Hogyan vészeljem át a tanévet az öcsém mellett?
17 éves lány vagyok, 11.-be megyek. Öcsém 14 éves, most megy 9.-be, ugyanoda, ahova én járok. Közös szobánk van (egyébként szüleink tervezték a házat, adhattak volna hozzá még egy szobát...), ráadásul elég kicsi a szoba, emeletes ágy fér csak el, meg 1-1 íróasztal, de alig van hely menni.
Anno ballagásomra kaptam egy saját gépet, amivel azon a nyáron elvoltam. Az én példámra, öcsém is saját gépért könyörgött, és ma kapta meg. Igen, így szépen sulikezdésre megkapta... Az a baj, hogy mindig is sokáig tartott neki a tanulás, volt, hogy egy délután alatt nem tudott végezni vele (mondjuk hazaért 3-kor a suliból, és még hajnali 1-kor is a könyvek felett ült, mert közben csak szenvedett, vagy a falat bámulta), miközben én 1-2 óra alatt végeztem vele. Most pedig ugye jön a gimi, többet kell tanulnia, plusz gondolom gépezni is fog. Tavaly nagyon bosszantott, hogy éjfél után is még tanul, és nem tudtam tőle aludni, könyörögnöm kellett neki, hogy haladjon már, mindig fáradt voltam, 6-kor keltünk, a jegyeim is romlottak. Most pedig délután tanul, hajnalban gépezik? Esetleg fordítva? Az biztos, így elég nehéz lesz a tanév.
A másik, hogy én nagyon introvertált vagyok, jobban szeretek egyedül lenni. Sokszor idegesít, hogyha bent van, vagy ha ki-be járkál, matat, zörög, csapkodja az ajtót. Eddig kint gépezett a szüleim gépén, addig lehettem egyedül bezárkózva, de innentől kezdve ez is megszűnik... :(
én sem helyeslem,hogyha nincs külön szobájuk a gyerekeknek. főleg,hogyha különböző neműek,vagy nagy a korkülönbség.
annyit tudsz tenni hogy leültök beszélni az öccséddel,hogy legyen olyan szíves és intézze el a dolgait estig. éjszaka ha nagyon gépezi akar,akkor háttal legyen neked a monitor.és csendben tegye. ha nem tartja be,akkor vondd be a szüleidet is.amúgy tényleg jó volna a külön szoba. nincs kevésbé használt helyiség a házban? pl nekünk volt anno étkezőnk és nappalink is. úgyhogy az étkezőt átalakítottuk gyerekszobának,hogy külön legyek a tesómtól.
mert ez így elég kínos,főleg ha neked is lesz kapcsolatod meg idővel neki is
elég fura,hogy a 10 éves hugodnak van saját szobája. nem ám neked vagy az öcsédnek,akik már bőven kamaszodtok és jobban kéne a privát zóna.
én vagy azt tudnám elképzelni,hogy a két legfiatalabb tesó van egy szobában, és ahogy elköltözik a legidősebb mindektten külön lesznek. vagy hogy a két azonos nemű legyen egy szobában. gondoljátok át szerintem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!