Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kinek van igaza szerintetek...

Kinek van igaza szerintetek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

A párom öccséről van szó. Úgy látom, a páromnak nagyon egyoldalú vele a kapcsolata és ez elkezdett zavarni az utóbbi időben. A párom 30 éves, az öccse pár évvel fiatalabb. A párom elmondása szerint mindig is nagyon jó volt a kapcsolatuk, bár én úgy látom, az öccs részéről inkább érdekkapcsolat ez. Régen, mikor az öccsének nem nagyon volt pénze, autója, többször el kellett vinnünk őt ide-oda, vittük magunkkal többször vásárolni, fizettük az autót, a kaját...stb., soha nem kértünk bele még a rá költöttekbe sem. Mikor nyaralni mentünk, kért egy drága ajándékot, elhoztuk neki. Hívtuk programokra, vettük neki a drága ajándékokat. Nem volt annyira vészes a helyzet (nem estünk azért túlzásokba), de nekem már szemet szúrt. Őtőle soha egy felköszöntést nem kaptam (a párom igen, én nem), volt, hogy az anyjuk felköszöntött, de ő semmit sem szólt az apjával együtt. Már 1-2 éve jobbra fordult a sora, sőt eléggé szórja is a pénzt. A barátnőjével mennek mindenfelé, olyan helyekre is, ahova tudja, mi is szeretünk járni. Ennek ellenére soha, egyszer el nem hívott magukkal, inkább a lány huszadik ismerőseit hívják, minket soha. Már többször összefutottunk rendezvényeken, programokon, de még csak be sem mutatta a barátnőjét (én ismerem régről, de a párom nem), soha nem jut eszükbe, hogy egyszer ők is meghívjanak minket. Mikor nyaralni mentek, semmit nem hoztak, csak tőlünk van elvárva. Nemrég kiderült, hogy ugyanoda megyünk egy rendezvényre, ugyanazon nap, de akkor sem ajánlották fel, hogy menjünk velük, inkább másokkal szervezték le a napot, mikor megtudták, hogy mi ennek ellenére is megyünk, semmit sem szóltak, szerintem kb mosolyogva elsétálnak majd mellettünk, mint legutóbb.

Jól gondolom, hogy ezek után visszafogom a dolgot és nem visszük őt meg a barátnőit többet sehová? Hogy nem veszünk drága ajándékokat, bármit is akar? A párom mindebből alig vesz észre valamit, csak pátyolgatja az öccsét, szerinte ez a nagyobb testvér dolga. Megmondtam neki, hogy felőlem azt csinál az öccsével, amit akar, de én többet nem asszisztálok, nem visszük többet sehova, nem hívjuk sehova, nem viszünk ajándékot, én pedig felköszönteni sem fogom sem őt, sem az apjukat (mindkettő többször eljátszotta, hogy születésnap, nőnap alkalmából nem köszöntöttek fel). Szerintetek igazam van, véget kell vetni az ilyen egyoldalú kapcsolatoknak?

2016. aug. 11. 11:43
 1/10 anonim ***** válasza:
21%

NEKED ebbe nincs beleszólásod, ez a párod és a testvére ügye, ehhez neked nincs közöd.

Ha elkezdesz bekavarni, akkor jó eséllyel téged dob ki, és jogosan, mert a testvéri kapcsolatba te mint ivülálló nem szólhatsz bele.

