Hogyan szoktassam le a 6 éves húgomat a Minecraftról?
Figyelt kérdés
A kishúgom folyton a gép előtt ül és Minecraftozik. Semmi mást nem csinál, nagyon keveset eszik, nem nagyon beszél velünk, mindig site az evéssel, nehogy lemaradjon valamiről benne. Estnéként a telefonjáról Minecraftos videókat néz, vagy horrorjátékokat. Sosincs kint az udvaron. Én mindent megpróbáltam, folyton kihívogattam ide-oda játszani mást, de amikor megkérdezik mi érdekli, csak azt mondja,a Minecraft, meg kicsit a FNAF meg a GTA V. A szüleim örülnek, hogy nem kell vele foglalkozni és egész nap csendben ül. Nem kapcsolhatom vagy kobozhatom el a gépet, mert megbüntetnek a szüleim ,hogy hogy merészelem a szórakozását elvenni. Most megy iskolába és egyszerűen nem tud felkelni még óvodába se, 10-kor megy oda és éjfélig gépezni hagyják, utána magától alszik el a telefonjával együtt. Nincsenek barátai, mert az óvodában csak a Minecraftról beszél vagy ül magában.
Gratulálok hogy neked sikerült bármit is elérned. Az én öcsém most lesz 10. Mióta sulis már semmi nem érdekli csak a gép. Nála is a minecraft az egyik legnagyobb gond. Nem tud másról beszélni, nem csinál semmit, sőt néha inkább nem eszik csak hogy játszhasson. Most hogy már én is haza költöztem látom ezt. Amikor anyumnak mondtam ő letagadta hogy nem igaz mert milyen jól el tud lenni a gyerek enélkül is holott már beszélni sem tud másról. Egész nyáron 3x láttam más gyerekekkel de akkor is 90%ban gépeztek. Szerintem is pszichológus kellene az ilyen problémás gyerekeknek de ha a szülő nem látja a gondot (öcsém mellette nyávogós nyápic aki vagy engem rugdos vagy bőg) akkor nem tudunk mit kezdeni. Remélem egyszer rájönnek az ilyen szülők hogy gond van és akkor még nem lesz késő. Te szerintem nem tudsz segíteni max jó példát mutatni és néha megpróbálni másra is rábeszélni. Nekem látom hogy szinte semmi esélyem de neked sok sikert kívánok! Remélem egyel kevesebb ilyen gyerek lesz! (: 21/L
2016. aug. 16. 23:43
32/44 anonim válasza:
Kifogja nőni, ne legyünk már álszentek, mi is nfs, diablo, prehistoric, aladdin, lionking játékokon nőttünk fel, még a dos rendszer idején.
'99-től meg tolta mindenki orrba-szájba a counter striket.
Csak a grafika változott..
2016. aug. 18. 16:12
33/44 anonim válasza:
32# igazad van, én is a 90-es gyerek vagyok, tényleg volt anno sok játék,amit szintén mindenki űzött. viszont nem egész nap! nálunk meg volt határozva,hogy mennyit gépezhetünk. de nem is igényeltük annyira, max heti pár órára. de játszottunk inkább a való életben, unokatesókkal vagy barátokkal.
a mai gyerekek meg reggeltől estig bent ülnek a gép előtt. van különbség.
a szülőnek kéne rendet tenni és megszabni,hogy napi hány órát tölthet ott.
2016. aug. 18. 16:32
34/44 anonim válasza:
Üdv.!
Először is,az én lányom is hat éves kora óta nyomja a Minecraftot,ezt valószínűleg a nővérétől tanulta. Feltem attol,hogy is ket senki lesz a lanyaimbol..kellemeset csalodtam.A fiatalabb informatikus,novere pedig ugyved. En sem gondoltam volna,hogy ez valaha bekovetkezik,de 11 eves korukban mindoetten lealtak a folytonos gepezessel. Napi egy yt video,es ennyi.Van remeny,de ha tehetitek,forduljatok pszichologushoz!
2016. aug. 18. 17:38
35/44 anonim válasza:
Kedves utolsó, jó sztori, de a minecraftnak a legelső verziója is 2009-ben jött ki, szóval ha a lányod 6 évesen azzal játszott, most 13-14 éves... A nagy informatikus :D
2016. aug. 18. 23:24
36/44 A kérdező kommentje:
Utolsó: Miről beszélsz? Most 6 éves és most játszik vele.
2016. aug. 19. 09:11
37/44 anonim válasza:
Az előzőnek (34) írtam, olvasd végig a válaszomat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!