.

Van két füzetem, amibe novellákat meg történeteket írok. Az iskolába is magammal hurcolászom, aztán hazajövök és lerakom az asztalra. Általában ott is hagyom addig ameddig nem pakolok be a táskámba.Aztán mondjuk bemegyek nappaliba, ami egybenyílik az étkezővel, és leülök telefonozni vagy ilyesmi. Arra jár a tesóm, felkapja a füzetet, kiemeli nekem, hogy gáz a cím, pedig szerintem semmi baj nincs vele. Vagy pl. mikor elhagytam az angol füzetem, és beleírtam helyette a novellás hátuljába a leckét, megtalálta és kiröhögött, pedig csak a vakációról kellett írni, ráadásul ő csak a nemzetközi szavakat érthette, meg esetleg pár főnevet. Erre nekiállt fennhangon felolvasni. Ma is volt egy incidens, amikor elolvasta a titkos jegyzeteim, de én csak későn vettem észre. A naplómat is nagy izgalommal kinyitotta, amikor újat kezdtem, de beletört a bicskája, mert ezt már titkosírással vezetem.

A szobámba csak simán bekoslat, a hétvégén kishíján kifosztotta az üveggojógyűjteményem.

Mit csináljak, szépszóval már próbáltam. Megütni nem fogom, de azért mégis rossz ez így.

Mit tehetnék?

Trollok kíméljenek!

2016. okt. 27. 03:49
 1/7 anonim ***** válasza:
86%

Szüleiddel beszélj, hogy tanítsák meg: ne nyúljon más dolgaihoz.

A szülőknek kell megnevelni.

2016. okt. 27. 05:27
 2/7 anonim ***** válasza:
87%
Szüleid? Én ilyenkor már közbe szoktam lépni.
2016. okt. 27. 05:28
 3/7 anonim ***** válasza:
69%
Én biztos kikaptam volna a kezéből és azzal jól racsaptam volna vele.
2016. okt. 27. 07:29
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

Zár! Szekrényen, ajtón.

Kérd meg a szüleidet, hogy üljenek le erről beszélgetni a testvéreddel.

Ha úgy látják, hogy onnantól kezdve sem lehet megbízni a kiscsókában, mert az ő szavukra sem hallgat, legyenek szívesek biztosítani neked a szobádban egy zárható szekrényt.

Kérd meg, hogy a szoba ajtaját bezárva tarthasd, cserében te takarítod a szobádat.

2016. okt. 27. 08:49
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Irj egy sima fuzetbe es a novellasba pedig ird le hogy hulye vagy teso de titkos irassal es melle tedd a megoldo tablat, hogy bogarassza ki. Aztan egy jot rohogsz rajta. Ugyis addig fogja csinallni ameddig idegesit.
2016. okt. 27. 14:55
 6/7 anonim ***** válasza:
vegyél naplósat amihez kulcs kell,azt meg dugd el a szobádban vmi olyan helyre ahova nem ér fel
2016. okt. 28. 06:43
 7/7 anonim ***** válasza:
68%

Dugd el a füzetedet.

Ja és tanuld meg a golyó szót leírni helyesen.

2016. okt. 28. 21:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!