2016. aug. 11. 11:51
 2/10 anonim válasza:
87%
Szerintem neked van igazad,kihasznált,de ez csak az én véleményem
2016. aug. 11. 11:52
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem szólok bele, ő továbbra is azt csinál az öccsével, amit akar. Csak az én részemre ne számítson, ő ugyanúgy vehet neki ajándékot, felköszöntheti, napi szinten beszél vele. De én nem, nem fogok tovább arra várni, hogy a megtett szívességek egyszer megtérüljenek és ne csak egy hülye legyek, akit le lehet húzni. Érdekes, hogy pl. a névnapjaink közt csak pár nap különbség van, de én mindig felköszöntöttem őt, ő egyszer sem engem. Ezentúl én sem fogom.
2016. aug. 11. 11:55
 4/10 anonim ***** válasza:
96%
De miért nem köszönt fel. Egyszerűen bunkó vagy elfelejti vagy volt öztetek konfliktus. Nekem is furcsa lenne. Gondoom együtt vittétek a pároddal, nem te vitted ide-oda. Ha nincs kedved akkor n csatlakoz...
2016. aug. 11. 12:03
 5/10 anonim ***** válasza:
91%
*csatlakozz
2016. aug. 11. 12:04
 6/10 A kérdező kommentje:
Nem volt köztünk semmilyen konfliktus, egyszerűen bunkó. Az apjukról tudom, hogy nem szívlel, lehet ezt osztja az öccse is, de hogy mi a bajuk, arról fogalmam sincs.
2016. aug. 11. 12:04
 7/10 anonim ***** válasza:
96%

Szerintem hagyd az egészet, ne foglalkozz az öccsével, nem éri meg.

Ha a párod szeretne vele foglalkozni haggyad, ezzel se foglalkoz, az csak neked rossz ha kattogsz rajta :)

Szerintem neked van igazad de igazábol mind1, a párod testvére, nem kell ebbe beleszólni, se túlreagálni. Haggyad az egészet.

2016. aug. 11. 12:17
 8/10 anonim válasza:
90%

Kedves kérdező!

Szerintem teljes mértékben jogos a felháborodásod ebben a helyzetben.

Előttem szólónak abban igaza van, hogy a testvér kapcsolatokat nem szabad bolygatni, mert az olyan, mintha a tűzzel játszanál. Viszont okosan rávezetheted a párodat arra, hogy azt a képet lássa az öccséről,amit te, mégpedig úgy, hogy ész érveket felsorakoztatsz az álláspontod mellett, de eközben nagyon fontos, hogy a kijelenteseid ne támadó jellegűek legyenek, mert az a testvéri védőmechanizmust idézi elő, és akkor esélyed sincs.

Véleményem szerint alanyunk egy bunkó, önző, és hálátlan ember, ha az elmondasaidbol itelkezem.

2016. aug. 11. 12:35
 9/10 A kérdező kommentje:

"Ha nincs kedved akkor ne csatlakozz."

Ehhez még annyit, hogy ezekben az esetekben az én autómmal mentünk, az én programomra, vagy csak egyszerűen bevásárolni, de azt is én szoktam szorgalmazni, hogy elmenjünk a nagyvárosba nagybevásárlásra és akkor szokott jönni velünk.

2016. aug. 11. 13:19
 10/10 anonim ***** válasza:
64%

Neked van igazad természetesen. Testvére vagy nem, kihasznált titeket elég rendesen. A meghívásokat, az anyagi ráfordításokat illik viszonozni. Nem gyerek a párod öccse, hanem felnőtt ember, így ennek alapnak kéne lenni nála is.

Sajnos tudom, miről beszélsz. Nevelőapám ugyanígy volt az öccsével. Mindent megkapott, mindent fizettek helyette, mindenhova hívták, majdnem minden hétvégén nálunk volt egész napokat, nálunk evett, kisegítették, amikor megszorult, pedig volt munkája. Ott lakhatott nevelőapám lakásába, semmit nem kellett fizetnie. Aztán mikor mi mentünk hozzá (nevelőapám lakásába ugye), egy kávéval nem kínált meg minket, unokahúgának soha semmit nem vett semmilyen alkalomra sem, semmilyen pénzt nem fizett vissza.

Anyám folyton mondta nevelőapámnak, hogy ne legyen hülye, ne hagyja magát kihasználni, végül meg lett az eredménye, a pénzecsapot elzárta, a meghívásokat leredukálta.

Remélem, a te párod szeme is felnyílik.

2016. aug. 11. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!